Sayfa 470/777 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Ağa nın oğlu demişki

200 milyon dolar borcum var..
    Daha öncede borcum bilançomun 10 da biri demesinden hareketle

10 Milyar tl bilançosu var demek ki..

aktif yada pasif işte..

Benim bildiğim toplam pasiflerden borçları düşünce özkaynak çıkar ki bu arkadaş diyor ki 9 milyar tl özkaynağım var diyor yane..
    yada özkaynak borç oranı 1 e 9 way way way..
    müthiş bişi ne parlak birşirket..pırıl pırıl maşallah..tu tu tu..

2. ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: BİR AMERİKALI YETKİLİNİN, AMERİKAN DOLARININ 7 TL OLACAĞI TAHMİNİNDE BULUNDUĞU YÖNÜNDE TAMAMEN TEMELSİZ VE SORUMSUZ HABERLERİN TÜRK MEDYASINDA YER ALMASI ÇOK TALİHSİZ VE RAHATSIZ EDİCİDİR - TWİTTER

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: BU, UYDURULMUŞ VE TEMELSİZ BİR YALANDIR - TWİTTER

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: ÜLKELERİMİZ, CANLI BİR EKONOMİK İLİŞKİYE SAHİPTİR - TWİTTER
    ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: MEVCUT GERGİNLİKLERE RAĞMEN ABD, TÜRKİYE'NİN SAĞLAM BİR DOSTU VE MÜTTEFİKİ OLMAYI SÜRDÜRMEKTEDİR - TWİTTER

rezalet paçadan akıyo..ABD büyükelçiliği de dolar toto ya girişmiş..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ağaoğlu'nun ipiyle sözüyle kuyuya mı inilir.

Hayatı lavaluva...

Benim anladığım sadece 200.000 milyon dolar döviz kredisi borcu var.

Bunun dışında ne kadar TL olarak bankalara, henüz dairelerini teslim etmediği vatandaşlara borcu varorası belli değil...

Biraz üstüne gitsen, "bizler cahil adamlarız ne anlarız " gibi laflar da gelebilir hani...

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

rezalet paçadan akıyo..ABD büyükelçiliği de dolar toto ya girişmiş..
    Akar tabii..bir düşmeye gör..ah şu dış mihraklar..

Uçuyor kaçıyoruz ama başka alanlarda..herkes bizi kıskanıyor..

Acil ekonomik önlemler alınmalı

ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Can Pamir Bloomberg HT'ye kurun düşmesi için ABD ile ilişkilerin düzeltilmesinin yeterli olmayacağını, ekonomik temellere dayalı acil çözümler bulunması gerektiğini kaydetti
    07 Ağustos 2018 Salı, 16:59

ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Can Pamir Bloomberg HT'ye kurun düşmesi için sadece ABD ile ilişkilerin düzeltilmesinin yeterli olmayacağını, ekonomik temellere dayalı acil çözümler bulunması gerektiğini kaydetti.

ABD ile haber akışlarının da kur üzerinde ciddi etkisi olduğunu belirten Pamir ""Ancak temel olarak ekonomide bazı sıkıntılar olduğu için bu kadar ciddi bir değer kaybı söz konusu oluyor." dedi.

…………

Gerek dış açık finansmanı tarafında gerek yurt içi şirketlerin likiditesi açısından ciddi bir takım problemler olduğunu hatırlatan Pamir "Çok büyük şirketlerimiz borç yapılandırmasına gitmeye başladı ve etkilerini bugünlerde görmeye başladık.

Kurun bu kadar çabuk yukarı gitmesi birçok reel sektör firması üzerinde çok büyük problemler yaratıyor. Dolayısıyla acil ekonomik önlemler alınmalı" ifadelerini kullandı.
    Yok canım ne acil önlemi..önce duvara toslasak, sonra önlem alsak olmamı..

Aylar önce belliydi ne olacağı..sivri zekalılar ne olacak sıcak para bu, girerde çıkarda diyorlardı..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    BlueBay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash cari açığın yarısından fazlasının sıcak parayla fonlanıyor olmasının büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.
    Yazık değil mi bu memlekete..1994, 2001 krizlerinde sıcak paranın etkilerini görmedik mi?..neden konuşulmaz, neden tedbir alınmaya çalışılmaz..illa bu işin sonunda ağlamamız mı gerekiyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bilim adamlarımızı sosyal sorumluluk konularında hassasiyetleri için tebrik etmek gerekiyor.

Sarayı üzecek, sinirlendirecek onun söylemleriyle ters düşecek her şeyden acaip korkuyorlar.

60 ların, 70 lerin, 80 lerin hocalarını düşünüyorum da...

Bunlar nasıl insanlar, nasıl oluşturuldular diye kafa yormaya gerek yok.

Dönemin insanı gibi, çıkarcı, pragmatik, içinde yaşadıkları topluma hiç bir şey borçlu olmadıklarını düşünen tipler.

Bunların yetiştireceği çocuklardan insanlığa ne yarar umulabilir.

Gökçek: 24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca görün gümbürtüyü
    Gümbürtü önden geliyor..

Yahu kaçıncı dünya ülkesinde yaşıyoruz ben bilmiyorum..batıda böylelerine sap olsun diye balta bile vermezler..

Katarın uzunluğu çok büyük..sıcak para bu, girerde çıkarda..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gökçek: 24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca görün gümbürtüyü
    Gümbürtü önden geliyor..

Yahu kaçıncı dünya ülkesinde yaşıyoruz ben bilmiyorum..batıda böylelerine sap olsun diye balta bile vermezler..

Katarın uzunluğu çok büyük..sıcak para bu, girerde çıkarda..
    Yalnız şu net hata noksandan para getirene/getirenlere çok üzülüyorum..her seferinde zor anlarda yetişiyorlardı..son rakamlara göre özellikle Mayıs ayı 3,3 milyar dolar olmak üzere ilk 5 ayda 7 milyar dolar para sokmuşlar içeriye..kötü yola düşmeseler bari..

Sayfa 470/777 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •