Sayfa 481/1020 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581981 ... SonSon
Arama sonucu : 8154 madde; 3,841 - 3,848 arası.

Konu: Tek başıma

Bu arada BİST 100'ün iki sıfır atılmış hali hayırlı olsun 1192.02: https://invst.ly/rkoxz

Ocak 1997'de de iki sıfır atılmış borsadan, sonrasında borsa %70 kadar primlenmiş: https://invst.ly/rkozm

Gümüş onsun 50 ye,
    Altın onsun 3000 e gitmesi üzerine kademeler oluşturdum.
    Hepsini satışa koyuyorum limit sınırına girdikçe.
    Bu rakamlar görülürse elimde altın-gümüş kalmayacak.
    Bugün de biraz hafifledim. Yukarı gittikçe vereceğim elimdekileri.
    Hala satışa başlamadan önceki miktarların %40 ı kadar altın-gümüş var elimde.

Bu arada sabah sabah vioptan ek pozdan çay-simit parası da çıktı.
    1415 Aralık vade 4 kontrat short ile devam. 1510 a kadar satışlar bekler ikg olarak.

4.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Gümüş onsun 50 ye,
    Altın onsun 3000 e gitmesi üzerine kademeler oluşturdum.
    Hepsini satışa koyuyorum limit sınırına girdikçe.
    Bu rakamlar görülürse elimde altın-gümüş kalmayacak.
    Bugün de biraz hafifledim. Yukarı gittikçe vereceğim elimdekileri.
    Hala satışa başlamadan önceki miktarların %40 ı kadar altın-gümüş var elimde.

Bu arada sabah sabah vioptan ek pozdan çay-simit parası da çıktı.
    1415 Aralık vade 4 kontrat short ile devam. 1510 a kadar satışlar bekler ikg olarak.
    Sn Jas tebrikler. Normalde forumlardaki pozisyonlara pek bakmasam da hisse net forumunda yıllardır göz ucuyla da olsa takip ettiğim nadir traderlardan birisiniz. Başarılarınızın devamını dilerim.

Sizce parite 1.20 ye geldikten sonra Euro mu şanslı? Yoksa Dolar mı daha şanslı? diye sorsam... Bu konudaki görüşlerinizi merak ettim

Selamlar...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn Jas tebrikler. Normalde forumlardaki pozisyonlara pek bakmasam da hisse net forumunda yıllardır göz ucuyla da olsa takip ettiğim nadir traderlardan birisiniz. Başarılarınızın devamını dilerim.

Sizce parite 1.20 ye geldikten sonra Euro mu şanslı? Yoksa Dolar mı daha şanslı? diye sorsam... Bu konudaki görüşünüzü merak ettim

Selamlar...
    Merhaba Dostum,
    Nezaketiniz için çok teşekkür ederim.
    Paritede 1.20 beklentim vardı (+-0.3), 1.17 minimum, 1.23 maksimum olmak üzere.
    Şu anda bu aralığa girdik. Bundan sonra beklentim, en fazla olası bir 1.23 savrulması sonrası (veya en düşük bu seviyelerden başlayarak) Dolar endeksinin tekrar yukarı dönmesini bekliyorum. Çünkü sadece teknik olarak bakarsak, dxy ye günlüklerde pozitif uyumsuzluk var. Dxy nin kısa vadede tekrar 100 e doğru hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum.
    Özetle bugünden itibaren (yukarı hala düşük te olsa marj olasılığı var ise de) euro alımı risklidir benim için. 7.80 de bıraktım zaten euro alımını.

6.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Merhaba Dostum,
    Nezaketiniz için çok teşekkür ederim.
    Paritede 1.20 beklentim vardı (+-0.3), 1.17 minimum, 1.23 maksimum olmak üzere.
    Şu anda bu aralığa girdik. Bundan sonra beklentim, en fazla olası bir 1.23 savrulması sonrası (veya en düşük bu seviyelerden başlayarak) Dolar endeksinin tekrar yukarı dönmesini bekliyorum. Çünkü sadece teknik olarak bakarsak, dxy ye günlüklerde pozitif uyumsuzluk var. Dxy nin kısa vadede tekrar 100 e doğru hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum.
    Özetle bugünden itibaren (yukarı hala düşük te olsa marj olasılığı var ise de) euro alımı risklidir benim için. 7.80 de bıraktım zaten euro alımını.
    Benzer görüşlerde sayılırız
    Bendeki portföyün yarısı altın diğer yarısı dövizdi. Altın pozisyonum 5 yıldan beri mevcut yani uzun vadeciyim. Elimdeki dövizlerin özellikle de dolar olan kısmının tamamını ekim-aralık arası gümüşe geçirmeyi planlıyordum böylece 2021 de portföyümün tamamına yakını altın ve gümüşten oluşacaktı ve 2025 yılına kadar sadece değerli metallerde olmayı planlıyorum. Ama gümüşteki yükseliş trendi bir miktar anomali halini alınca planlarım ne derecede rayına oturacak ben de merak içindeyim. Benim stratejim ekim-aralık arası dolarda son bir altın vuruş üzerine. Yani tam o aylarda son bir Dolar hareketi beklentisindeyim. Ayrıca Tıpkı 2008 ekim-aralık dönemindeki gibi tüm dünya borsalarında yeni bir dip beklentim var bakalım yanılır mıyım bilemiyorum.

Görüşleriniz için teşekkürler.
    Son düzenleme : vivatrader; 27-07-2020 saat: 13:24.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Benzer görüşlerde sayılırız
    Bendeki portföyün yarısı altın diğer yarısı dövizdi. Altın pozisyonum 5 yıldan beri mevcut yani uzun vadeciyim. Elimdeki dövizlerin özellikle de dolar olan kısmının tamamını ekim-aralık arası gümüşe geçirmeyi planlıyordum böylece 2021 de portföyümün tamamına yakını altın ve gümüşten oluşacaktı ve 2025 yılına kadar sadece değerli metallerde olmayı planlıyorum. Ama gümüşteki yükseliş trendi bir miktar anomali halini alınca planlarım ne derecede rayına oturacak ben de merak içindeyim. Benim stratejim ekim-aralık arası dolarda son bir altın vuruş üzerine. Yani tam o aylarda son bir Dolar hareketi beklentisindeyim. Ayrıca Tıpkı 2008 ekim-aralık dönemindeki gibi tüm dünya borsalarında yeni bir dip beklentim var bakalım yanılır mıyım bilemiyorum.

Görüşleriniz için teşekkürler.
    Düşüncelerimiz hemen hemen aynı, tek fark gümüşe benim önceden girmiş olmam.
    Eğer C dalgası gelirse borsalarda, diplerden altın-gümüş ve hisse portföyü yapıp köşeme çekilmek istiyorum ben de.

Bir şey söylemek istemiyorum artık.
    Ama jas sen doğru yapıyorsun

Sayfa 481/1020 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •