Sayfa 635/1000 İlkİlk ... 135535585625633634635636637645685735 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,073 - 5,080 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1.  Alıntı Originally Posted by murlak Yazıyı Oku
    Bence böyle bir program bu kadar uzatıldıktan sonra imamoğluna zarar verir.
    ortak kanı imamoğlu'nun bu saatten sonra evine kapansa daha iyi olur, mevcut rüzgarı korur yönünde ancak bu mümkün değil hali ile. umarım bu son düzlükte de şimdiye kadarki çizgisini her türlü provokasyona rağmen korumayı başarır.. kurmaca haberci ********lere malzeme vermez.

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Bir sifir fazla olmus abi. 12 milyar dolar civari ucak alimlari tutacakti ki uretim arttikca fiyat dusuyor. 80 milyon dolar son fiyati F35 A modelinin. Daha da dusecek. Tabi yedek parca bakim vs giderleri olacak ama hangi ucagi alirsan al yaparsan yap yine olacak rutn masraflar bunlar.

Bizim o siklete cikmamiz su an icin imkansiz abi. HSS konusunda G.Afrika ve Eurosamdan alinan ve alinacak teknik destek ile 5-7 yil icerisinde katmanli bir hava savunmasina kavusmamizi bekleyebiliriz ama olasi ambargo daha geri atacaktir bu tarihi.

4+ ya da 5. Nesil ucak konusuna gelince. Bu tam bir hayal bizim icin. Cok cok buyuk maddi kaynaklarin yaninda gereken bilgi birikimi ve teknolojiye sahip olmamiz su an icin imkansiz. 10 yil 15 yil sonrada imkansiz.

Yerli savas ucagi isi yerli arabayi gecer.

F35 projesinde calisan muhendis sayisi bizim tum savunma sanayinde calisandan cok daha fazla.

Hergun F35 e bok atiliyor. Projenin sahibi Lockheed Martin. Yani nasil bir firma oldugunu googlansa gorulur. Buyuk bilgi birikimi gecmisi var. Ona ragmen bunca yildir o kadar adam 500+ milyar dolar gelistirme masrafiyla hala ugrasiyor.

Ulkeyi yonetenler cok guzel hayal satiyor. Evet savunma sanayinde bir seyler yapiyoruz. Bazi alanlarda gercekten iyi isler cikardik cikariyoruz. Ama sen kalkip 5. Nesil yerli savas jeti yapacagiz dersen bu yalan olur hayal olur.

Abd ciddi manada askeri ambargo uygularsa bir sure sonra mevcut ucaklari ucuramayiz. Herkes kendine gelsin. Ne ulke 74 teki ulke ne dunya 74 teki dunya.
    Evet 120 milyarda bir sıfır fazla gitmiş. Ama yine de o uçaklarla ben gerçek bir savaşa girebileceğimizi sanmıyorum.

Sadece Amerika'dan ücreti mukabilinde bir koruma satın alıyoruz. Gerçek bir savaşta şuna eminim ki savaşacağımız düşman ile Amerika'nın da savaşmak istiyor olması gerekli. Yoksa yine ambargoyu yeriz.

O nedenle ister 120 ister 12milyar dolar olsun, ben ne S400 ne de F35 alınması taraftarı değilim. Ben politikacı olsam işin içinden sıyrılmak için Trump ve Putin ile ortak bir toplantı yaparım.

Bakın dostlar ikinize de ayıp olmasın ikinizin de ürününü almıyorum derim. Yapabildiğim ölçüde de kendi savunma sistemlerimi yaparım.

Türkiye'nin yapacağı 5.jenerasyon bir uçak dahi aslında Türkiye'ye hiçbir zaman ait olmayacak olan bir F35'ten iyidir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İlk transistör 23 aralık 1947'de icat edilmiş. Bu bağlamda 72 yıl önce demeliymişiz. Eğer radyo 1959 yılında 100 USD'ye alınmış ise 12 senede maliyet 1/8000'ine düşmüş diyebiliriz.
    Takılıyorum efendim, o radyonun transistörleri bile vakum camdı, hala emekliyordu teknoloji yani.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Japonların Tokamak jeneratörlerinin 500 milyon dereceye çıkabildiğine dair açıklamalar duymuştum. Ama daha resmi bir açıklama duymadım. İnsanoğlu 1 milyar santigrat dereceyi kuvvetli manyetik alan içerisinde 1-2 saat hapsedebilmeyi başardığı an önemli bir eşik kırılmış olacak.
    Zira o noktadan sonra atom çekirdeğine proton enjeksiyonu yavaş yavaş uygulanmaya başlayabilir. Belki altın gibi çok ağır çekirdekler için başarılamaz ama bu yönde ciddi bir başarım sağlanmış olabilir.
    Dediğin sıcaklıklarda bir direnç elementi keşfedilirse, bu ancak soğuk füzyonun geliştirilmesinde kullanılabilir, soğuk füzyon gerçekleştirilebilirse işte o zaman bahsi geçen parasal evrim gerçekleşebilir diye düşünüyorum

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Doğru ben gümüş elde etmişim.
    Kurşundan 3 proton çıkınca altın oluyormuş, onu da halledersem haber ederim.
    Gümüşte bir emtia sonuçta farketmez Kurşunda altın toplama 100 yıldan fazla süredir yapılan en güvenilir altın analiz yöntemidir bu arada

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

6.  Alıntı Originally Posted by HAMZA SÜTBIYIK Yazıyı Oku
    olay aslında son derece basit ... nasıl ki midyenin içine plastik küre koyuyorsun , o midye etrafını çevirip inci yapıyor zamanla di mi .... yapılacak olan şu altınla ilgili , bu altının gen haritasını çıkartacaksın arkadaş bırak element numarasını falan ... sen altının gen haritasını çıkarabiliyon mu ? gen haritasını çıkarttıktan sonra ne yapacan ? çok basit bu gen haritasındaki bilgileri midyeye aktaracaksın , sonra midyenin içine plastik topu koy , bırak sana onu altınla çevirsin... yani midye aslında burada ne yapıyor , bir yabancı madde var onun etrafını sararak veriyor tepkisini ... şimdi sen altın top koyarsan olmaz , pialstik top koyacan ki midye onu yabancı cisim olarak algılayıp etrafını altınla sarsın ... kapiş ?
    Daha basiti, Nusret altın kaplama et satıyormuş restorana gelen müşterilerine. Yiyeceksin altın kaplama kuzu inciği sonra doğru tuvalete. Löp löp altın sıçma garantili.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
    Altın dedik sonra lokma ( yumurta ) dedik . Şimdi ikisini birleştirdik altın kaplama et dedik . Birazdan o et başka et olacak konu güzel gidiyor yani niye kızıyorsunuz abi yav, açız aç, paraya da ete de açız.

Ulan dolar ne hallere koydun bizi , senden başka her şeyi konuşur olduk .

Bu arada şu 10 milyon doları olanlar bi el kaldırsın bakalım, caminin minaresi yenilenecek.

8. Maalesef tek kutuplu dunya. Karsisinda olan kuresel guclerle bile kedinin fareyle oynadigi gibi oynayan bir ulke. Rusyanin ekonomisiyle ugrasiyor, ambargo uyguluyor, Cine vergiyi artiriyor, Tayvan meselesini kasiyor racon kesiyor. Sozde yanindaki Avrupali devleri bile itin totosuna sokup cikariyor.

Hele biz her alanda berbat haldeyken sahsen ben romantizm yasayip Fatih ten girip 3 kitada at kosturduk Abd kimmis vs diyemem.

Bende isterim her alanda tam bagimsizlik kuslar bocekler ama maalesef yani durum ortada.
    Birseyler yapilip bir hal caresi bulunup orta yola gidilmeli. Elbette artik verilecek tavizler agir olacak eger bu yonetimle masaya oturulursa. Bu da onlarin basarisizligi. Yillardir hariciye uyumus. Gunu birlik ne idugu belirsiz dis politikalar ile bu noktaya gelinmis. Ayni anda hem Rusya hem de Abd ile papaz olmayi basardik bir sure. Bu bagimsizlik mucadelesi degil bildigin is bilmezlik. Cok daha agir surecleri bu ulke basariyla atlatti, ya da sorunlar buyumeden engellendi.

74 te soguk savas vardi. Kurtardi bizi.

Sayfa 635/1000 İlkİlk ... 135535585625633634635636637645685735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •