Sayfa 65/637 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 513 - 520 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by aunsalg82 Yazıyı Oku
    Önceden çoğu kişi bahsetmiş, o insanın işten ayrılmanın maddi olarak kendini etkilemediği duruma gelmesi o kadar güzel bir nimet ki; ne müdüründen ne patronundan ne beraber çalıştığın arkadaşlarından korkun sıfıra iniyor ve çok rahat bir şekilde çalışmaya başlıyorsun.
    Valla benim de en büyük hayalim bu. Ben kamuda çalışıyorum, bizde olay kişinin emekliliğinin gelip de emekli olmayıp eğlencesine çalışması şeklinde oluyor, yani adam çalışıyor ama istese emekli olur, bu durumdakiler öyle rahat öyle mutlu çalışıyorlar ki, sonuçta en ufak sıkıntıda bırakır kaybedecek bir şeyi yok, ben de ona özeniyorum işte )

10 yillik tahvil icin %10,75 ve 2 yillik tahvil icin getiri %11.59. Mevcut durumda doviz mevduat ya da Eurobond daha mantikli degil mi? Hem kur riski, hem de faizlerin artma egiliminden dolayi tahvillerden (ikincil piyasada) zarar etme riski ortadan kalkmis olmaz mi? Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    bunlarin abd de dogurmalarini sebebi univ fala degil.abd topraklarinda digan her cocuk otomatikman abd vatanadasi olur.olay bundan ibaret

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bende onu sordum

dedilerki abd ye gitsin yasasin istemiyoruz koc veya sabanciya girebilmesi icin bunu yapiyoruz

demekki olay vatandas olmak degilmis olay adam gibi okula girebilmek

daha oncede yazmistim cok zeki degilsen sosyal cevre kimi tanidigin falan onem kazaniyor

herkes super zeka olamayacagina gore...

Ahmetg Guest
    abd pasaportu her kapiyi acar.bircok ulkede suc dahi isleseler dokunamiyorsun adamlara

dunyadan haberin yok

ben cifte vatandasim mesela

TR de Turk kanunlari ABD de abd kanunlari gecerli

o senin bahsettigin muz cumhuriyetlerinde oda belki cifte vatandas degilsen

abartip durmayin su Amerikan vatandasligini bu yasima geldim bi yararini gormedim abd ye girmek haricinde

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Eşimin ÖSS vardı, kızımın doğumundan sonra 15 gün içinde ÖSS yaptırdık ve ömür boyu yenile garantisi aldık, eşim 4 yıl kullanmadığı için aynı hakkı aldı, benimde 1 yılım var aynı hakkı almaya, inş ömür boyu kullanma ihtiyacı olmaz.
    peki priminizi artirdilarmi?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    Bir sigortacı olarak, kendi özel sağlık sigortamın ömür boyu yenileme garantisini aşağıdaki gibi paylaşıyorum. 4 yıl boyunca hiç kullanmadığım için sistem otomatik yenileme garantisi verdi ama şunu unutmayın ki, her sigorta ürününün karşılamadığı, teminat dışında bıraktığı istisnaları vardır ve şirketler sizin hasarınız olduğu anda ilk olarak nereden nasıl bu hasar ret edilir ona bakar ve hasarınızı ona göre değerlendirir.

sonuç olarak benim ömür boyu yenilemem var diye, sigortam her şeyi karşılıyor mantığına kapılmayın, ömür boyu yenileme çokta matah bir şey değil yani.

ÖMÜR BOYU YENİLEME GARANTİSİ
    Poliçenin sigortacı tarafından mevcut ürün ve plan dahilinde ömür boyu yenilenmesi taahhüdüdür. Bu taahhüt sadece sağlık teminatları için geçerlidir. Yenileme garantisi kişiye özel olup bu hakkı kazanmış sigortalıya aittir. Yenileme garantisi bulunan sigortalılar poliçede ayrıca belirtilir. Sigortacı, sigortalının kesintisiz olarak 3 (üç) yıl boyunca Sigortasını devam ettirmesi ve sigortalının sigorta tazminatına konu etmiş olsun veya olmasın, maruz kaldığı tüm hastalık / rahatsızlıklarını sigortacıya derhal ve yazılı olarak bildirmiş olması kayıt ve koşuluyla, 3 (üç) yıl sonunda sigortalının geçmiş sigortalılık ve geçmiş sigortalılık dönemindeki sağlık durumunu ve bundaki gelişmeleri esas alarak, ömür boyu yenileme garantisi hakkını değerlendirir. Bu değerlendirme sırasında sigortalının son sağlık durumunu belirtir beyanını isteyebilir veya sigortalıyı doktor muayenesine tabi tutarak ek tetkikler yaptırabilir. Bahse konu işlemlere ilişkin masraflar, sigortalının geçmiş sağlık bilgilerine erişim yetkisi vermesi ve erişim sistemlerinin sigortacı tarafından ulaşılabilir olması kaydıyla sigortacı tarafından, aksi durumda sigortalı tarafından karşılanır. Yapılan inceleme sonucunda sigortacı, herhangi bir yaptırım uygulamadan ömür boyu yenileme garantisi verebileceği gibi bu esnada varsa hastalık / rahatsızlıkları için uygulanmış olan sigortalının kesintisiz sigortalılık öncesi istisna ve / veya hastalık ek primlerini değiştirebilir, şirketimizdeki ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanma tarihinden önce oluşan riskler için hastalık ek primi uygulamak sureti ile de ömür boyu yenileme garantisi hakkı verebilir veya ömür boyu yenileme garantisini vermeyip her yenileme döneminde tekrar değerlendirme yapabilir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 2 (iki) yıl üst üste ömür boyu yenileme garantisi alamayan sigortalılar bir daha ömür boyu yenileme garantisi almak üzere değerlendirmeye alınmaz ve sigortalılar her yenileme döneminin sonunda yapılan değerlendirmeye ilişkin bilgilendirilir.
    Ömür Boyu Yenileme Garantisi alındıktan sonra, ortaya çıkan hastalık durumları için yeni bir ek prim, limit ve istisna uygulanmaz, kullanım nedeni ile ek prim yapılmaz. Kullanım ek primi haricindeki uygulamalar poliçenin şirketimizde kesintisiz sigortalanma dönemi öncesine dayanan ve beyan edilmemiş hastalık / rahatsızlıklar için geçerli değildir. Ömür Boyu Yenileme Garantisi verilmiş sigortalıların, şirketimizde kesintisiz en az 3 (üç) yıl sigortalılık süresini tamamlamış olmaları şartıyla deviasyon ve konka ameliyatları ile ilgili giderleri ve tanının yine bu süre içinde konmuş olması şartıyla doğuştan gelen (konjenital) hastalıkları ile ilgili giderleri kapsam dahiline alınır. Sigortacının yenileme taahhüdünde bulunduğu sigortalılarına sunduğu sağlık poliçesi sigortalının yenileme garantisi hakkını kazandığı tarihteki Özel Şartlara tabidir.
    Ömür Boyu Yenileme Garantisi alındıktan sonra, sigortalının yenileme garantisi için risklerinin değerlendirildiği döneme veya öncesine ait sigortacı tarafından bilinmeyen bir sağlık riskinin tespit edilmesi durumunda veya sigortalı teminat kapsamını genişletmek istediği takdirde, sigortacı yenileme taahhüdünü yeniden değerlendirir. Sağlık Sigortası Genel Şartları Madde 6 uyarınca işlem yapabilir.
    Ömür Boyu Yenileme Garantisi almış sigortalılara yenileme esnasında uygulanacak prim bir sonraki yaş için prim tarifesinde (her tür indirim ve ek primden arındırılmış olarak) belirlenmiş tutardır. Dolayısıyla Ömür Boyu Yenileme Garantisi alan sigortalıların (teminat kapsam ve limitleri aynı kalmak kaydıyla) yenilemedeki prim artışı sağlık enflasyonu ve yaş değişiminden kaynaklı artışla sınırlı olacak olup, Ömür Boyu Yenileme Garantisi ek prim şartıyla verilmiş ise bu uygulama devam edecektir.
    Sigortacı Ömür Boyu Yenileme Garantisi olan Sigortalıların poliçelerinin muadil teminatlarla yenilenmesinden ve Sigortacının ürün satışını durdurması durumunda, sigortalının poliçesini muadil bir ürün ile yenilenmesinden sorumludur. Şirket, sözleşme süresinin sona ermesinden önce sözleşme bitiş tarihi ve yenilemeye ilişkin sigorta ettirene; ayrıca, sözleşmenin yenilenip yenilenmediği konusunda sigorta ettirene / sigortalıya ve üründe yenileme garantisi uygulaması varsa yenileme garantisine ilişkin sigortalıya yazılı veya elektronik bilgilendirme yapar. Sigortacı, bu bilgilendirmeyi yaparken Başvuru ve Yenileme Formlarında belirtilen iletişim bilgilerini esas alır. Ancak bu iletişim bilgilerinden en az birinin değişmesi veya eksik / hatalı iletilmesi durumlarında, sigortalı / sigorta ettiren tarafından sigortacıya derhal yazılı bildirim yapılmadığı sürece, sigortacı bilgilendirme yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılır.
    iyi guzelde benim merak ettigim bu yenileme garantisi verilince prim artiyormu

benim duydugum 3-4 katina cikiyormus sonra gidip tuketici mahkemesinde itiraz ediyormussun bilmemne

dogrumu bunlar?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by aunsalg82 Yazıyı Oku
    Evet nihayet yazabiliyorum. Tüm konuyu baştan sana okudum. Cautionary'e teşekkürler böyle bir konu açtığı için. Özellikle yeni başlayanlar için oldukça yararlı olacağına inanıyorum.

Bende aynı Cautionary'nin bahsettiği standart beyaz yakalılardan biriydim 1 sene öncesine kadar. Üniversitede çalışmaya başladım, sonrasında da en havalı plazalarda, en fiyakalı görevlerde çalıştım. Altımızda arabamız, sodexomuz, 2 yılda bir yenilenen cep telefonu ve bilgisayarımız, özel sağlık sigortamız, günlük harcama limitlerimiz, müşterilerle çıkılan yemekler, departmanla çıkılan beleş eğlenceli en kral mekanlarda yemekler vs. herşey çok güzeldi 12 sene çalıştım beyaz yaka bir mühendis olarak. Sonrasında ayrılarak kendi işimize geçtim, karar zor oldu ama geriye dönüp bakınca çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

Bugün bir araştırma okudum, ülkemizde en çok istenen meslek öğretmenlikmiş. Öğretmen olanların hepsi şikayetçi ama iş garantisi ve tatillerden dolayı istenen bir meslek. İnsanlar bu illüzyona bir kapıldı mı vazgeçmek çok zor oluyor. Öğretmenlikte tatilse, beyaz yaka içinde yukarıda saydığım sözde "beleş" yan haklar sayesinde aslında aldığınız maaşın karşılığı olmayan çok daha üst düzey bir hayat yaşamaya başlıyorsunuz.

Biriktirmek çok zor, çünkü sabah Stanbucks'tan kahve içeceksin, öğlen havalı bir mekanda en az 30-40 liralık salatan veya her neyse onu yiyeceksin, iyi görünmen gerekiyor, marka bi ayakkabı, marka bi pantolon ve marka bi gömlek alman gerekecek. Tek takım yetmeyecek en az 3-4 takım almak zorunda kalacaksın. E bir de bakmakla yükümlü olduğun ailen varsa eline çok birşey kalmıyor.

Diyorum ya hepsi bir illüzyon, bunları yapmak zorunda olduğunu hissedeceksin, hissettirecekler
    Benim için ayrılırken en büyük sorun bu yan haklardı. Ayrıldığın an yemeğini kendin ödeyeceksin, arabanı alacaksın, benzin paranı vermen gerekecek, cep telefonu ve bilgisayarını alman gerekecek. Telefon hattını da kendin ödemeye başlayacaksın. Masraflar anında üzerine yığılmaya hazır durumda bekliyordu Allah'a şükür bunları yaşamadım ve herşey yolunda gidiyor.

Gelelim beyaz yakanın biriktirmek için yapması gerekenlere; aslında tüm bu yan haklar biriktirmek için güzel fırsatlar sunuyor insanlara. Ben o zamanda biriktiriyordum, ama arada Starbucks'tan kahvemi de içiyordum, dedikleri mekanlarda yemeğe de gidiyordum. Ama hep dikkat ettiğim konu fiyat/performans oranıydı. Öncelikle sigara bırakılacak, ayrıca içki de bırakılamıyorsa bile minimuma indirilecek. Hem sağlıklı bir yaşam hem de biriktirme için en önemli kural bunlar çünkü. Diğer arkadaşlarımda gördüğüm en büyük harcama kalemleri bunlardı. Her yarım saatte bir sigaraya in, her hafta içkili mekanlara gidip demlen. Bunlar çok para tutan şeyler. Sigarayı geçiyorum herkes biliyor ama bir mekan içkiliyse fiyatları en az 1.5 ile çarp

Ben şaşırırdım benden düşük alan kişiler nasıl böyle yerlere gidebiliyor diye. Her akşam bir bardalar. Sonra sorduğumda çoğunun birikimi bırak kredi kartı borcunun sadece minimum ödeme tutarını ödeyerek geçinen tipler olduğunu gördüm.
    Kısaca bunlar olmazsa olmaz. Ayrıca ayda 50-100 liradan noolcak demeden biriktirmek lazım. Son 3 yılda bunu gördüm, o ufak diye küçümsediğin para öyle güzel birikiyor ki sen bile şaşırıyorsun.

Önceden çoğu kişi bahsetmiş, o insanın işten ayrılmanın maddi olarak kendini etkilemediği duruma gelmesi o kadar güzel bir nimet ki; ne müdüründen ne patronundan ne beraber çalıştığın arkadaşlarından korkun sıfıra iniyor ve çok rahat bir şekilde çalışmaya başlıyorsun. Para asıl yaşlılıkta lazım, tabiiki gezeceksin, tabiiki yiyeceksin ama paranın karşılığını yaşa, sana sunulan ve senin paranın karşılığının çok üstündeki hayata kanma. En önemli şey bu.

Devam ederim bir ara yazmaya ama şimdi keselim, herkes hisse seçimine geçti ama ben başlara döndüm kusura bakmayın
    benim anlamadigim kredi karti borcunun tamami yerine en dusugunu odeyip hala bu finans ve matematik kafasiyla ve IQ seviyesiyle ozel bir sirkette ust seviyede calisanlar olmasi

Resmen aptallik, belliki bir gun cuvallayacaksin cunku o faiz uzerine faiz biniyor sonra evine haciz geliyor

bu kadar aptal insanlar nasil bu kadar yuksek seviyelere gelmisler?

ornek vermek gerekirse benim gibi finans ve para ile ugrasan insanlarbir ise basvurduklari zaman insan kaynaklarinin ilk baktiklari seylerden biri kredi skorudur

istedigin kadar iyi cv in olsun kredi skoru dusuk olan adami finans ve para ile alakali pozisyonlara getirmezler

cunku kendi parasini idare edemeyen adam nasil sirkette bu isleri yapacak mantigi ongorulur

Konuyla alakasi yok ama ilginc oldugu icin eklemek istiyorum. Araba sigortasi primide kredi skoruna bagli amerikada. Cunku her nasilsa kredi skoru dusuk olan insanlarin kaza yapma oranlarinin da yuksek oldugunu arada yuksek korolasyon oldugunu bulmuslar. O yuzden benim primler cok dusuk mesela.

Mantik cok guzel esasinda. Parasinda sorumlu davranmayan bir insan trafikte de sorumlu davranmaz.

8. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

cimsa pahalimi? neye gore acaba? dipte gorunuyor

Çimsa Temel analize göre pahalı.
    En başta 10.03 fk'sı var şu an.
    bir çimento şirketinin 8 fk ve üzeri olması otamatik olarak pahalı olması demek bana göre.
    Teknoloji sektörü hariç sanayi sektörü hisseleri eğer 8 fk'nın üstünde ise bana göre pahalıdır.
    Peki çimsa'nın pahalı olmasının temel dayanağı nedir diyecek olursanız:
    Karında geçen yıla göre %39'luk bir düşüş mevcut. Sadece net kar değil efk'da da benzer tablo var.
    Dolayısıyla çimsa'nın fiyat olarak önceki yıllara göre daha ucuz kalmasının sebebi bu. ( ki fk'ya göre hala ucuz değil)
    Bu karneye bu fiyat bile pahalı aslında.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Sayfa 65/637 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •