Arama sonucu : 6 madde; 1 - 6 arası.

Konu: Temettü Dağıtımında Nasıl Davranmalı?

1. Temettü Dağıtımında Nasıl Davranmalı?

Merhaba arkadaşlar. Ben acemi bir yatırımcıyım. Daha önce hiç temettü almadım. Son yaptığım işlem beni uzun bir süre bekletti ve hala zarardayım yüksek miktarda. Hisselerim olan şirketin temettü oranı gayet iyi. Duyduğuma göre temettü dağıtımından 5-6 gün önce hisseyi elden çıkarmak gerekiyormuş. Siz ne düşünüyorsunuz? Nasıl bir yol izlemek gerekir temettü dağıtımı öncesi? Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi?

2. Merhaba,

Duyumlarınız epey yanlış olmuş maalesef. Bir kağıttan temettü alabilmek için , temettü verilecek tarihte de o kağıtların elinde bulunması gerekir. Dolayısı ile elden çıkarmak gibi bir durum söz konusu olamaz.
    En mantıklısı , net temettü miktarı banka hesabına yansıdığında düşen kağıt maliyetlerini de göz önüne alarak temettü veren kağıtlardan almaya devam etmektir.

3. Açıkçası temettü dağıtımından önce hissenin şişeceğini temettüden ziyade bu o şekilde daha çok kar alınacağını duydum.

4. Duyumlarla hareket ederseniz borsa yatirimcisi olamazsiniz
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Haklısınız erhan bey. İşte konuyu açma sebebim de duyduğum ilk şeye atlamamak. Araştırmak, öğrenmek ve en önemlisi tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak.
    Peki siz ne düşünüyorsunuz temettü konusunda? Genelde fiyatlandırmayı nasıl etkiler?

6. Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •