Sayfa 194/676 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon
Arama sonucu : 5401 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by ant Yazıyı Oku
    Sayın Candyshop
    Şansı arttırmak icin işadamı yerine isinsani deyin.Boylece kadınları da olası hayırsever listesine almış olursunuz.Saygılar.
    şu yaşıma geldim henüz "vicdanlı" ya da "masum" bir kadın tanımadım.

2.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Yeri gelmişken konuyu bir daha dile getireyim yeni yatırımcılar için.

Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın "patron parayı cukkalıyor" anlamında söylemedim lakin hakim ortak olunduğu halde "tam konsolidasyon" yöntemi ile konsolide edilmeyen büyük bir iştirak kazanılan paranın saklanması için paravan olarak kullanılıyor dedim. Detaylar aşağıda.

Öncelikle referans dosyamız 1. çeyrek finansal raporu, aşağıdaki linkteki KAP bildirimden indirebilirsin:
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/843158

Sayfa 12:
    Anadolu Etap'ta 6 Mart 2020 tarihinde yapılan 126.392 TL tutarındaki sermaye artırımı sonucunda Şirket'in Anadolu Etap'taki pay oranı %71,70'ten %76,22'ye yükselmiştir.

Sayfa 13:
    Anadolu Etap'ta 27 Aralık 2019 tarihinde yapılan 114.000 TL tutarındaki sermaye artırımı sonucunda Şirket'in Anadolu Etap'taki pay oranı %65,84'ten %71,70'e yükselmiştir.

Sayfa 20:
    ÖZKAYNAK YÖNTEMİYLE DEĞERLENEN YATIRIMLAR
    Grup'un Net Varlıklardaki Payı 134.664
    Grup'un Net Dönem Zararındaki Payı (53.741)

Şimdi, rakamlara 000 eklemek lazım dokümanda bahsedildiği gibi.

Ne olmuş? Aralık ayında 126 milyon ve Mart ayında 114 milyon TL olmak üzere Anadolu Efes toplam 240 milyon TL para koymuş Anadolu Etap'a. Bunun karşılığında elinde tuttuğu hisse payı %65,84'ten %76,22'ye yükselmiş. Yani %10 hisse artırmak için 240 milyon lira para koymuş.

Peki 1. çeyrek bilançoda Özkaynak yöntemi ile değerlenen bu varlık Anadolu Efes bilançosuna ne katkı sağlamış:
    1- Varlık değerinin AEFES'e ait payı: 134.664.000
    2- AEFES'e dönem zararı: 53.741.000

Sadece son 4 ayda Anadolu Efes'in 240 milyon TL para koyduğu şirketin AEFES'teki özkaynak değerlemesi 134 milyon lira.

Anadolu Etap'a daha önceden Brezilya'lı ortak, Özgörkey Holding ve Anadolu Efes eşit pay ortaklardı. Geçen yıl Brezilya'lı ortak çekildi ve son yapılan sermaye artışlarıyla AEFES'in payı %76,22'ye yükseldi.

EN BÜYÜK SIKINTI ANADOLU ETAP'IN TAM KONSOLİDASYONLA KONSOLİDE EDİLMİYOR OLMASI, BUNDAN DOLAYI BORÇLULUK, CİRO, KAR, FAVÖK RASYOLARININ ANADOLU EFES BİLANÇOSUNA YANSIMIYOR OLMASI.

Hisseye yeni girmiş yatırımcılar bu konuyu şirketin Yatırımcı İlişkileri bölümüne sorabilirler
    Güzel, elinize sağlık. Konjonktürde patron istediğini yapar. Ama bu tavuk da yumurtluyor. Bir süre buradayım artık, havalar sıcak faizler düşük yani hem satışlar artacak hem ödemeler kolaylaşacak dolar yüksek işçilik ucuz buğdayda verim yüksek olacak vb...

Temel güzel. Teknik güzel. Oteller restoranlar elbet açılacak. Hayırlısı olsun, dip avcılığı yapmıyorum kimseye de tavsiye etmiyorum ben 17 liradan girdim 15 e gelirse ek 13 gelirse ek 11 gelirse ek 9 gelirse ek, geleceği tahmin etmiyorum kimseye de tavsiye kesinlikle etmiyorum tahmin yok, bu şirket bence ucuz hepsi bu. Daha ucuz da olamaz mı olabilir elbette iddiasına girilmez. Teknik bozarsa çık biraz zarar et geri de girilir.

Ramazan bitsin marketten desteğimizi de atarız

Herkese bol kazançlar.

3. Daha önce yazdım, yine yazayım.

Son 1 ayda net satıcı: 15.403.130 lot ile Citibank.

Alıcılar:
    DEUTSCHE BANK: 2.885.360
    IS YATIRIM: 2.094.972
    AKBANK (PORTFOY SAKLAMA): 1.638.489
    TEB YATIRIM: 1.306.722
    AK YATIRIM: 1.077.602

Yani bildiğin halka arz yaptı Citibank. Diğer aracı kurumlarda 1 milyon altı rakamlarda paylaşmış Citibank'ın satışını. Citibank'ta malum Invesco Oppenheimer'in mallarını satıyor. Yani tüm portföyü boşaltmıyor.

Şimdi bize lazım olan hayırsever bir işadamı girip fiyatı 19'lu seviyelere taşırsa şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alacak KY'den. Çünkü takas açıkca malın son 1 ayda KY tarafından paylaşıldığını gösteriyor.

4. 18 den bende aldım. İhtiyacım olmayan bir parayı yatırdım. Tek temennim 1 yıl içerisinde minimum % 10 getirmesi

5.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Daha önce yazdım, yine yazayım.

Son 1 ayda net satıcı: 15.403.130 lot ile Citibank.

Alıcılar:
    DEUTSCHE BANK: 2.885.360
    IS YATIRIM: 2.094.972
    AKBANK (PORTFOY SAKLAMA): 1.638.489
    TEB YATIRIM: 1.306.722
    AK YATIRIM: 1.077.602

Yani bildiğin halka arz yaptı Citibank. Diğer aracı kurumlarda 1 milyon altı rakamlarda paylaşmış Citibank'ın satışını. Citibank'ta malum Invesco Oppenheimer'in mallarını satıyor. Yani tüm portföyü boşaltmıyor.

Şimdi bize lazım olan hayırsever bir işadamı girip fiyatı 19'lu seviyelere taşırsa şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alacak KY'den. Çünkü takas açıkca malın son 1 ayda KY tarafından paylaşıldığını gösteriyor.

[QUOTE=boombeach;4440980]

hocam slm

yorumlarınızı çok keyifle okuyorum

bu sadece 1 günlük olay

bence bu kadar malı ky alamaz

ky alsa tahtada bu kadar alavare olmaz

6.  Alıntı Originally Posted by emektar Yazıyı Oku
    AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürün. San.Ve Tic. A.Ş.
    sermayesi ...............................790.550.000,00
    Şirketin Sermayedeki Payı (%)...76,225
    Şirketin Sermayedeki Payı.........602.595.927,00

ben sürekli bu şirket üzerinde yoğunlaşıyorum...benim kaba hesaplamalarıma göre hisse başı en az 5 tl değer biçiyorum...

790.550.000,00 çarpı 5=4 milyar tl...

anadolu etap ın payı ......3 milyar tl...
    Gerçekler er yada geç gün yüzüne çıkar..

7.  Alıntı Originally Posted by boombeach Yazıyı Oku
    hocam slm
    yorumlarınızı çok keyifle okuyorum
    bu sadece 1 günlük olay
    bence bu kadar malı ky alamaz
    ky alsa tahtada bu kadar alavare olmaz
    Kabaca 15 milyon lot satış var Citibank'tan.
    Satışı karşılayan ilk 5 aracı kurumun ise toplam aldığı 8 milyon civarı.
    Geriye kalan 7 milyon lot'da diğer aracı kurumlar tarafından karşılanmış (1 milyon lot üstü alış yapan aracı kurum yok)

Benim gözümde 1 milyon TL'ye kadarlık hesaplar "KY"dir. 1 Milyon TL üstü hesaplar kurumsal yatırımcı, büyük yatırımcı olarak adlandırılır. Bu benim görüşüm.

Hissede "hiç büyük yatırımcı yok" demiyorum. Mutlaka Citi'nin satışını karşılayan başka yabancılar, büyük yatırımcılar, fonlar vardır. Lakin bu satışın azımsanmayacak bir kısmını da KY karşıladı. (Dediğim gibi 1 milyon TL altı hesaplar)

Alıntı Originally Posted by emektar Yazıyı Oku
    AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürün. San.Ve Tic. A.Ş.
    sermayesi ...............................790.550.000,00
    Şirketin Sermayedeki Payı (%)...76,225
    Şirketin Sermayedeki Payı.........602.595.927,00

ben sürekli bu şirket üzerinde yoğunlaşıyorum...benim kaba hesaplamalarıma göre hisse başı en az 5 tl değer biçiyorum...

790.550.000,00 çarpı 5=4 milyar tl...
    anadolu etap ın payı ......3 milyar tl...

Gerçekler er yada geç gün yüzüne çıkar..
    Ben şöyle hesaplıyorum, Anadolu Efes son 4 ayda 240 Milyon TL sermaye koydu Anadolu Etap'a ve payını yüzde 10 artırdı. İşlemler son 4 ayda gerçekleştiği için gayet güncel. Yüzde 10'u 240 milyon TL eder şirketin tamamı 2.4 milyar TL eder. Yaklaışk 1.8 milyar TL'lik bir şirkettir Anadolu Etap bu matematikle.

Sence bu hesaplama daha adil değil mi?

8. Şirket hazır bu fiyatlara düşmüşken, Anadolu Efes neden hisseyi bu fiyatlardan toplamaz? Yani şirket kendi hissesini gayet rahat alabilir finansal yapı müsait. "Anadolu Grubu alsın" diyeceğim ama holdingin solo borcu yüksek ve zaten yönetimdeki hakim ortak olarak hisse almasının ciddi bir etkisi de olmayacak (gelecekte alacağı temettünün değişmesi dışında)

Sayfa 194/676 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •