Sayfa 107/931 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 849 - 856 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by joeyramone Yazıyı Oku
    o 80.000 lik evin boya badanası, musluğu, kapısı, çatısı vb. giderleride olacaktır.
    bu arada sayın @boschyatirim ve sayın @111222333 teşekkürler bir müddet güvenli liman olarak isyat a sığınmak en mantıklısı olarak geldi. gerçi uzun vade için düşündüğüm çok oldu ama kısa orta vade takıldım iyide oldu ama artık bist korkutmaya başladı. herkese bol kazançlar tekrardan
    Benim görüşüme göre
    Bistte sular ısınmaya başladığı zaman en güvenli liman temeli sağlam sanayi sirketlerinde temettu yatirimciligidir.

Ama yatırım tavsiyesi olarak kesinlikle algilamayin.

En güzel kazançlar da değer artisindan sağlanan kazanclardir.

Örneğin tupras 50 tl idi. 150 tl olacak nerdeyse.

3,00 tl den bu sene hektas almıştım. 8,08 den çıktım.
    0,32 krs temettu verecek 25 gün sonra..Kaldı ki kaç kere asansör yaptı.Kaç kere temettu verdi sayılır.
    Şu an hektas a az bir miktar tekrar girdim..Biraz daha ekmek yedirecek.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Bunun içinde birbirimizi olumlu elestirerek bilgiyi ortaya cikarmaliyiz.
    hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    dilimin ucundan lafı aldınız, aynen katılıyorum...

3. Onceki sayfalarda yazilmis ama mantigini anlayamadim,

Neden eurobond alip kisa dolar kontrati alinir,

Ya da neden elindeki hisse kadar endeks kisa kontrati alinir. Hisseler endeksten cok yukselemezse zarar edecek. Hisseler endeksten fazla duserse gene zarar edecek.

Fx kisa kontratinin ne mantigi var, simdi euro 4,5 , dolar 3,9 oldu ama eurobonddan kar, kisa kontrattan zarar yazacak, bilen aydinlatabilir mi.

Giderleri de yuksek degil mi, zaten portfoy yonetimi icin milyonlar ismen e odenirken..
    2016 yillik:
    Personel ücret ve giderleri 1.293.327
    Yönetim kurulu aylıkları 599.550
    Kira giderleri 248.318
    Denetim giderleri 190.533
    Yapılan bağış ve yardımlar 115.000
    Sistem giderleri 108.271
    Son düzenleme : atmega48pa; 07-11-2017 saat: 09:44.

4.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Onceki sayfalarda yazilmis ama mantigini anlayamadim,

Ya da neden elindeki hisse kadar endeks kisa kontrati alinir. Hisseler endeksten cok yukselemezse zarar edecek. Hisseler endeksten fazla duserse gene zarar edecek.
    Kısa vadel bir strateji değilde orta vadeli bir strateji olarakta baktığınızda ve trend ile stratejiniz aynı pararelde gidiyorsa dolar bazlı eurobond u dolar kısa pozisyonla hedgelemeniz doğru olmazmı? Diğelimki dolar eurobondunuzu 3,87 kurdan hedgelediniz ve kur 3,38 gitti. Hem dünyada en yüksek dolar faizinden para kazanırsınız, iç rahatlığıyla eurobond al sat yaparsınız hemde yerel paranıza karşı kendinizi korursunuz. Kısa vadeli işlemlerinizde trend içinde teknik analiz çerçevesinde alım satım yaparsanız, orta vadeli hedge işlemlerindede para kazanabilirsiz. Strateji hedge bozmazsanız dolar kuru gene 3.88 geldinizde al satlardan ve dolar faizinizden kazandığınız cepte kalır.

Trende karşı oynarsanız, kül yiğen kaybetme şansınız yüksek olur!

Saygılarımla...

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Onceki sayfalarda yazilmis ama mantigini anlayamadim,

Fx kisa kontratinin ne mantigi var, simdi euro 4,5 , dolar 3,9 oldu ama eurobonddan kar, kisa kontrattan zarar yazacak, bilen aydinlatabilir mi.

Giderleri de yuksek degil mi, zaten portfoy yonetimi icin milyonlar ismen e odenirken..
    2016 yillik:
    Personel ücret ve giderleri 1.293.327
    Yönetim kurulu aylıkları 599.550
    Kira giderleri 248.318
    Denetim giderleri 190.533
    Yapılan bağış ve yardımlar 115.000
    Sistem giderleri 108.271
    işin mantığı eurobond faizlerinin yüksek olmasında. bir örnek ile açıklayayım,

3000 TL paramız var. 3TL den 1000 USD aldık. yıllık %5 faizli 1000 USD'lik eurobond aldık. aldığınız gün 3.30TL den 1 yıllık kısa kontrat yaptınız. kısa kontrattan gelen 3300 TL'yi %13 den mevduat yaptınız.
    3000 TL 1 yıl sonunda 1050 USD değerinde eurobond + 1000 USD borç + 429 TL faiz geliri olur. eurobond lar bozdurulup USD borç kapanır.
    basit anlatımla böyle ama bu kadar basit değil. pek çok faktör var. faiz değişimi eurobond'ları çok etkiler uzun vadede zarar bile yazılabilir. Bu da geçen hafta varlık değerinin neden azaldığını açıklıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku

3000 TL paramız var. 3TL den 1000 USD aldık. yıllık %5 faizli 1000 USD'lik eurobond aldık. aldığınız gün 3.30TL den 1 yıllık kısa kontrat yaptınız. kısa kontrattan gelen 3300 TL'yi %13 den mevduat yaptınız.
    3000 TL 1 yıl sonunda 1050 USD değerinde eurobond + 1000 USD borç + 429 TL faiz geliri olur. eurobond lar bozdurulup USD borç kapanır.
    basit anlatımla böyle ama bu kadar basit değil. pek çok faktör var. faiz değişimi eurobond'ları çok etkiler uzun vadede zarar bile yazılabilir. Bu da geçen hafta varlık değerinin neden azaldığını açıklıyor.
    Eurobond'u dolarla aliyor, aldigi gunki dolarin TL.degeri ile, yil sonunda alacagi Eurobond faizi olan dolarin TL.degeri ayni degil.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Eurobond'u dolarla aliyor, aldigi gunki dolarin TL.degeri ile, yil sonunda alacagi Eurobond faizi olan dolarin TL.degeri ayni degil.
    Eurobond faizi ile gelecek tutarın da riskini almak istemiyorsanız 1050 USD kısa kontrat yaparsınız. ama asıl risk eurobond faizlerinin düşmesidir. diğerleri devede kulak kalır. Faiz değişim riskini de üstlenmek istemezseniz %4 faizli 2 yıllık eurobond alırsınız. bu durumda kazancınız düşer. Az risk az kazanç.

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Eurobond faizi ile gelecek tutarın da riskini almak istemiyorsanız 1050 USD kısa kontrat yaparsınız. ama asıl risk eurobond faizlerinin düşmesidir. diğerleri devede kulak kalır. Faiz değişim riskini de üstlenmek istemezseniz %4 faizli 2 yıllık eurobond alırsınız. bu durumda kazancınız düşer. Az risk az kazanç.
    Serkan Bey, cok dogru dusunuyorsunuz.

Ben son 15 yilin getirilerine baktigimda, ISYAT'in cok iyi yonetildigine eminim.

Onlar her zaman oldugu gibi az risk az kazanca gideceklerdir.

Buna ragmen bugun itibariyle, 13.8 kurus kar gorunuyor, kanuni yedekler ile gec.yil karlarini saymiyorum.

Sayfa 107/931 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •