Sayfa 994/994 İlkİlk ... 494894944984992993994
Arama sonucu : 7952 madde; 7,945 - 7,952 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    1.000'ci Sayfaya yaklaşıyoruz totoşuna çük değmemiş, abdestsiz yere basmayan, ehli namus bir zat aranıyor yeni başlık için haaa... blr de uğursuzun teki olmasın...
    Kilişşdar oğlundan rica edelim kendisi aptestsiz oy bile kullanmaz diye duymuştum, kendisini şahsen tanıyan varsa rica etsin

2.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Kilişşdar oğlundan rica edelim kendisi aptestsiz oy bile kullanmaz diye duymuştum, kendisini şahsen tanıyan varsa rica etsin
    Gider topiğin seccadesine basar, artık ismini bile duyunca tepem atıyor o itin...

Seçimi kaybedince bile kızmamıştım, ulan fim bitmiş CeHaPe kongresinde her hangi bir yolsuzluk yoktur de, adam gibi şerefli bir final yap itoğlu it...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3. Bir uçak 150 milyon dolar olsa ortalama 45 milyar dolar mı kaktıracak Trump. Bir de f35 den kaktırdi mi borcumuz 50 milyar dolar artacak. Tam bizim formun işlevine göre konu

4. Ben burada daha öncede yazdım F35 alınacak uçak değil ayrıca sadece inceleme amaçlı alınabilir F 16 nin son versiyonlarıni alıp yazılım değiştirmek daha iyi

Dostum Trump ellerine ovuşturarak kaktirmaca için hazırlık yapıyor ayrıca Boeing Max da kaktirabilir ....

Böyle dostun varsa düşmana gerek yok .
    Baudelaire' in dediği gibi " Ne kadar dostum varsa o kadar eldiven gerek uyuz olmamak için "

Gerçek dostları tenzih edip ayırarak tabii ..

5. İcra takiplerinde maaş haczi asgari ücretliler için %10 asgari ücretin iki katı için %20 kademeli haciz geliyor. Üç kağıtçılara yine gün doğdu. Bankalar şöyle milyon milyon kredi versede hupletsek. Limitleri düşürür bundan sonra

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ben burada daha öncede yazdım F35 alınacak uçak değil ayrıca sadece inceleme amaçlı alınabilir F 16 nin son versiyonlarıni alıp yazılım değiştirmek daha iyi

Dostum Trump ellerine ovuşturarak kaktirmaca için hazırlık yapıyor ayrıca Boeing Max da kaktirabilir ....

Böyle dostun varsa düşmana gerek yok .
    Baudelaire' in dediği gibi " Ne kadar dostum varsa o kadar eldiven gerek uyuz olmamak için "

Gerçek dostları tenzih edip ayırarak tabii ..
    Trump 'in açıklamasına bakarsak F 35 işi net değil.
    Viop başlığında da yazdım.

Buraya da yapıştırayım.
    Sn sindoma
    Trump F 35 konusunda yuvarlak tümce kurmuş.
    "Olumlu sonuçlanmasını bekledigimiz"

Trump:
    Cumhurbaşkanı ile, Boeing uçaklarının büyük ölçekli satışı, önemli bir F-16 anlaşması ve ---olumlu sonuçlanmasını beklediğimiz F-35 görüşmelerinin ----'devamı dâhil olmak üzere birçok Ticaret ve Askerî anlaşma üzerinde çalışıyoruz.

7.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Trump 'in açıklamasına bakarsak F 35 işi net değil.
    Viop başlığında da yazdım.

Buraya da yapıştırayım.
    Sn sindoma
    Trump F 35 konusunda yuvarlak tümce kurmuş.
    "Olumlu sonuçlanmasını bekledigimiz"

Trump:
    Cumhurbaşkanı ile, Boeing uçaklarının büyük ölçekli satışı, önemli bir F-16 anlaşması ve ---olumlu sonuçlanmasını beklediğimiz F-35 görüşmelerinin ----'devamı dâhil olmak üzere birçok Ticaret ve Askerî anlaşma üzerinde çalışıyoruz.
    Türkiyemizin savunma politikası ve stratejileri oldukça karmaşık ve çok sayıda faktöre dayanıyor.
    Son 23 yıl içinde dış alımların yapılmamış olması, gerçekten de dikkat çekici.
    Özellikle savaş uçakları, tanklar ve gemiler gibi kritik savunma sistemlerinin dışarıdan alınmaması, bir yandan Türkiyemizin kendi savunma sanayisini geliştirme çabalarının bir sonucu olabilirken, diğer yandan dış politikadaki gerilimler ve uluslararası ambargoların etkisi olduğu da göz önüne alınmalıdır.

Türkiyemizin son 23 yıl boyunca dış alımlarla ilgili ciddi bir boşluk bırakması, bir yönüyle yerli savunma sanayiine yatırım yapma amacını taşıyor gibi görünse de, bu durumun tamamen stratejik bir seçim olup olmadığını söylemek zor.
    Özellikle son dönemde S-400’ler ve F-35 krizleri gibi uluslararası gerilimler, bu sürecin de bir parçası olabilir.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması, NATO ile ciddi bir gerilim yarattı. Bu adım, Türkiye'nin savunma alanında daha bağımsız bir yaklaşım benimseme çabalarını yansıtıyor olabilir. "Amerika bana F-16 bile satmıyor, o halde ben de Rusya'ya yanaşırım" şeklinde bir mesaj verilmiş olabilir. Ancak, NATO ülkeleri ve özellikle ABD ile yaşanan bu kriz, Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik uluslararası baskıları artırmış ve Türkiye’nin savunma stratejisini zora sokmuş oldu. Stratejimiz tuttu mu yoksa tutmadı mı tüm bunları bilmiyoruz.

F-35'ler, Türk Hava Kuvvetleri'nin modernizasyonunda önemli bir rol oynuyordu; ancak Türkiyemizin F-35 programından çıkarılması, savunma stratejisinde köklü bir değişikliğe yol açtı. F-16'lar hâlâ anahtar bir rol oynamaya devam etse de, bu uçakların modernizasyonu ve ömürlerinin uzatılması Türkiyemizin savunma gücünü artırsa da, yeni alımların yapılmaması uzun vadede bir risk oluşturuyor. F-16'ların kırıma uğraması ve çeşitli sebeplerle emekliye ayrılması, her geçen gün envanterdeki F-16 sayısının azalmasına sebep olmakta ve bu da Hava Kuvvetleri'nin gücünü zayıflatmaktadır. Ayrıca, en son gönderilen F-16'ların modernizasyonu da Lockheed Martin tarafından hâlâ tamamlanmadı; bu nedenle envanterdeki F-16 eksiklikleri devam etmektedir. Türkiyemiz, bu durumu aşabilmek için kendi savaş uçağını üretme hedefini taşıyor, ancak bu sürecin tamamlanması zaman alacak gibi görünüyor..

Sivil alımlar konusunda herhangi bir engel yokken, savunma alımları konusunda ciddi engellerin olması gerçekten dikkat çekici bir çelişki. Boeing’den alınan sivil uçaklar ile savunma sistemleri arasındaki bu farklılık, Türkiyemizin savunma sanayiindeki stratejik bağımsızlığını pekiştirme amacının yanı sıra, dış politikadaki dinamiklerin de etkisiyle şekilleniyor olabilir.

Türkiyemizin dışarıdan savunma alımı yapmaması veya yapamaması, büyük bir savaşın eşiğinde olduğu düşüncesiyle birleştiğinde, Türkiyemizin bu savaşta nasıl bir rol oynayacağına dair soruları gündeme getiriyor. Türkiyemizin bölgesel etkisi ve stratejik önemi göz önüne alındığında, Suriye, Irak, İran, Libya gibi ülkelerdeki olayların çok daha büyük bir planın parçası olduğu söylenebilir. Bu ülkelerdeki gelişmeler, Türkiyemizin bu bölgelere olan ilgisini ve stratejik hedeflerini etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Özellikle Yunanistan, Ermenistan, İran ve Suriye gibi ülkelerle olan ilişkilerdeki değişimler, Türkiyemizin savunma politikasını ve bu ülkelerle olan askeri ve siyasi ilişkileri yeniden şekillendiriyor. Türkiyemizin İran ile olan ilişkileri, özellikle Ermenistan üzerinden de önemli bir stratejik bağlantı kuruyor. Bu bağlamda, bölgesel stratejilerdeki değişimlerin, Türkiyemizin gelecekteki savaş stratejilerini etkilemesi olası.

Türkiyemizin bir büyük savaşa ne kadar hazır olduğu ve bu konuda bir stratejiye sahip olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak, Türkiyemizin son yıllarda savunma sanayisine yaptığı yatırımlar, hem yerli üretim hem de bağımsız savunma stratejileri ile büyük bir savaş için hazırlık yapma amacını taşıdığı söylenebilir. Fakat, bu hazırlıkların yeterli olup olmadığı ve diğer ülkelerle olan gerilimlerin, Türkiyemizin savaş senaryolarına nasıl etki edeceği konusunda net bir değerlendirme yapmak zor.

Büyük bir savaş senaryosu, Türkiyemizin stratejik konumunu etkileyecek en önemli faktörlerden biri olabilir. Fakat bu sürecin nasıl şekilleneceği, önümüzdeki yıllarda yapılacak politik ve askeri hamlelere bağlı olarak değişecektir.
    Son düzenleme : seref9; Dün saat: 22:15.

8.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Gider topiğin seccadesine basar, artık ismini bile duyunca tepem atıyor o itin...

Seçimi kaybedince bile kızmamıştım, ulan fim bitmiş CeHaPe kongresinde her hangi bir yolsuzluk yoktur de, adam gibi şerefli bir final yap itoğlu it...
    aynen katılıyorum reha bey CHP den safralarıyla birlikte dövülüp atılmalı

Sayfa 994/994 İlkİlk ... 494894944984992993994

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •