Sayfa 563/1032 İlkİlk ... 63463513553561562563564565573613663 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,497 - 4,504 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    istatistiklere baktığımızda bu tür stratejilerin genellikle olumlu sonuç vermediğini görüyoruz Hocam, 7 Ağustostan bu yana 13.5 aydır satış yiyip duran bir kağıttan çıkan birisi muhtemelen en düşük seviyeden çıkmış oluyor demektir,
    Katilmiyorum bu gorusune sn. TREND.

8 ayda da bunu dusunmustun, 18 ayda da dusunebilirsin. Bankalar ekonominin gostergesi. Bu ekonomi de iyiye gitmiyor maalesef. Ki bankalar haricinde, senelerce surunduren hisseler oldu. Bu ortamda zaman, firsat ve tasima maliyeti oldukca artti.

Yakin zamanda Papaz ve OFAC'ta bir sonuca ulasilmazsa bu hissede olmanin maliyeti daha da artacak. Ilk girdigimizde OFAC'ti problem. Sonra ulke ve bankalar batti. Krizlerde her yerden alan kazanmaz, krizin bitimine dogru alan kazanir.

Ki OFAC'in cozulmesinin bile etkisi gecici olacaktir bu konjekturde bence. Kendime 6 Kasim tarihini koydum pozisyonumu gozden gecirmek icin.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Katilmiyorum bu gorusune sn. TREND. 8 ayda da bunu dusunmustun, 18 ayda da dusunebilirsin.............
    benim görüşüme katılmaman en doğal hakkındır, sadece istatistiksel bağlamda bilgi verdim, istatistikler de pekala yanılabilir
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Üstadların bıktığı nokta alım zamanı olmalı. Timur Hana başarının sırrını sormuşlar. Timur, ketum adam ve dayanıklı. Soruyu sorana birbirimizin parmaklarını ısıracağız demiş , adamcağız çekinmiş Timur madem sordun ısır diye parmağını uzatmış. Başlamışlar birbirinin parmağını ısırmaya. Bir müddet sonra adamcağız acıya dayanamayıp bağırmış ve ısırdığı parmağı da bırakmış .
    Timur Han da ısırmayı bırakıp ; işte böyle demiş. Yani acılara dayanıklılık ve acıya rağmen en başta ki kararını bırakmamak !
    Şimdi ABD evanjelist yönetim Tayyip beyin parmağını ısırıyor ,Tayyip beyde denk olmasa bile bir parmak buldu (Bronson) ısırıyor, Rusya ile ısırıyor vs. Bakalım ilk kim bırakacak. Bizde öyle bir karar aldık. Parmağımızı ısırıyorlar canımız yanıyor. Isırdıkları parmağı koparıp yiyecek değiller ya, bir yerde bırakacaklar. Dolar endeksi 85 lere dönse, ağzını öyle bir açacaktır ki Sam amca !
    Sadece Halk Bankasına özel değil bu ucuzluk , şu Sabancı Holdingin bilançosuna bakar mısınız ?
    F/K 3.5 kasasında 14 milyar likit var. (Enerjisa halka arzından gelmişti ve çıkılan halka arza nitelikli, tam 7 kat talep gelmişti) Akbankdan , Ttkom 1.7 milyarlık kredisini Akbank vermiş, 1 milyar Garanti, 500 milyon İş Bankası dendi. Piyasa nasıl cezayı kesdi. Koç Holdingin 1.35 değerine getirdiler. sanırım ilk büyük tepkiyi verecek senetlerden biri. Satış Hasılatı mükemmel artışta ve ihracat ağırlıklı. Şubattan beri de yabancı payında artış var. Fiat düşerken yabancı payı artmış.
    Son düzenleme : Ayan; 20-09-2018 saat: 21:44.

4. Kardeşim....
    Ekonomik programmış, OVP mış, tedbirmiş, cari açikmış,enflasyonmuş hepsini geçin....önce gelecekte ahlaklı bir toplum için çocukları yetiştirin, ahlaklı bir nesil yetiştirin...
    Vergisini ödeyen,hırsızlıktan utanan,yolsuzluktan kacan bir toplum haline gelirsek ekonomi kendini fazlasıyla mükemmel hâle getirir sizin tedbir almanıza gerek yok....
    Şu zamana kadarki ekonomik krizlerin temelinde hep yolsuzluk, hirsızlık, israf, eşe dosta peşkeş, kritik mevkilere hakkı olanın degil tanıdıgı olan işbilmezlerin gelmesi var....
    Bir örnekle tamamlayım..
    Devlet memuru bir vatandaşım, kızım fen lisesini kazandı uzak oldugu için okulun pansiyonuna başvurduk, gelirimi beyan ettim tabi diger velilerde....
    70 kişilik pansiyona 10 kişi paralı olarak kabul edildik, diger 60 kişi parasız hak kazandı !!!!
    Yani ben devlet memuru maaşıyla okulun en zenginlerinden biriyim )))
    Okul açıldıgı sabah gittik, gelenler içinde öyle gariban fakir kimseyi göremedim...60 kişi paralı, 10 kişi parasız çıksa anlardım...
    Pansiyonun parasida para değil 3 ayda bir 700 tl, buna 3 ögün yemekte dahil...
    Yani insanlar bunu bile vermemek için alavere dalavere peşinde, demiyorki ben yalan beyanla beleş yerlestim ama çocugumun burda yedigi her lokma haram....
    Uzun lafın kısası bu toplum yapısıyla daha çok kriz görürüz...

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Kardeşim....
    Ekonomik programmış, OVP mış, tedbirmiş, cari açikmış,enflasyonmuş hepsini geçin....önce gelecekte ahlaklı bir toplum için çocukları yetiştirin, ahlaklı bir nesil yetiştirin...
    Vergisini ödeyen,hırsızlıktan utanan,yolsuzluktan kacan bir toplum haline gelirsek ekonomi kendini fazlasıyla mükemmel hâle getirir sizin tedbir almanıza gerek yok....
    Şu zamana kadarki ekonomik krizlerin temelinde hep yolsuzluk, hirsızlık, israf, eşe dosta peşkeş, kritik mevkilere hakkı olanın degil tanıdıgı olan işbilmezlerin gelmesi var....
    Bir örnekle tamamlayım..
    Devlet memuru bir vatandaşım, kızım fen lisesini kazandı uzak oldugu için okulun pansiyonuna başvurduk, gelirimi beyan ettim tabi diger velilerde....
    70 kişilik pansiyona 10 kişi paralı olarak kabul edildik, diger 60 kişi parasız hak kazandı !!!!
    Yani ben devlet memuru maaşıyla okulun en zenginlerinden biriyim )))
    Okul açıldıgı sabah gittik, gelenler içinde öyle gariban fakir kimseyi göremedim...60 kişi paralı, 10 kişi parasız çıksa anlardım...
    Pansiyonun parasida para değil 3 ayda bir 700 tl, buna 3 ögün yemekte dahil...
    Yani insanlar bunu bile vermemek için alavere dalavere peşinde, demiyorki ben yalan beyanla beleş yerlestim ama çocugumun burda yedigi her lokma haram....
    Uzun lafın kısası bu toplum yapısıyla daha çok kriz görürüz...

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Maalesef, maalesef. Su bankanin yaptigi hatada insanlarin voleyi vurmaya calismasini gormek tiksindirdi beni. Paraya dogmadik biz, 14 saat calistik her allahin gunu, hafta sonlari da dahil.

6. Haftasonu Tayyip Erdoğan trumpla gorusurmu selamlaşma babında...ve daha önemlisi elimizdeki halkbank hisseleri Emlakbank hissesi olabilirmi

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Üstadların bıktığı nokta alım zamanı olmalı. Timur Hana başarının sırrını sormuşlar. Timur, ketum adam ve dayanıklı. Soruyu sorana birbirimizin parmaklarını ısıracağız demiş , adamcağız çekinmiş Timur madem sordun ısır diye parmağını uzatmış. Başlamışlar birbirinin parmağını ısırmaya. Bir müddet sonra adamcağız acıya dayanamayıp bağırmış ve ısırdığı parmağı da bırakmış .
    Timur Han da ısırmayı bırakıp ; işte böyle demiş. Yani acılara dayanıklılık ve acıya rağmen en başta ki kararını bırakmamak !
    Şimdi ABD evanjelist yönetim Tayyip beyin parmağını ısırıyor ,Tayyip beyde denk olmasa bile bir parmak buldu (Bronson) ısırıyor, Rusya ile ısırıyor vs. Bakalım ilk kim bırakacak. Bizde öyle bir karar aldık. Parmağımızı ısırıyorlar canımız yanıyor. Isırdıkları parmağı koparıp yiyecek değiller ya, bir yerde bırakacaklar. Dolar endeksi 85 lere dönse, ağzını öyle bir açacaktır ki Sam amca !
    Sadece Halk Bankasına özel değil bu ucuzluk , şu Sabancı Holdingin bilançosuna bakar mısınız ?
    F/K 3.5 kasasında 14 milyar likit var. (Enerjisa halka arzından gelmişti ve çıkılan halka arza nitelikli, tam 7 kat talep gelmişti) Akbankdan , Ttkom 1.7 milyarlık kredisini Akbank vermiş, 1 milyar Garanti, 500 milyon İş Bankası dendi. Piyasa nasıl cezayı kesdi. Koç Holdingin 1.35 değerine getirdiler. sanırım ilk büyük tepkiyi verecek senetlerden biri. Satış Hasılatı mükemmel artışta ve ihracat ağırlıklı. Şubattan beri de yabancı payında artış var. Fiat düşerken yabancı payı artmış.

Sn. Ayan, biz girdigimizde Halk Bankasinin bir avantaji vardi. OFAC cozulecekti eninde sonunda. Banka endeksine gore baskili kalmisti senelerdir.

Simdi is durum bambaska artik. Pilavlinin da belirttigi gibi hukumete hic guvenmeme durumu var herseyden once.

Ben Halk Bankasina inananlardanim. Ama sure uzayip gidecek benim dusunceme gore 6 Kasim'a kadar bir cozumlenme olmazsa. Yani ileride donmek icin bir kisim poziysonumu bozacagim. Benim ana portfoy maliyetim zaten yukarda degil. Benim asil kaybim firsat maliyetinden oldu.

Asagidaki 2 tane 30 hissemi vereyim. Olasi bir duzelmede bunlarin performansi Halk Bankasindan cok daha iyi olacaktir, yeni zirvelere gideceklerdir.

8. Küçük büyük tüm borsacıların başına çok sık gelen bir olay vardır:
    Ne zaman hisse alsalar, aldıkları hissenin onlar alır almaz düşmeye başladığından yakınırlar. Benzer şekilde; ne zaman hisse satsalar, sattıkları hissenin onlar satar satmaz çıkışa geçtiğinden yakınırlar. Peki, bu durum neden ortaya çıkıyor dersiniz? Kiminle konuşursanız konuşun bu tür olayların başlarına çok sık geldiğini söyleyecektir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Sayfa 563/1032 İlkİlk ... 63463513553561562563564565573613663 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •