Sayfa 250/1000 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Dikkat edilmesi gereken bir nokta șu ; siz bu kupondan primi düştüğünüzde zımni olarak ben itfaya kadar bu eurobond'u tutacağım sözü vermiş oluyorsunuz. Diyelim itfaya 10 yıl kalmış olsun, itfada edeceğiniz zararın bir kısmını bugünden düşüyorsunuz. İtfayı beklemeden satarsanız itfa zararını sattığınız kişiye devredeceğiniz için haksız bir kazanç(normalde kupon tamamının vergisini ödeyecek iken prim miktarını düştüğünüz için) elde etmiş oluyorsunuz. Bu sebeple alım-satım vergisinin hesaplaması değişiyor. İtfaya kadar bekliyorsanız bu paylaşımda yazdıklarımı unutabilirsiniz.

Saygılar.
    Saygılar.

Dostum senin icin hesaplari sunuyorum

soldan saga dogru

eurobond isimleri
    dunku faiz orani
    dunku degeri
    bugunku faiz orani
    bugun ku degeri
    getiri miktari ve
    banka MK degerini tablolastirdim (faiz oranlarindaki dusus yani cds deki dusus ile MK artis oluyor)

formula su sekilde
    Faiz Orani=((NetGetiri/0,8)*366)/((AnaPara/100)*GunSayisi)

NOT: banka nin kashe degeri 53.3gune indi bu sekilde....

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Keşke formülü de gerçek örneklerden paylaşsaydınız...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostum senin icin hesaplari sunuyorum

soldan saga dogru

eurobond isimleri
    dunku faiz orani
    dunku degeri
    bugunku faiz orani
    bugun ku degeri
    getiri miktari ve
    banka MK degerini tablolastirdim (faiz oranlarindaki dusus yani cds deki dusus ile MK artis oluyor)

formula su sekilde
    Faiz Orani=((NetGetiri/0,8)*366)/((AnaPara/100)*GunSayisi)

NOT: banka nin kashe degeri 53.3gune indi bu sekilde....
    Teşekkürler....
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Bende o kadar buyuk bond yok sanirim

Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Her bir kupon faizinden düşülecek miktar = ((Temiz alış fiyatı - 100) * nominal adet) / alış tarihi itibariyle kalan kupon adedi

Formülü böyle.

Saygılar.

Evet itfaya kadar beklemeyi planliyorum

Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    İtfaya kadar bekliyorsanız bu paylaşımda yazdıklarımı unutabilirsiniz.

Saygılar.

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    2sene bekleyin acelenin geregi yok
    Vergi avantajı için evlatlarını kullanan yok mu??? 2 sene çok uzun

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Selamlar, Şimdi bu son iki günde tl değer kazancı %1 demiştik. Cds'e baktigimizda %2 bir düşüş var. Neyin ne kadar etki ettigini bilemedim bu IPV fonunda. Başka bir sorun da şuna tam emin olamadım, bloomdaki veriler ne kadar gecikmeli oluyor. Orada bir 02.55 ifadesi var,belki saatten bahsediyordur, tam cds verisinin altında.

Şimdi bizim tekrar artıya geçebilmek adına, verdiğimiz yuzdeden biraz daha fazlasını geri almamız gerekli.

8.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar, eşim ve kendi adıma eurobond larımız var, vergi için artık kendimize değilde 16yaşındaki kızım adına eurobond alabilir miyim? Normalde Teb ile çalışıyorum.
    cem bey..

ben de aynı niyetle bu konuda bir sene kadar önce derinlemesine araştırma yapıp burada paylaşmıştım. geriye dönüp bakabilirsiniz.

ancak geçenlerde geçen sene mümkündür diyen odeabank mt'si geçen seneki bilginin aksini söyleyince tepem attı.. ve bugün tekrar soruşturdum..

öncelikle şunu belirteyim.. bu eurobond konusunda banka çalışanları, müdürleri dahi ve hatta yatırım şirketlerinde çalışanların önemli bir kısmı o kadar akıl alamayacak kadar bilgisiz ki inanamazsınız.

bugün işyatırım gibi bir şirkette çalışan yetkili, takasbank otomatik olarak %35 vergi kesiyor deyince dellenmemek için zor tuttum kendimi.. sabırla vergi mevzuatını öğretmek zorunda kaldım kadına. kadının dünyadan haberi yoktu. üstelik bu kişi ilk telefonu açanın bu konuda yetkiliye bağlayayım diye bağladığı kişiydi. kadın söylediklerim karşısında uzun bir sessizlikten sonra, ben bunu araştırayım size döneceğim dedi.. bir daha dönmedi. kısacası durum vahim bu konuda.

bu tecrübeler sonrası, büyük bir yatırım şirketinin üst düzey yöneticisi arkadaşımı arayıp altını çizerek sizin sorduğunuz soruyu sordum. (daha önce sormamış olmam benim dangalaklığımmış).. ilgili kişilerle görüştü geri döndü...

cevap. evet mümkün. çocuğa yatırım hesabı açabiliyorsun. eurobond da alabiliyorsun oldu..

ancak dediğim gibi ben bu konuda net cevap almaya çalışırken konuşmayı sökmeye çalışan çocuk okumaya başladı :)

bu bilgiler dahilinde yılmadan soruşturun. umut vadetmeyen dialoglardan vazgeçip başka kanalları araştırın. görünen o ki mümkün.. ama bu bilgiye sahip kurum ve kişileri bulmak hayli yorucu.

saygılar.

Sayfa 250/1000 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •