Sayfa 433/995 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533933 ... SonSon
Arama sonucu : 7957 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Cuma günü kottan çıkarılmış 3 hisse var. 2 si tavan kapatmış bu hisselerin. Ama yatrmcısı tavan çeken hissede parayı sıfırlamış oldu. Kısaca hisse fiyatı yükselen her şirket iyi şirkettir diyemeyiz. Tam tersi durumda da fiyatı düşen her şirket kötü şirket değildir. Bu tür hisselere yatrm yapan insanlar için zerre kadar üzülmüyorum. Çünkü yüzde 10 ları alırken sevinç çığlıkları atıp borsa dersi vermeye kalkıyorlar. Benzer bi hisse için iş arkadaşıma 30 kat artacak demişler zirvesindeyken. Hayallar satılıyor borsada. Biz yüzde 50 getriye çoktan razıyken bu getryi beğenmiyorlar. Borsada kimse bedava para dağıtmıyor.
    Otokar in elektrikli otobuslerini bakmissindir ne guzel dimi.
    Elektrikli donusumde bu kadar hizli entegrasyonu saglamasi fevkalede iyi.
    Askeri araclarda da elektrikli hamleleri var urettiklerini gormustum yanilmiyorsam.
    Brezilya daki savunma fuarinda sergilediler.
    Tek kotu nokta ulke riskleri sirketlere fena baski yapiyor.Yoksa sirketlerimizin is alani hacmi vs iyi.
    11 bin arac uretme kapasitesi olan Otokar bugun 2 bin uretiyor yaniliyor muyum?
    Tam.kapasite uretim ihracat yaptiginda fevkalede kar ve ciro yakalar.
    Turkiye otomotiv alaninda iyi bir yer yatirim olarak.
    Avrupa da olsam baska sektorleri incelerdim pek tabi...
    Timsah gibi bekliyorum.Keske bedelsiz verse ya da bir adamakilli bir daha duzeltme yapsa da mallansak;)

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Otokar in elektrikli otobuslerini bakmissindir ne guzel dimi.
    Elektrikli donusumde bu kadar hizli entegrasyonu saglamasi fevkalede iyi.
    Askeri araclarda da elektrikli hamleleri var urettiklerini gormustum yanilmiyorsam.
    Brezilya daki savunma fuarinda sergilediler.
    Tek kotu nokta ulke riskleri sirketlere fena baski yapiyor.Yoksa sirketlerimizin is alani hacmi vs iyi.
    11 bin arac uretme kapasitesi olan Otokar bugun 2 bin uretiyor yaniliyor muyum?
    Tam.kapasite uretim ihracat yaptiginda fevkalede kar ve ciro yakalar.
    Turkiye otomotiv alaninda iyi bir yer yatirim olarak.
    Avrupa da olsam baska sektorleri incelerdim pek tabi...
    Timsah gibi bekliyorum.Keske bedelsiz verse ya da bir adamakilli bir daha duzeltme yapsa da mallansak;)

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Otokar'ıın savunma sanayi ürünleri ile ilgili kapasitesi doluluk oranı çok düşük. Bunun en önemli sebebi Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçları konusunda üzeri kapalı bir ambargoya maruz kalması. Belediyeler değişmeden önce de benzer bir durum vardı. 12 aylık karın 400 milyon TL üzeri geleceği neredeyse garantilendi. Hisse başı neredeyse 20 lira'ya yaklaşır karı. Seneye de 10 lira civarı temettü vereceğini değerlendiriyorum. Daha düne kadar 100 liralarda dolaşan cari oranı düşündüğümüzde temettü verimliliği fena sayılmaz. Seçim sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarını da karşılamaya başlayacaktır çünkü 55 ülkeye ihracat yapıp kendi orduna satamıyor olması anlaşılamaz. Neredeyse tüm arge projelerini alan Arap kökenli firma artık rekabet şartlarında ihalelere girmek zorunda kalacak yakın zamanda. Altay tankı ihalesinin de iptal edilip ihtiyaca göre yeniden yapılacağını düşünüyorum. Yıllar geçti ortada hala tank yok. Üstüne üstlük ihaleyi alan firmaya bir tank palet fabrikası da verilmiş olmasına rağmen. TL bazlı günlük, haftalık ve aylık kapanışımız hayırlı olsun.

Hala, şu topikte 3-5 eski ortak yazışıp duruyoruz. Otokar halen bir milyona yakın küçük yatırımcı tarafından fark edilmedi.

3.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Otokar'ıın savunma sanayi ürünleri ile ilgili kapasitesi doluluk oranı çok düşük. Bunun en önemli sebebi Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçları konusunda üzeri kapalı bir ambargoya maruz kalması. Belediyeler değişmeden önce de benzer bir durum vardı. 12 aylık karın 400 milyon TL üzeri geleceği neredeyse garantilendi. Hisse başı neredeyse 20 lira'ya yaklaşır karı. Seneye de 10 lira civarı temettü vereceğini değerlendiriyorum. Daha düne kadar 100 liralarda dolaşan cari oranı düşündüğümüzde temettü verimliliği fena sayılmaz. Seçim sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarını da karşılamaya başlayacaktır çünkü 55 ülkeye ihracat yapıp kendi orduna satamıyor olması anlaşılamaz. Neredeyse tüm arge projelerini alan Arap kökenli firma artık rekabet şartlarında ihalelere girmek zorunda kalacak yakın zamanda. Altay tankı ihalesinin de iptal edilip ihtiyaca göre yeniden yapılacağını düşünüyorum. Yıllar geçti ortada hala tank yok. Üstüne üstlük ihaleyi alan firmaya bir tank palet fabrikası da verilmiş olmasına rağmen. TL bazlı günlük, haftalık ve aylık kapanışımız hayırlı olsun.

Hala, şu topikte 3-5 eski ortak yazışıp duruyoruz. Otokar halen bir milyona yakın küçük yatırımcı tarafından fark edilmedi.
    Lot sayisi fazla degil ky gelmez bu hisselere....
    Tl nin degersizlestigi ortamda buralardan iki uc kat gelir kaydedemezler.
    Anca dibi yakalamalari gerek ben bu dipte kacirdim.Neden kacirdim nasil kacirdim ona girmeyecegim ama cok uzgunum cok...
    75 lerden yamulsaydim su kagida obur kagitlarimi beslerdim.
    Hayirlisi nasip...
    Ytd

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.

4. Eskiden sosyal medyada yazan yorumlayan olmazdı bugünlerde çok fazla var. Beni ürküten bu oldu son zamanlarda. Bana hem yakın çevremden hem sosyal medyadan soran çok bu aralar.

5. Pandemi ikinci dalga önlemleri var Almanya fransa vs dolarda faizde artıyor enflasyon artıyor. Borsanın genel durumu için otokar özelinde değil yani riskte çok fırsatta çok.

6.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Eskiden sosyal medyada yazan yorumlayan olmazdı bugünlerde çok fazla var. Beni ürküten bu oldu son zamanlarda. Bana hem yakın çevremden hem sosyal medyadan soran çok bu aralar.
    Evet cok dillendi bu hisse fiyatini etkiler mi bilemem ama...
    Ytd

7. 1milyon kişi yatırım yapsa 10 lot otokar alsa alamıyor. Dolaşımdaki lot sayısı 7.2 milyon çünkü. 100 bin yatrımcı 100 lot alsa aynı sonuç 😂😂😂

8. Aracı kurumların yatrmcılar dışındaki lot sayısını ve spekülatörü de düşünürsek az sayıda kişi de az sayıda lot var bu hissede benim düşüncem bu

Sayfa 433/995 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •