Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 15 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Uzun vade 5 yıllık süreç için...

1. Uzun vade 5 yıllık süreç için...

38 yaşındayım, en az 5 yıl 10 yıla kadar borsada "damlaya damlaya" yatırım yapmayı planlıyorum, her ay 2&3 bin arası kenara koyarak çocuklarım için bir gelecek planlamak istiyorum.

Arçelik
    İş c
    Aselsan ile 1000er TL'lik alım yaptım.

Her ay, bu şekilde veya tavsiye edeceğiniz bir yol ile neler yapabilirim.

Bu güne kadar hiç yatırım imkanı bulamadım, bu konularda çok bilgisizim.

G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

hayırlı olsun dostum.

"beyaz yaka yatırım koçluğu" başlığındaki gönderileri okursan, işine yarayacak çok bilgi bulabilirsin. adresi aşağıdadır.

iyi kazançlar diliyorum.

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719

Hayırlı olsun. Her ay gelişmelerden haberdar ederseniz memnun oluruz

Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by gokdogan2 Yazıyı Oku
    38 yaşındayım, en az 5 yıl 10 yıla kadar borsada "damlaya damlaya" yatırım yapmayı planlıyorum, her ay 2&3 bin arası kenara koyarak çocuklarım için bir gelecek planlamak istiyorum.

Arçelik
    İş c
    Aselsan ile 1000er TL'lik alım yaptım.

Her ay, bu şekilde veya tavsiye edeceğiniz bir yol ile neler yapabilirim.

Bu güne kadar hiç yatırım imkanı bulamadım, bu konularda çok bilgisizim.

Tavsiyeye ihtiyacınız varmı gerçekten çoktan seçiminizi yapmışsınız bile ?

bir adet fast web mali analiz alın orada eğitim kısmıda var onuda alın sonra bu bilancolara göre aldıgınız eğitime göre hisselerinizi biriktirin

arçeliği neye dayanarak aldın tahmin edeyim. evde filan kullanıyoruz ya arçelik güzel marka ondan aldın.

aselsan neye dayanarak aldın ben söyleyyim. benim bir arkadaş var 5 yıl önce aselsan almış şimdi 2 ev parası kazandı yaw devlette arkasında bu şirketin milli servetimiz silah tank tüfek yapıyor iyi işler yapıyor öyle duydum öyle söylediler.

iş c borsacı arkadaşlar söyledi iş bankasıymış ondan bir tanede banka olsun dedim.

bu gerekçelerin hepsi saçmalık

muhtemelen doğru tahmınlerde bulundum çünkü yazma tarzınızdan bile anlaşılıyor aslında acemiliğiniz iş c dediğiniz kagıt aslında isctr ama halk dilinde hep iş c diye dillendirildir aselsan banko zaten mılletın azından olan bir hisse bir tek arçelik sizin seçiminizmiş gibi duruyor.

Neyse lafı uzatmayalım hocam dayanağınız karlılık olmalı.

borsanın denklemi çok basittir aslında anlayana.

kar eden karını arttıran şirket nedir ? büyüyen şirkettir büyüyen şirketin değeri otomatik olarak büyümesi gerekmiyor mu ? büyümesi için ne lazım ? kar lazım sadece kar etmek yeterlimi ? hayır karını bi sonrakı dönemlerdede arttırarak gitmesi gerekir çünkü enflasyon dediğimiz bir olgu daha var dolayısıyla her yıl yıllık karını bir önceki döneme göre en azından enflasyonun üzerinde arttırmasına odaklanmalısınız. sadece sabit kar eden veya enflasyon düzeyi kadar kar eden şirkette istenilen değer kazancını saglayamayabilir. o sebeple

1-kar eden şirket seç
    2-Karını her yıl bir önceki döneme göre %15 ve üzerinde arttıran şirketi seç
    3-BU karı düzenli şekilde arttırmayı başarabilen şirketleri seç
    4-Karını dağıtıp dağıtmamasına kesinlikle bakma
    5-İstisnalar hariç bist 100 içerisinden seçim yapmaya çalış
    6-GYO BANKALAR SERMAYA GİRİŞİM YATIRIM ORTAKLIKLARI şirketlerine hiçbirşekilde girme.
    7-SANAYİ ŞİRKETLERİNDE VE FARKLI SEKTORLERDEN SEÇİMLER YAP
    8-İstikrar istikrar istikrar bu cümlemi unutma istikrarlı kar ;)
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Teşekkür ederim, kağıt seçimlerinde kısmen tahminleriniz doğru, biraz ezmişsiniz ama haketmişim sanırım.

6. İstikrarla minumum 5 sene muhtemelen 10 seneyi zorlayacak şekilde biriktirmek hedefim, seçimler konusunda tavsiyelerinize dikkat edicem.

7.  Alıntı Originally Posted by gokdogan2 Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim, kağıt seçimlerinde kısmen tahminleriniz doğru, biraz ezmişsiniz ama haketmişim sanırım.

evet çünkü hiçbirşey öğrenmeden giren yatırımcıya üzlüyorum yarın burgun borsa kumarmış yaww diye çıkıp gelıyorlar.

Önce öğrenip sonra yatırım yapsa iş değişecek o yüzden bastan hırpalayayım dedim mazur görün artık...

Alıntı Originally Posted by gokdogan2 Yazıyı Oku
    İstikrarla minumum 5 sene muhtemelen 10 seneyi zorlayacak şekilde biriktirmek hedefim, seçimler konusunda tavsiyelerinize dikkat edicem.

istikrardan kastım istikrarlı kar eden şirketlerdi. sizin isitkrarınızdan ziyade şirketin istikrarlı buyumesı.

dediğim eğitimleri ve programı alırsanız sizin yararınıza olacaktır bu konuda bir fikir belirtmemişsiniz ama ?

Şu an yaptıgınız yatırım sayısal loto oynamaktan farkı kalmıyor neyi niçin neden hangi geçerli kabul edilebilir sebeplerle aldıgınız belli değil. orta bir argumanınız istatistiğiniz yok. BUgun 2 lırada idda kuponu dolduran adam bile kabul edilebilir bir istatistikler seçimini yapıyor. Siz 2000 TL her ay koyacağınız şirketlerin bilancosunu bilmiyorsunuz ? Şimdi böyle deyincede insanlarımız alınıyor. E yalanmı soyluyorum gerçekçi değilmiyim ? doğruyu söylemiyormuyum ? O yüzden abicim napmak lazım önce kendıne yatırım yapacaksın kurcalayacaksın programı bilancoları ondan sonra neyi biriktirirsen biriktir sorun yok.

Bir şirkete ortak oluyorsunuz ortak oldugunuz bu şirketin karını geçmiş dönem karlarını bu senekı karlarını ölçtünüz mü ?cirosuna baktınız mı borçlarına baktınız mı ?

her ay bana 2000 TL ver desem vermezsiniz.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Bende 37 yasinda sizin seçtiğiniz yolu seçtim ama benim bütçe sizin 6 da biri kadar. Son iki yıldır karlılığını artırmış, petlim den kâr etmeye başlamış sene sonunda da star rafinerisini açacak olan son iki yıldır da hem bedelsiz hem de temettü veren Petkim i seçtim . Al sat ile işim olmayacak. Üst üste iki yıl zarar eder bilanço kötü gelir şirket yönetimi alavere dalavere cevirirse komple çıkarım ama şuan için gidişat iyi. Butceme göre çok kucukte olsa Trakya Cam ekledim . Oda bedelsiz artı temettü veren . Karlılığını artırıp yatırımlarına devam eden bir şirket . Herkes için hayırlı uğurlu olsun .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •