Sayfa 332/1006 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432832 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Politika faizi artmaz ise etkisi çok sınırlı veya yok denecek kadar az olur.

Zira GLP 1 günlük vadeli bir araç ve taahhüt içermiyor.
    Sn. rxpu,

Çok haklısın keşke dediğiniz gibi olsa ancak daha önceki deneyimlerden yola çıkınca olur mu bilemedim...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Geç likidite penceresi artışı gelse bile ciddi etkisi olur.
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Politika faizi artmaz ise etkisi çok sınırlı veya yok denecek kadar az olur.

Zira GLP 1 günlük vadeli bir araç ve taahhüt içermiyor.
    Ciddi bir faiz artışı 300-400 puan haricinde hiçbir şey işe yaramaz. Yaparlar mı? İhtimal dahi vermiyorum.
    Enflasyon kadar faiz verip sıfır reel faize devam edecekler.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Son düzenleme : garantmevduat; 17-09-2020 saat: 16:03.

3.  Alıntı Originally Posted by garantmevduat Yazıyı Oku
    Ciddi bir faiz artışı 300-400 puan haricinde hiçbir şey işe yaramaz. Yaparlar mı? İhtimal dahi vermiyorum.
    Enflasyon kadar faiz verip sıfır reel faize devam edecekler.
    Stopajı hesaba katınca eksi reel faiz

4. banka faizlerini 300 baz puan arttırırlarsa , insanların dolar satacağını düşünmek sadece rakamlara hakim olmak demektir. %25 net faiz verirken ben hala paranın faiz getirisi ile düşen dolar fiyatından dolar alırım diyordum. Şu anda durum çok daha kötü iken, siz %30 net faiz ile piyasadan doları bozduracak adam bulamazsınız.

böyle genişlemeci bir zamanda TCMB birde faiz mi arttıracak demeyin. Bu ülkeyi RESESYONA sokmadan bu işler yoluna girmeyecek.

5.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    banka faizlerini 300 baz puan arttırırlarsa , insanların dolar satacağını düşünmek sadece rakamlara hakim olmak demektir. %25 net faiz verirken ben hala paranın faiz getirisi ile düşen dolar fiyatından dolar alırım diyordum. Şu anda durum çok daha kötü iken, siz %30 net faiz ile piyasadan doları bozduracak adam bulamazsınız.

böyle genişlemeci bir zamanda TCMB birde faiz mi arttıracak demeyin. Bu ülkeyi RESESYONA sokmadan bu işler yoluna girmeyecek.
    Doğrudur benim 300-400 puan bir işe yarardan kastım kısa süreli nefes aldırır manasındaydı.
    Dolarda afaki yükselişlerin bir nebze önüne geçmek için faizlerin 15 ve üzeri seviyelere çıkması gerekiyor.
    Şu şartlarda bunu mümkün görmüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    banka faizlerini 300 baz puan arttırırlarsa , insanların dolar satacağını düşünmek sadece rakamlara hakim olmak demektir. %25 net faiz verirken ben hala paranın faiz getirisi ile düşen dolar fiyatından dolar alırım diyordum. Şu anda durum çok daha kötü iken, siz %30 net faiz ile piyasadan doları bozduracak adam bulamazsınız.

mb bağımsız olsa arkasında güçlü ekonomi yönetimi olsa bırak yüzde 30 u olağanüstü toplanıyorum dese patır kütür dağılır ortalık

7. Sizce faizlerin %15,5 -15,75 arasında olması mı iyi yoksa stopajsız %13,25 olması mı bu stopaj konusu Ankara da ekonomi kulislerinde konuşuluyor ayrıca böylelikle görüntüde faizleri yükseltmemiş oluyorsun ayrıca enflasyona yakın faiz vermiş oluyorsun bu da MB ve BDDK nın işine gelir acaba yanlış mı düşünüyorum.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Sizce faizlerin %15,5 -15,75 arasında olması mı iyi yoksa stopajsız %13,25 olması mı bu stopaj konusu Ankara da ekonomi kulislerinde konuşuluyor ayrıca böylelikle görüntüde faizleri yükseltmemiş oluyorsun ayrıca enflasyona yakın faiz vermiş oluyorsun bu da MB ve BDDK nın işine gelir acaba yanlış mı düşünüyorum.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    bu kurla net %15 anca bizi kurtarır. (brüt %17,70)

Son 1 yıllık benchmark (karşılaştırma tablomuz)

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 332/1006 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •