Tabi geçen yıl 17 kâr etmiş eskibanvite
Göre buyil 80-100 kar gelmezse ayipolur.YTD
doğrudur geçen yıl son çeyrekte 507 milyon ciroya karşılık 17 milyon kar yapmıştır...bizim tahminimiz 2017 son çeyrekte 550 milyon ciro ve 60-93 milyon kardır...bakalım ne kadar gelecek dostlar bende sizler kadar merak ediyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
2017 nin birinci çeyrek net kar marjı %6 idi..eğer 550 milyonluk ciroya bu kar marjını yaparsa dahi 33 milyon kar yapmış olur...toplamda yıllıkta 250 milyon olur...fk sı 10 a göre olması gereken fiyat o vakit 25 tl olur...
2017 yılında sırası ile %6 , %11 ve %17 lik sürekli artan net kar marjları var...bu trende bakarak son çeyrekte %6 lık kar marjı yapacağına pek ihtimal vermiyorum...benim beklentim %14 civarıdır...öyle bir kar marjı da karı 77 milyon civarı getirir...
tabi bunların hepsi bizim kişisel tahminlerimizdir...kesin değildir..borsada herşey mümkündür...bunu da bir kenara not almakta fayda var...karar her zaman olduğu gibi yatırımcıdadır...sonuçta doğru kararı piyasa bir şekilde ödüllendirecektir...yanlış kararda da zarar ile cezalandıracaktır...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
2016 son çeyreğin net kar marjı %3,5 imiş...sonra sırası ile %6 , %11 , %17 net kar marjları oluşmuş...bu çeyrekte acaba bu oran daha da yükselir mi ? veyahut hangi çeyreğin kar marjı yakalanır ??
benim de tahminim 400-500 aralıklarıdır...tabi bunları söylerken sürekli artan ciro ve kar marjı ve ihracatı göz önüne alarak bunları söylüyoruz...ve bana göre bunlar mantığa uygundur...zaten son gelen ciroda 116 milyon kar yapmış idi...her yıl artan bir ciro ve kar var...tahminlerime göre önümüzdeki haziran temmuz aylarında 40-50 tl fiyatlarını konuşuyor olacağız...bu yorumlarımız burada kalsın...vakti gelince alıntı yapıp paylaşacağız...
Yer İmleri