Sayfa 134/1032 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Burada dolar bazlı analiz yapmak da hata getiriyor hesaba. TLnin son yıllardaki müthiş değer kaybı sonucu etkiliyor......Halkın önemli bir bölümü daha durumu algılayamıyor, doların/euronun habire artması hisselerin bitcoinin vb. artması gibi değil. Ülkemizi fakirleştiriyor, uluslararası düzeyde şirketlerimizin değeri eriyor, insanlarımızın gelirleri ve varlıkları eriyor, enflasyonu azdırıyor.
    Haklısın Hocam, maalesef TCMB behind the curve, yapılması gerekeni yapmaktan imtina etti ve hala da ediyor, bunun acısı kötü çıkar eğer hala aksiyon almaktan çekinirse, Arjantin MB ayni hataya düştü ve bir kaç günlük arayla faizleri 650 şer baz puanlık 2 artırışla %27 den %40 a çekmek zorunda kaldı (öte yandan TCMB faizleri sadece 75 baz puanı artırdı o da geç likidite penceresi faizi oluyor), TR'deki varlık fiyatları döviz cinsinden o kadar düştü ki BİST'teki 400 küsür şirketin halka açık olan kısımlarının toplam değeri 60 milyar dolar gibi çok komik bir seviyeye inmiş durumda şu anda, büyük bir yabancı fon tek kalemde borsada işlem gören tüm TR hisselerini rahatlıkla toplayabilir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Öyle yada böyle sadece günün değil yılın en düşüğünde kapattık. Güzel şeyler duyup moral bulmak istiyoruz ama gerçekleri göz ardı etmek mümkün değil. Herkes yaşananları tam olarak idrak etmeli. Tarihimizin en belirsiz dönemlerinden birindeyiz. Seçim tam bir muamma... Sayın CB 1. Turda düşük olasılıkla seçilebilir ama mv. dağılımı ne olacak çoğunluğu alabilecek mi? Seçim 2. Tura kalırsa muhalefet büyük ihtimalle 301 den fazla mv alacak RTE CB seçilse bile çoğunluk mv muhalefetten olacak. Bir çok olasılık var. 2. Turda İnce aldı diyelim asıl bomba orada, parlementer sisteme geri döneceğiz diyor. Ne olacak yeniden seçim mi yapılacak? Yeniden seçim olsa muhtemelen 1. parti yine AKP, parlementer sisteme dönülürse yine hükümet planları değişiyor. Uzun lafın kısası vaziyet bombok... Al sana bir kaya, nerene dayarsan daya.

3. ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan tek başına 370 milyar dolarlık bir PD'ye sahip iken TR'deki tüm bankaların PD'lerini toplamı 43 milyar dolar. Güler misin ağlar mısın. Üstüne üstlük aktiflerinin %14 ünden, DD'nin 1.5 katından işlem görüyor. HALKB'ta bu oranlar sırasıyla %3 ile 0.37. Buralar batık seviyesi, başka izahı yok. Buna rağmen "daha aşağısı olmaz" da diyemiyoruz, önümüzde çetin bir dönem var. Seçim dönemi, HA karar duruşması, OFAC'ın aksiyon alma ihtimali, doların daha da yukarıya çıkma riski vs vs vs.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Dedigim gibi alim icin beklemedeyim başka hisseye bulasmaya gerek yok dusuncem bu yönde secime kadar borsadan bi cacik olmaz dusuncesindeyim o yuzden alim icin bekleyecegim temettude iptal okudum dogrumu ah ulan hulk harbiden ne hisseymissin ama senden kazanmadan koyurmam yakani herkeze bol şasn
    Çok doğru dedin VW, "yatay/aşağıya meyilli" hareketler olur gibi duruyor seçime kadar, ortaya çıkan tepkiler de geçici ve cılız olur, saman alevi gibi parlayıp sönerler

5. hızları kesilmiş; ya bistin kelli felli kelepir hissesi cogaldıgı icin talep yok; yada saticilarin istekleri giderek durulma egilimli...bilemedim...

...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

6. Halkbankın ve endeksin görünümü hiç iç açıcı değil. Hisselerin üzerinde kuluçkaya yatma zamanı, ileride kuş çıkacak. Başka bir şey yapılmaz bu halde. Endekste bu yıl 100 bin tahminim vardı, maalesef gerçekleşti sayılır. Daha altına giderse de 86 bin gibi bir seviye belirledim dip olarak, bunu birkaç teknikçi de önermiş, umarım gitmez oralara..

Merak etmeyin piyasa böyle bir yerdir, hisse iyi, bir süre zararda beklemek gerekebilir. Halkbankın zamanı gelince yükseleceğine inandım, yoksa zaten almazdım, o nedenle zararda olmak dokunmuyor. Tek üzüntüm biraz daha maliyet düşürememek.
    Ümitsiz olanlar varsa canını sıkmasın ben bu durumları daha önce de çok gördüm. Geçecek. Çok zor geliyorsa birazını başka hisselere aktarıp riski dağıtabilirsiniz.

Bu hissede benim gördüğüm olası riskler şunlar:
    1) ceza olayının gecikmesi, sürekli ertelenmesi, aylar yıllar boyu bekletilmesi,
    2) akıl dışı ödenemeyecek boyutta bir ceza kesilmesi,
    3) kesilecek cezayı bankanın hükümetin de karışmasıyla ödemiyorum demesi,
    Bu üç ihtimal de bence düşük, o nedenle endişelenmiyorum ama bu hissedeki riskimiz budur, bunlardan biri gerçekleşecek olursa ayvayı yeriz. Yoksa şu anki (cari) fiyatın düşük olması sorun değil, birkaç günlük sert yükselişle hallolur o iş.

7.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Öyle yada böyle sadece günün değil yılın en düşüğünde kapattık...............Tarihimizin en belirsiz dönemlerinden birindeyiz. Seçim tam bir muamma......... Uzun lafın kısası vaziyet bombok... Al sana bir kaya, nerene dayarsan daya.
    Durumları çok net izah ettin, eline sağlık.

8. TH hocam, burda mı yazıyordun ya...iyi iyi ..hayırlı olsun ... İnan tesadüfi gördüm... Uğrarız artık... Başarılar dilerim size .

Sayfa 134/1032 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •