Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 891/1014 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,121 - 7,128 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Ben evin değerinin enflasyon oranında arttığını varsayıyorum.
    Banka faizinin de ancak enflasyonu karşıladığını ve reel getirisi olmadığını varsayıyorum..
    Varsayımların ne kadar gerçek olacağını şimdiden bilmek mümkün değil tabii...keşke bilebilseydim...
    ev alıp napcan ben sıkışıyım ev alayım yatırım yapim yemiyim içmiyim sonra damat yesin gelin yesin
    koy faize ye işte 1.5 milyon yesen yesen 30-40 yıl rahat yersin babalar gibi sonra düşünürsün gerisini
    40 yıl yaşıcağının garantisi varmı en kötü gider karavan alır orda yaşarsın
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

2. Ailesiyle yaşayan ayrı eve çıkmak ister. Yaş 18-25
    Ayrı eve çıkar 1+1 derki evleniyim artık. 25-30
    Evlenir 1+1 yetmez der 2+1 e çıkar 30-35
    Sonra 2+1 tamamda kira olmaz evi alayım. 35-40
    Evide alır hoop çocuk olur 2+1 yetmez kiraya veriyim 3+1 e kiraya çıkayım -45-50
    Kiracı kötü çıkar satayım 2+1 borca girip 3+1 alayım. 50-55
    Bu 3+1 eskidi bunu satayım kıytırık yapının süper 40 katlı sitesinden alayım.55-60
    A bide yazlık alayım. 60-65
    Çocuk büyüyor onun içnde ev alaıym hem kira geliri olur hem. 65-70
    Yaşarsa 3 4 5 daireyide almaya çalışır çalışırda çalışır

Ha bu daireleri alırkende çimden c1001 çok marketleriden en ucuz yiyecekleri alır. Meksika fasülyesi yer tayland pirinci yer amerikan tavuğu yer. Gdo nedir bizi etkilemez der. Hibrit ne yaw der. 10 tl yerli pirinci almaz gider5 tl gdolu çin pirinci alır.Bide bak nasılda ucuza aldımartan paraylada evi yeniledim diye övünür. Oysaki asıl vücudu onun evidir tüm çöplükleri yükler vücuduna. Yerli pirinççi batar. Raks cep tepefonu almaz gider ayfon alır raks batar. Sonra burda tarım bitti teknoloji üretilmiyo işte böyledir şöyledir yazarda yazar. Ama ertesi gün yine gdolu pirinci almaya devam eder. Oysa siyez bulguru alsa belki millet toprağında siyez ekecek?? Çiftçide batmayacak kente göç etmeyecek millet. Böyle işte...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

3.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Topicde genel eğilim ev fiyatlarının pahalı olduğu, gerçeği yansıtmadığı ve yakın gelecekte yükselmeyeceği şeklinde.

Diğer yatırım araçlarından,
    vadeli mevduat reel olarak kazandırmıyor hatta negatif faiz alınıyor.
    Borsa çok yükseldi ve riskli.
    Döviz yataya girdi..pek yükselecek gibi gözükmüyor.
    Altın zaten yatırım aracı değil, yenmez içilmez, bakkalda markette geçmez...alsan saklamak dert...

Merkezi (istanbul için Şişii, Beşiktaş, Levent) ve kolay kiraya verilebilecek bir yerde ev alıp kiraya vermek yatırımcı için en uygun seçenek gibi gözüküyor bana.
    Yukarıda saydığım diğer yatırım araçlarında paranızın değer kazanıp kazanmayacağı belli değil...bu yatırımlardan para kazanma veya kaybetme ihtimali 50% gibi...
    Fakat ev alırsanız kira garantisi var. Tabii ev almak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Evde çıkabilecek masraflar, emlak vergisi, kira vergisi, kiracı ile ilgili çıkabilecek sorunlar, vs,
    Ama dikensiz gül de olmuyor maalesef...

Ev fiyatlarını uçuran tek şey düşük faizli konut kredileriydi.. Ve bir daha o ucuz kredi furyası geri gelmeyecek.. Bitti.. Finish..
    Sadece tiko parası olan sınırlı sayıda insan ev alabilecek.. O yüzden fiyatlar düşmek zorunda..

O zaman kadar nakitte beklemek en mantıklısı..

Beton sevmeyen biri değilim.. % 85 emlakta % 15 nakitteyim..
    Daha 3-4 yıl öncesine kadar her gün deli gibi daire arardım yatırımlık..
    Ama şu anda evleri üzerime atsalar istemem.. Ucuzdan daire toplamak için henüz çok erken..
    Doğru zamanda ve doğru fiyattan girmediğiniz her yatırım aracı kaybettirir..
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ev fiyatlarını uçuran tek şey düşük faizli konut kredileriydi.. Ve bir daha o ucuz kredi furyası geri gelmeyecek.. Bitti.. Finish..
    Sadece tiko parası olan sınırlı sayıda insan ev alabilecek.. O yüzden fiyatlar düşmek zorunda..

O zaman kadar nakitte beklemek en mantıklısı..

buna imzamı atarım. nakiti olan ev alıcak krediyle ev almaya kimse niyet edemiyecek.

çünkü cash is king dönemi sürecek uzun bir dönem.

bende öyle yapıyorum zaten 1,400,000 liralık evde 3,000 lira kira ile oturuyorum.

ev alıcak paramda var ama almıyorum. He ev almıyorsun nakiti ne yaptın dersen. Bu yıl oturduğum evin 20 yıllık kirası borsada çıktı.

Benim arkadaşım var şu anda hepinizin bildiği bir markanın finans müdürü oda aynı benim kafada aylık 2,500 liraya beykozda lüks bir sitede oturuyor. Geliri aylık 45 k ama ev almıyor.

Parasını alternatif yatırım araçlarında değerlendirmeyi bilen için gerçekten ev almak zor birşey.

Durum şuna döndü 1,000,000 liram var diyelim düşeşe birşey gelirse alırım. Zaten banakada %15 faizde duruyor.

Yani eskiden şu vardı banka birşeymi veriyor bir mülk alayımda değerlenir satarım.

Şimdi trend tersine döndü param bankada dursun düşeş bir yer gelirse alırım.

Buda konut fiyatlarını hala eskisi gibi yüksek olur beklentisiyle bekliyen mülk satıcılarını konut satmamaya itiyor.

He bu iki kişiden karlı çıkan kim oluyor dersen bankada parasını tutan 1 milyonu 1,150 oluyor fakat mülkü olan 1 milyona satıcam dediği ev 1,150 olmuyor.Bunu reel örneklerle açıklıyabilirim. Benim çevremde gördüğüm bu.

5.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Tavsiye için teşekkür ederim. Bizim ki artık yeşil ve basık havanın olduğu her yer oldu. Sakarya 'dan Ankara ya geldik. Alerji yine var. Oturduğum yer yine basık ne bileyim yazın etkisi azdı. Etimesgut ta oldumuzda veya Ankara merkezde olduğumuz da belirtiler bir kac saatte kayboluyor. Alerji simdi de bel fıtığımı açığa çıkardı. Şimdi açıklamak uzun sürer ama vücut ritmini kaybedince hastalık hastalığı çağırıyor. Meşhur bir söz varya. "bir mıh bir nal kurtarır; bir nal bir at kurtarır; bir at bir er kurtarır; bir er bir cenk kurtarır; bir cenk bir vatan kurtarır" o bizde bir alerji bağışıklığı düşürür ve hastalıklar sürekli gelir. Şu an bel fıtığı ameliyatı olmam lazım defi Doktor. Ayağıma vuruyor. Tecrübesi olan var mı. Teşekkürler
    Sayın mkeles , eger ankarada iseniz dr.suat arusan a ulaşın.
    Google var.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    abicim cik dolardan

trump basimizda oldukca dolardan hayir yok

altina gumuse falan gir, dolar yerlerde surunuyor

dolar yerde surununce bende surunuyorum
    Usada maaşlar artmıyormu? İşsizlik abs minimumda, millet çalıştıracak adam bulamıyor ama maaşlar yerinde sayıyor.

LG-H962 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    buna imzamı atarım. nakiti olan ev alıcak krediyle ev almaya kimse niyet edemiyecek.

çünkü cash is king dönemi sürecek uzun bir dönem.

bende öyle yapıyorum zaten 1,400,000 liralık evde 3,000 lira kira ile oturuyorum.

ev alıcak paramda var ama almıyorum. He ev almıyorsun nakiti ne yaptın dersen. Bu yıl oturduğum evin 20 yıllık kirası borsada çıktı.

Benim arkadaşım var şu anda hepinizin bildiği bir markanın finans müdürü oda aynı benim kafada aylık 2,500 liraya beykozda lüks bir sitede oturuyor. Geliri aylık 45 k ama ev almıyor.

Parasını alternatif yatırım araçlarında değerlendirmeyi bilen için gerçekten ev almak zor birşey.

Durum şuna döndü 1,000,000 liram var diyelim düşeşe birşey gelirse alırım. Zaten banakada %15 faizde duruyor.

Yani eskiden şu vardı banka birşeymi veriyor bir mülk alayımda değerlenir satarım.

Şimdi trend tersine döndü param bankada dursun düşeş bir yer gelirse alırım.

Buda konut fiyatlarını hala eskisi gibi yüksek olur beklentisiyle bekliyen mülk satıcılarını konut satmamaya itiyor.

He bu iki kişiden karlı çıkan kim oluyor dersen bankada parasını tutan 1 milyonu 1,150 oluyor fakat mülkü olan 1 milyona satıcam dediği ev 1,150 olmuyor.Bunu reel örneklerle açıklıyabilirim. Benim çevremde gördüğüm bu.
    orta ve alt grup için fiyatların düşeceğini öngörmüyorum. çünkü bu gruba genelde yatırım amaçlı değil ihtiyaç amaçlı alıcılar geliyor. dolayısıyla talep her daim canlı kalacaktır. öte yandan bu gruptaki konutlarda fiyat artış hızı daha da azalabilir. bu durumun mevcut sistemde uzun vadede süreceğini öngörüyorum. ancak nominal bazlı genel fiyat düşüşü beklemek hayalciliktir. ülkemizde ev ve araba fiyatlarının düştüğü ne zaman görülmüş?

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    orta ve alt grup için fiyatların düşeceğini öngörmüyorum. çünkü bu gruba genelde yatırım amaçlı değil ihtiyaç amaçlı alıcılar geliyor. dolayısıyla talep her daim canlı kalacaktır. öte yandan bu gruptaki konutlarda fiyat artış hızı daha da azalabilir. bu durumun mevcut sistemde uzun vadede süreceğini öngörüyorum. ancak nominal bazlı genel fiyat düşüşü beklemek hayalciliktir. ülkemizde ev ve araba fiyatlarının düştüğü ne zaman görülmüş?
    1994 de 2001 de 2008 de

Sayfa 891/1014 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •