Sayfa 143/637 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Temettü dağıtan şirketin kasasından çıkan para kadar piyasa değeri, dolayısı ile fiyatı düşer . (matematik olarak)

Örneğin ; ereğli nin temettü dağıttığı gün , ereğlinin etkisi kadar endekste düşer.(temettü parası borsadan da çıkmıştır)

O para sonra tekrar girebilir, girmiyebilir ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Temettü dağıtan şirketin kasasından çıkan para kadar piyasa değeri, dolayısı ile fiyatı düşer . (matematik olarak)

Örneğin ; ereğli nin temettü dağıttığı gün , ereğlinin etkisi kadar endekste düşer.(temettü parası borsadan da çıkmıştır)

Sonra tekrar girebilir, girmiyebilir ...
    evet arkadaşlar bence en doğru yorum budur.

şirketin kasasından dışarıya nakit transferi olduğu için mantık olarak şirketin piyasa değeri de düşer. çünkü şirketin nakit varlığı artık yatırımcıya geçmiştir.

yatırımcı bu parayla alışveriş de yapabilir, ya da borsa da alım da yapabilir.

kalın kalın yazıyorum altını da çiziyorum. temettü aldığınız için hayat kaliteniz veya borsada alım gücünüz artmıştır.

veya uzun vadede şunu da diyebiliriz. zaten ülke her daim cari açık veren ihracatı ithalata dayalı bir ekonomi modeli ile idare ediliyor. şirketler dolar bazında sürekli değer kaybediyor. al doları koy faize. yüzde 1,5-2 faiz verir ama garanti de olur.

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    evet arkadaşlar bence en doğru yorum budur.

şirketin kasasından dışarıya nakit transferi olduğu için mantık olarak şirketin piyasa değeri de düşer. çünkü şirketin nakit varlığı artık yatırımcıya geçmiştir.

yatırımcı bu parayla alışveriş de yapabilir, ya da borsa da alım da yapabilir.

kalın kalın yazıyorum altını da çiziyorum. temettü aldığınız için hayat kaliteniz veya borsada alım gücünüz artmıştır.

veya uzun vadede şunu da diyebiliriz. zaten ülke her daim cari açık veren ihracatı ithalata dayalı bir ekonomi modeli ile idare ediliyor. şirketler dolar bazında sürekli değer kaybediyor. al doları koy faize. yüzde 1,5-2 faiz verir ama garanti de olur.

Ereğli'yi 2.40 tl den alabilen için başka yatırım tavsiye edilemez.(zirvede satabilir-düşerse tekrar alırsın)
    Tüpraş'ı 40 tl den alabiliyorsan yaslan arkana keyfine bak.
    Bu hisselerin değeri altın ile ölçülür.(yukarıdaki Ereğli grafiği altına endekslidir.grafikte TEMETTÜLÜR DÜŞÜLMÜŞTÜR))

YTD

4. topic temettü topiğinin yandan yemişine dönmüş olsa da şansını dneemk istiyorum.

bes fon değişikliği için önerisi olan var mı veya kendi portfoyünü paylaşmak isteyen.

benim 60% dolar, 40% altın bazlı

5.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    topic temettü topiğinin yandan yemişine dönmüş olsa da şansını dneemk istiyorum.

bes fon değişikliği için önerisi olan var mı veya kendi portfoyünü paylaşmak isteyen.

Bu Tl bazında değerlendirilmiş bir portföyde %100 dolara yatırım yapılmış BES olmuyor mu?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    topic temettü topiğinin yandan yemişine dönmüş olsa da şansını dneemk istiyorum.

yaklaşık 2 yıldır ağırlıklı gram altındayım...şu an %100 gram altın...2016 ocak ayından bu yana %60 a yakın bir kazanç var.

Bu arada topiği salt temettü topiği olarak görmene sebep ne? yazılanları iyi takip edebildiğine emin misin? hisse desen neyse diyeceğim de,,

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yaklaşık 2 yıldır ağırlıklı gram altındayım...şu an %100 gram altın...2016 ocak ayından bu yana %60 a yakın bir kazanç var.
    2016 ocak ayından bu yana dolarda olsaydınız kazancınız ne olurdu?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    2016 ocak ayından bu yana dolarda olsaydınız kazancınız ne olurdu?
    %30 civarı bir kazanç olurdu...ayrıca dolar tek başına bir yatırım aracı değildir...dolar bazlı bir yatırım yapmak istersen abd tahvili ya da eurobond gibi enstrümanların olduğu fonlara yatırım yapmak gerekir...orada da tahvil faizi riski var...yani salt dolar yatırımı diye bir şey yok BES te.

Sayfa 143/637 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •