Sayfa 880/1023 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. yanlışlıkla mevduat başlığına atmışım...

sayın rxpu tl mevduatlara birşey olmayacak, banka batmayacak göreceksiniz.. tedirgin olabilirsiniz fakat buna izin vermeyecekler , dolar da yanılmadım, bunda da yanılacağımı düşünmüyorum.

kurumsallar zaten olayı biliyorlar, bireyseller (yani vatandaş) için mutlaka döviz mevduat talebi halinde çözüm bulurlar merak etmeyin

https://www.forbes.com/sites/steveha.../#3f2877f34c9c

Asıl mesele bu ; adamlar gerçek faiz istiyor .....Gerisi hikaye

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sömürü dünyanın her yerinde vardır ama sömürü, Allah, kitap , peygamber lafını ağızlarından düşürmeyen, alnımız secdeye değiyor diye takiye yapanların bol olduğu yerde ayyuka çıkar. Oratadoğu da yada dünyada bir bu tip ülke gösterin ki orada aksi olsun ...
    onu; siz yaptınız , bizimkiler yapınca mı "kötü" oluyor diye açıklıyorlar.. geçmişe bakarak 16 yıl öncesine göre insanlar görece daha iyi yaşıyor diye söylüyorlar (ki haksız değiller, borç olsa da böyle bir gerçek var)

bence akp den önceki yönetimler işi bu kadar savsaklamamalıydı,, türbanlılar, dindarlar "hor" görülmemeliydi.. esasen bunu sıradan laik insanlar yapmadı ama yönetimler özellikle tsk nın dindarlara böyle bir bakış açısı vardı (kabul edelim)

birde 2001 krizi patlayınca akp nin iktidara gelmesi neredeyse kaçınılmazdı.. syn rxpu nun söyledği gibi, çok çok zor şartlar oluşursa ancak seçimle gidebilirler.. tabi onlara göre "çok zor şartlar" nedir irdelenmesi lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

bence çok uzun vadeli, sabit ve çok düşük faizli krediler verilmeseydi son dolar yükselişinde merkez bankasından çok ciddi bir faiz hamlesi gelirdi.. bankalar için faiz artışı ciddi risk oluşturuyor diye düşünüyorum, mb de bunu düşünüyor.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Eeeeee varsayalım : o istedikleri faizle. hangi kurum ve birey ayakta kalır.???
    Zaten işsiz adamın enflasyonu kafadan %100
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    ATAK helikopteri veya ALTAY tankı`nın motorunu üretecek fabrika açsalardı
    Sayın umutabi
    Bu bilgiyi Türkiye'nin % kaçı biliyor?
    Türkiye'nin problemi bu. Aynen din gibi. Kimse bilmesin, anlamasın.
    Zaten, kimsenin hiç bir şeyi, ne okuduğu, ne araştırdığı, nede merak ettiği bir ülkedeyiz.

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Şimdi bana biri sadece olumlu BİR sebep söylesin ve sonra bana akıl versin ve sorsun , umutabi sen enayimisin %5 dolar faizi almak hem Dolar çıkışından hem faizinden yararlanıp kebap yapıp çekirdek çitlemek varken niye bu fırsatı kaçırıyorsun ?
    O fırsatı bende kaçırdım yaa sorma.
    Ama öyle rahat uyuyorum ki sorma.

8.  Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    onu; siz yaptınız , bizimkiler yapınca mı "kötü" oluyor diye açıklıyorlar.. geçmişe bakarak 16 yıl öncesine göre insanlar görece daha iyi yaşıyor diye söylüyorlar (ki haksız değiller, borç olsa da böyle bir gerçek var)
    .

Böyle bir gerçek var ancak bu bizim politikalar sonucu elde ettiğimiz bir hayat standardı değil.

Dünyada basılan paralar sayesinde düşen enflasyon, faiz ve kurlar sonucunda alım gücünün sanal olarak artması sonucunda oluşan bir durum.

Düşük faizden dolayı devletin kasasına kalan paralarıda öyle yada böyle afiyetle yedik.

Şimdi geliri olan herkes borçlu.

Kredileri ödedikten sonra 10 ekmek alabiliyorsa insanlar bu durumdan sonra 5 ekmek alabilecekler. Üstüne işini kaybedeceklerin Allah yardımcısı olsun.

Sanal refah artışının bedelini bu siyasi ekonomik politikalar, acı acı ödetecek .

Görünen daha dibi görmedik. Dibi gördükten sonra önceki krizler gibi hızlı bir toparlanmada olacağını düşünmüyorum şahsen.

Sayfa 880/1023 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •