Sayfa 286/1002 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - IV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    Dostum bu nedir?404 faund der.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Metil alkole sahte demek moda, halbuki metil alkolden zehirlendiler doğru ifade.

1950'li yıllara kadar damıtım yapmasını bilen çok fazla insan vardı, o kadar ki Tekel Adanada boğma rakı fabrikası kurmuştu, ne zaman rakı imal edenler azaldı küttt... bu fabrikayı kapattılar.

Gazeteler Tekelden reklam alıyorlardı, o nedenle sahte içki lafına çok önem verdiler.

Damıtım yapmanın unutulmadığı yıllarda, sanırım 1946 yılı olması lâzım alkollü içkilerden 2. Dünya savaşı nedeni ile alınan vergilerde büyük indirime gidilmişti.

Velhasıl bu hükümetin en büyük iyiliği, bu topraklara belki 1.000 yıl evvel kaybolan bira üretim kültürünü ve 70 yıl evvel unutulan damıtım yapmasını tekrar kazandırdılar.

Bazı enbesiller ise, oradan buradan aldıkları ve ne olduğunu bilmedikleri alkole aroma katıp içip ölmektedirler.
    Zaten onu vurgulamak istiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Olaya alkol nedir, çeşitleri nelerdir,nasııl üretilir gibi bakmak lazım.
    Metil -odundan üretilir-zehirler içilmez. Temizlik, hijyen vs için kulalınılır.
    ETİL-meyva ,sebze, huhubat vs den üretilir içilebilir AMA bunların ilk damıtımında başlangıçta METİL alkol çıkar, bu ayrılmaz ise ölürsünüz, demesi lazım birilerinin. DEDİM.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Alkol alkoldür, sahtesi demek yanlış bir ifade olsa da başta basın o şekilde ifade ediyor. Ona parmak basıyorum. Bu gün Anadolunun her kesiminde reha beyin yazdığı gibi ,işi bilenlerce boğma rakı üretilir, kullanılır, senelerdir bu topraklarda ambalajlı içit kullanılmadığı için fiyatı pek dert edilmez.
    Ötv kaybı 1.3 milyar olmuş alkolde zevatların, bu dönemde. Dertleri içilmesin ise !beyhude çaba. Yukarıda ki nedenlerle.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Şu konuyu da belirtmeden geçemiyeceğim. Hani görürsünüz pazar yeri kapandıktan sonra artık toplayanları, bu siyasi malzeme yapılsa da, o toplamanın amacı metil alkol yapımı için bedavaya ham madde sağlama çabasıdır.
    Bu ülkede açlıktan ölen olma da ,Aç gözlülükten ölüm oranı çoktur.

Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Bu ifade kafama takıldı. Sahte alkol derken ne demek isteniyor acaba? Alkolün sahtesi mi olurmuş?
    hani karı kızla basılınca yada çocuk istismarı yada sülaleyi bademleyince yakalananlar bi anda şeyhlikten sahte şeyhliğe dönüyorlar ya
    bi anda yalaka basın sahte şeyh diyor tvler sahte şeyh diyor
    oysa 1 yıla akdar geri gitseler hangi valilerle kaymakamlarla bakanlarla belediye başkanları ile masalarda ağırlanmışlar
    bilmem ne şeyhi diye elleri öpilmüş
    puştluk ortaya çıkınca sahte şeyh
    nah sahte şeyh
    geçen ay sen şeyhim diye yalıyordun herifi puşt
    bu sahte alkolde öyle bişey sahte mahte değil metil kaydırıvermiş adamı
    bir halt olacağı yok.

Etil öldürmez metil gebertir, artı metilin çivisini etil söker...

Velhasıl öbür tarafa bilet almak isteyen, internetten veya piyasadan alkol alır...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Aydın , Muğla, Kırıkkale, İzmir, Mersin ve İstanbul’da son 1 haftada sahte alkolden ölenlerin sayısı 32’ye yükseldi, tedavisi devam eden 30’dan fazla hasta var / NTV

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Aydın , Muğla, Kırıkkale, İzmir, Mersin ve İstanbul’da son 1 haftada sahte alkolden ölenlerin sayısı 32’ye yükseldi, tedavisi devam eden 30’dan fazla hasta var / NTV
    Hepsi bir elden almış galiba metil alkolü, yani dağıtıcısı tek bir el.

Yoksa 6 ayrı il ve bazıları birbirine çok uzak, hepsinin aynı anda metil alkol satmaya baslamaları imkansiz.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 286/1002 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •