Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 172/1014 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Topik Canan Karatay hocanın tavsiyeleri gibi oldu . Gıda teknikeri arkadaşların bana bir tavsiyesi var idi. Pastaneden kesinlikle ay çöreği almayın. Pastanede ne kadar un türevi artık malzeme var ise hepsini ay çöreğinin içine dolgu malzemesi olarak kullanırlarmış. Çocukluğumda çok da yemişliğim vardır o meretten.
    Ayrıca bunu herkes bilir genelde ama gene de hatırlatayım. Salam, sosis , sucuk yeme frekansınız çok düşük olmalı. İçlerinde sucuk nisbeten daha masum ama sosis ve salam , nefsiniz için hadi 6 ay da bir yiyin , özellikle çocuklarımıza. Ülkemizde sosis ve salama rengini veren madde kansorejendir ve kullanım oranlarına zannedersem çok da önem verilmez.
    Kepek ekmeğini de bilmiyordum , biz de şekerimiz var diye tatsız tuzsuz bir şey olmasına rağmen alırız ,yeriz fırından. Ne gibi sıkıntı var acaba sevgili forumdaş ? Bir yerde kepekli ekmeğin , aslında boya ile yapıldığını okumuştum. Keza esmer şekerin de boya ile esmerleştiğini söylemişlerdi bana , ama gene de tam vakıf değilim. Tam vakıf olduğum konuları direkt söylerim zaten.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Gercekler pek oyle degil Hocam,

Uyusturucu ile silahla ilgin yoksa, hic bir tehlike yok ABD'de.

Adam gibi yasayan, calisan milyonlar var.

Kimsenin 400 dolar birikimi yok diyen arkadas, bilmiyor, kimsenin gelecek endisesi yok orada, yarin icin birikim yapsin.

Cuma'lari odeme gunudur, o gun cebinde Burger yiyecek parasi bile olmaz Amerikali'nin cunku bilir, o gun hesabina parasi yatacak.

27 senedir orada yasiyorum, bunlari yazdigimizda, soyleyecek sozu olmadigi icin Amerkan hayrani der, gecer bunlar.

ABD'yi kotulerken de, belli bir siyasi fikrin propagandasini yapar.
    ABD nin iyi yanlarida kotu yanlari da var

Dunyanin en yuksek mahkum insan orani Amerikada tecavuzler adam olurmeler de ust siralarda

Bunu sende biliyorsun bak 27 senedir Amerikadaymissin. ABD de suc orani genel olarak TR den fersah fersah yuksek

Hele eski Turkiyeye gore arada acik fark var ama bu Amerikan kulturu TR ye girdikce aradaki fark kapaniyor

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Acayip sallıyorlar gerçekten okurken kendimi gülmekten alamıyorum. yok abd etleri kalitesiz yok en iyi et tr de bilmem ne.

biraz kafa ya... biraz..

Daha arkadaşın portakalları yeni geri göndermişler neymiş aynı boyda değilmiş

Dışarıdan bişey alacağı zaman bunu ölçen adam/ülke vatandaşına kalitesiz şey yedirir mi?
    TRde Alllah ne verdiyse.

Anca yakalanırsan.. yok yakalanmadın daya at domuz eşşek etini.
    ABD de gida tuzugu maalesef sizin medyada okudugunuz kadar iyi uygulanmiyor

Istedigin kadar gul ben icinde yasiyorum bunun

Resmen zehir yiyoruz amerikada baska bir sey degil Ha Turkiye cokmu farkli ? degil sizde cok yaklastiniz

bak ufacik miniminnacik bir ornek

aliyorsun marketten elmayi eve getiriyorsun uzeri vicik vicik

neden?

Cunku amerikan sirketi meyvalarin uzerine balmumsu bir sey surmus. Hava almasin taze kalsin diye

peki sagliga zarari? kimse bilmiyor bu dedigimi amerikalilar bile bilmiyor

biz naapiyoruz? isin gucun yok iki saat sirkeli suda beklet

efendim ceviz badem TR ye gore neden cok ucuz? Cunku radiate ediyorlar Turkcesi ISIL islemden geciyor

Manyakmi bu adamlar neden boyle bir sey yapiyorlar? E cunku sirketler urunlerinin taze kalmasini istiyor.

E zarari ne? Gida ihitvasinin yarisini kaybediyor tatsiz lezzetsiz oluyor

Peki Turkiyedekiler manyakmi neden Amerikan cevizi bademi yiyorlar?

Cahiller ondan hicte sormuyorlar neden amerikan kuruyemisi neden Turk malinin yari fiyati diye

Kapitalizm = 100% dalavere uckaat

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Türkiye de doğal mera alanları oldukça sınırlı bir alana sahip. Ardahan ve Kars bölgesi haricinde. Yapay mera konusunda ise devletin attığı tek bir adım bile yok. Çiftliklerde hayvana sürekli basıyorlar sizin hormon dediğiniz yemi. Ancak bu yemde ucuz değil. İşin bütün maliyeti bu yapay yemden geliyor. Sılaj yonca arpa o kadar pahalı değil . Türkiye de bu yemi yemiyen bir tek dana bile yoktur.
    Anladim ancak ABD de merada otlayan hayvani grass fed diye ayri bir reyonda satiyorlar orada fiyatlar daha yuksek

ABD deki hayvanm uretimi kesimi hakkinda youtube e bakabilirsin. Hayvanlar resmen balon gibi. Hos kesenlerde oyle ya neyse

yani uretimin cok buyuk orani kapali mekanlarda meralarda degil
    Son düzenleme : Ahmetg; 21-05-2017 saat: 07:45.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Konut topiğinde et ile ilgili yorumlar yapılmış. Yazmasam olmaz. Özellikle Amerika dan yazan dostumuzun yazdığı bilgilerin önemli bir kısmı hatalı bilgi.

Emekli olmadan önceki son 10 yıllık profesyonel hayatım , isim vermeyeyim ülkemizin çok bilinen bir et ürünü firmasının fabrika müdürlüğü olarak geçti. Mesela şu ünlü Nusret , kendisine çok hayranlık duyarım , haftanın 3-4 günü sabahın 6'sında dana etini bizim fabrikanın soğuk hava depolarından bizzat kendisi seçer ve yerine gönderirdik. Adam , restoranında gece 1-2 lere kadar çalışır buna rağmen, sabahın 6'sında restoranından çok ters yönde bulunan fabrikamıza neredeyse her sabah gelirdi. Adamın farkı pişirme tekniğinde - ki Arjantin'de bunun eğitimini aldığını söylemişti bana + mekanının sosyetikliğinde + medyatikliğinde vs. Şimdi dana karkasını da kendi üretmeye başladı diye biliyorum , hatta bir kaç ay önce bu tesis için sorumlu veteriner hekim aradığından da haberim oldu.

Angus ile ilgili yazılan bilgiler yanlış. Şöyle ki ; ben sanayi mühendisiyim , veteriner veya gıda mühendisi , teknikeri değilim. Şunu net söyleyeyim. Pişmiş halini bile , 10-15 yıllık veteriner hekimlerin bile dana ile angusu ayırt edemediğine defalarca şahidim. Bırak pişmiş halini , karkas halinde , yani kemikli çiğ halini dahi tecrübeli olmayan , öyle 3-4 yıllık veteriner hekimler dana ile angusu ayırt edemez. Ben de , bizim ekipteki veteriner hekimlerin + gıda mühendislerinin uzun anlatımlarıya , mezbahalarda ki kesimlerde belli yıllardan sonra ayırt edebildim. Bu yüzden bırak Türk tüketicilerini , veteriner hekimlerin büyük çoğunluğu bile angus yediğini anlayamaz. Çiğ görüntüsünü bile ayırt edemez. Angus 'un tadı bir .oka benzemiyor diyenler sallıyor, çünkü ne yediğini bilme şansı yok , bu işin içinde olan 10-15 yıllık veteriner hekim , gıda mühendisleri , çok tecrübeli kasaplar hariç.

Ülkemizde et fiyatları, dünyanın en pahalı ilk 3 ülke arasında yer alır sanırım. Bunun bir çok sebebi var. Toprak reformuna kadar gider nedeni. Yem fiyatlarının pahalılığı , Dünya ölçeğine göre nisbeten daha minimal boyutlarda yapılan hayvancılığın getirdiği verimsizliğin nedeni olan extra maliyetler , mazot fiyatları gibi makro sebepleri var. Dünyanın bu konuda ileri ülkelerinde belli bir dönümün altında hayvancılık , çiftçilik yapılması kanunen yasaklanmış , bölgelerde kooperatif gibi organizasyonlarla çok daha büyük ölçülerde hayvancılığın yapılmasının getirdiği rekabetçi fiyatlara üretip, satabiliyorlar.

Amerika kıtasına gitmedim. Sadece Uruguay'dan büyük miktarlarda karkas getirmişliğimiz vardır. Yeni Zelanda , Avustralya gibi hayvancılığın çok üst seviyelerde yapıldığı ülkelerde mezbahalarda dana kesimlerinde bulundum , keza Avrupa'nın bir çok ülke mezbahalarında. Ülkemizde et yeme kültürü ağırlıklı olarak sos olmadan , salt et olarak yemek şeklinde . Et , döner , köfte vs. genelde sos olmadan yenir ülkemizde , tabi ki sos tercih edenler de var. Ama özellikle Avrupa'da sos'lu severler et'i ve ağırlıklı olarak öyle de tüketirler. Mesela geleneksel ürünümüz döner. Ülkemizde , iskender hariç sos olmadan tüketiriz. Almanya'da , Hollanda , İtalya, İspanya .. hemen hemen bütün Avrupa'da çok ağırlıklı olarak sos'lu yerler döneri. Bu yüzden , Türkiye'ye geldiğimizde gerçek et'in tadını alıyoruz , et yediğimizin farkına varıyoruz , yurt dışında bu tad yok diyenler hem doğru söylüyor ama yanlış da yorumluyorlar. Çünkü oralarda et , genelde sos ile makyajlandığından bizdeki saf et tadını almamış olmanız gayet normal. Yoksa oralarda da gayet güzel et ürünleri var. Hijyenlikte de bizden iyiler genelde. Ama Afrika ülkelerinin büyük çoğunluğunda bizden çok geriler bu konuda , yani hijyenlikte. Yoksa o yoksul Afrika ülkelerinde de et fiyatları bizden çok ucuz.

Fiyatlar ülkemizde gerçekten pahalı. Sebeplerini yukarıda anlattım. Hayvan ırkları konusunda da , hayvancılıkda bilimsel metodlar maalesef çok az kullanılıyor ülkemizde. Gerçi son yıllarda güzel gelişmeler oluyor ancak yetersiz. Mesela google a Belçika Mavisi yazın, d*****n resmine bir bakın , hiç Türkiye'de böyle bir dana görmediğinize eminim , Avrupa'da yaygındır. Ülkemizde 2 yaşında erkek bir dana karkas 250-350 kg aralığında genelde. Bir de Belçika Mavisine bakın anlayacaksınız. Birim maliyeti hemen hemen aynı , ancak besicilerimiz 250-350 kg karkas et üretebilirken , bir de Belçika Mavisine bakın. Bunun gibi bir çok ırk ta da aynı durum var. Fiyata direkt etki ediyor.

Yurt dışında farklı fiyat segmentlerinde et fiyatları var.Bu fiyat aralıkları bir forumdaşın da belirttiği gibi 50-100 katı dahi olabiliyor. Ancak bu derece fiyat farklarının olduğu hayvanlar çok çok özel ürünler. Bir anımı anlatayım. Dünyanın bir çok memleketinde , farklı kıtalarında et üretim tesisleri kurdum. Yaklaşık 8-9 sene önce Japonya'da bir et üretim tesisi kurmuştum. 4 ay da orada yaşadım. Bu fabrikanın dana tedariği için zaten Yeni Zelanda ve Avustral'ya ya gitmiştim. İş bitti. İş verenler kutlama yemeğine davet ettiler. Tokyo'da , Ginza diye bir cadde var , ultra lüx. Orada çok iyi bir restaurant da Kobe beaf yedik. Sadece 1'er porsiyon Kobe beaf + ısıtılmış dondurma (bu da ayrı bir hikaye , olmaz böyle bir tatlı , gerçekten inanılmaz , dondurmayı masada pişirip öyle servis ediyorlar) adam başı 1000 dolar. 6 kişi gittik , 6 porsiyon Kobe beaf ve 6 porsiyon ısıtılmış dondurma . 6000 dolar hesap ödedi işveren. İçki yok. Kobe beaf , et'in şahikası. Çiğ hali , minyatürlü gibi. Bu Kobe danaları , her gün masajlanıyor , ahırlarda 24 saat Beethoven çalıyor , yedikleri ot , yedikleri yem , içtikleri su , banyoları , bakımları hayal ötesi. Gözlerimle gördüm , ahırlarda gerçekten Beethoven çalıyordu , her sabah özel masözler hayvanı masajlıyorlar. Et , resmen Hacı Bekir Lokumu gibi. İşte bu yüzden porsiyonu 1000 dolar. Çiğ hali de , diğer et ürünlerine göre kaç katıydı hatırlamıyorum ama çok pahalı ürünlerdi. Ama bunlar , hani pazarlamada niş ürünler denir , o türden bir şey. Yani böyle farklar olabiliyor.
    24 yildir ABD deyim tanistigim bildigim butun Turkler neredeyse bu amerikan etlerinin kalitesizliginden dolayi hafiften vejetaryene donduk. Etlerimizi ortadirek amerikalilarin aldigi yerden aliyoruz. Bunun ustune cikarsak lezzeti yakalayabilecegimi zannediyorum ama etin paund una da 10 dolar veremem. Sacmalik

TR ye gittigim zaman gercek et yedigimi hissediyorum ama tavuk eti cok kotu mesela.

Sonucta sunu demek istiyorum. Siz bazi ulkelerde hayvancilik ilimi cok ilerlemis falan demissiniz ve sanki bunu iyi bir sey gibi yazmissiniz. bu iyi bir sey degil. Hayvan merada otlamali suni bir sey yememeli iskence gormemeli dogasina aykiri yiyecek yememeli.

Ancak ABD de bunun tam tersi yapiliyor. Hersey kar marji icin feda ediliyor. Organik uretim disinda ki o cok ufak bir yuzdedir, gerisi felaket insanlik disi bir uretim ve besim sistemi.

Turkiyede de durumun ayni olmasi ABD de hayvancilik sektorunun icler acisi olmadigi gercegini degistirmez. Bilimi insanlik yararina kullanmiyorlar kar amacli kullaniyorlar.

Angus olayina gelince. 5-6 sene once Izmir Cigli de Kipas mi Migros mu ne adini unuttum havalimanina giden yol uzerinde marketin duvarina asili pankart gormustum. Angus etler gelmistir diye. Eve varir varmaz kayinvalideye sordum Angus eti hic yedinizmi nasil tadi fiyati falan diye

Megerse ithal etmis insanlar bir kere alip sonrada tevbe etmisler o kadar kotuymus.Ben ona istinaden soyledim

Zaten dikkat edin TR ye ithal gelen hersey Turk orjinalinden kotu oluyor. Turk halkinin lezzet bilinci olaganustu yuksek. Yine kayinvalideye sormustum pirinc fiyatlarinin yuksekliginden dolayi bi ara amerikan pirincine yonelmisler. Pisirdikten sonra cope atmislar

Cunku korkunc kotuymus. Oysaki Amerikanin standart pirincidir. Calrose white rice. Peki Turkiyenin standardi ne? Baldo pirinc. Yani ABD de eskiden hic bulamayacaginiz simdide bulsaniz bile en pahalisi olan ve amerikalilarin pahali diye almadigi bilmedigi pirinc. Turkiyede eskiden fakir fukara koylu bile yerdi bunu.

Turk insani neyi severse neyi standartsa hep en pahali oluyor. En fakirimiz bile boyle. Butce tofas ama zevkler mercedes.

ABD de tam tersi. Ne milyonerler tanidim okuldaki hocalarimin bazilari beyaz amerikali milyonerdi. Yirtik pantalonla derse gelir imtahan esnasinda bir elinde sandvic yer obur elinde evden getirdigi suyu icer. 20 yillik arabaya biner.

Bizim sirkette 85 yasinda ama hala calisan o kadar cok insan varki. 20 sene once emekli olabilirmis ama hala calisiyor. Turkiyedeki millette saniyorki biz burada manyak guzel hayat yasiyoruz. heryer huzurevi gibi. Heryer lokanta dolu ama icine asla girmem

Ha banka hesabima baksan evet guzel ama nerede harcayacaksin? Ne lokanta var ne deniz ne otel. Var var ama turk standartlarinin olaganustu altinda. 4-5 aylik tatil hakkim var ama ABD de hicbir sirket bir anda 2 haftadan fazla tatil yapmana izin vermiyor. altin kafeste yasiyoruz.nerden dustum ben buraya ya? hayat zevkimiz kalmadi. Hele insanlarin cirkinligi neyse o baska zamana...

6. Tesis müdürü abi benden zaten bin kat daha iyi açıklamış ama ben de kısaca ek yapayım.

500 dolarlık et tabi ki senin benim için değil. Bu hayvanın yediği otun bittiği ova bile organik / belli km yakınında sanayi tesisi olmayan ovalar oluyor. Çiftlikleri özel, personel özel. Hayvanın her yediği içtiği sertifikalı.

Bize longhorn / outback restoranlar var orta sınıf; ziyadesiyle yetiyor. Çok hassassan her şeyin olduğu gibi etin de en iyisini orada bulabilirsin. 5 dolara sattıkları şey et değildir ama biraz paraya kıyarsan da ( 20 30 gibi ) organik, çimle beslenmiş nefis et yiyip yutabiliyorsun. Yalnız bizde bir de kuzu olayı var ki ( şişek / toklu efendim oğlak olsun ) onu biraz zor bulursun kuzuda da iyiyiz şimdi gerçekten.

Neyse emlak konusunda daha neler konuşulacak bakalım çok özür diliyorum dayanamadım yine mandrake abiye...

7. Emlak piyasası son zamanlarda çok durgun 2019 a kadar bir düzeltme bekliyorum.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Ete 5$dan fazla vermiyormuş...

Üşenmedim wallmarta beef yazdım 0-5$ filtre koydum karşıma bu çıktı yorum yok

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 172/1014 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •