Sayfa 487/1003 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. para piyasası fonu mu hazine veya banka bonosu mu daha fazla getirisi olur?

2.  Alıntı Originally Posted by unalon Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim. Başlangıç olarak sıkı bir araştırma yaptım ancak ilerleyen dönemlerde sadece aylık kazancımdan aktarma düşüncesindeyim. Uzun dönemli düşündüğüm için aslında 1-2 ay zarar yazması benim için çok önemli değil. Fonun batmaması paramın uzun vadede kaybolmaması enflasyon üstü getiri hedefim.

Aslında sormak istediğim sorulara tam anlamıyla net cevap vermişsiniz. Anlatmak istediğimi de net anlamışsınız ben tam anlatamamamışım kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim.

Üçüncü sorum için bir yanıtınız var mı Hocam? Sadece TEFAS, fon siteleri ve KAP üzerinden mi takip ediyorsunuz? Kullanabileceğim bir site var mıdır?

Örneğin sizinkine benzer bir sepet oluşturmak için defansif değişken fon araştırmamı kendi siteleri üzerinden tüm fonlara bakarak mı ulaşabilirim sadece?

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Merhaba tekrar,

Tefaş verileri benim için yeterli oluyor. Ancak tefaş üzerinden verilen linkle, fonun kap sayfasından portföy değişimlerini, performans raporlarını, izahnamesini, ve yöneticilerini, olası değişiklikleri de takip ediyorum. Bu iş için başkaca bir website bir kaynak kullanmıyorum.
    Ben teşekkür ederim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba, hoşgeldiniz;

Hocam bir iki yanlış anlaşılma var. Ben hiç bir fonu 'of iyi kar etti hadi satayım' diye satmıyorum. 7 yıldır hiç satmadım. Asla da satmayacağım.
    Sadece elimdeki fonların performansını takip ediyorum. Eğer yeterli performansı sağlayamazsa, ondaki meblağı komple yeni fona geçiyorum. ( performans dediğim getiri değil, benchmarka göre getiri )
    4 faiz bazlı, 3 döviz bazlı, 4 hisse bazlı fon taşıyorum.
    Senede, iki ya da taş çatlasa üçü değişiyor kötü performans gösterirse, 11 fonluk takımın ana iskeletini bozmuyorum.

Benim nacizane önerilerim, deneyimlerim.
    Asla günün, konjünktürün büyüsüne kapılmayın. Hisselerin, dövizin, faizin hepsinin uçtuğu dönem , çöktüğü dönem olacak. Portföyü bu üçü arasında dengeli dağıtın.
    Mevduatı geçebilen faiz bazlı, dövizi geçebilen döviz bazlı, endeksi geçebilen hisse bazlı fonlar ile portföyü oluşturun.
    Piyasayı asla tahmin etmeye çalışmayın, şu çok şişti çıkayım, bu çok çöktü kaçayım derken, asıl büyük pastaları hep kaçırırsınız.
    Tek kalemde asla ve asla ve asla girmeyin.
    Her gün, ya da her hafta düzenli biriktirin. Biriktireceğiniz anda nispeten döviz geri ise dövizli , endeks geri ise hisseli fon alın. İkisi de gözünüze yüksek göründüyse faiz bazlı fon alın.
    Fonu kar etme amacı olarak görürseniz, er ya da geç başarısız olursunuz, bir emeklilik yatırımı , uzun vadeli bir sigorta gibi düşünün.
    Fonların hisse gibi ucuzu pahalısı olmaz, iyisi kötüsü olur. Fonlar yapısı itibarı ile 2-3 gün gecikmeli verilerle çalışan havuz enstrümanlardır. Trade etmek için üretilmemiştir, ve bunu yapmak sanılan aksine uzun vadede yarar değil zarar getirecektir kanımca. İlla trade edilecekse anlık işlem gören byf'ler denenebilir.

Aldığınız fonların getirilerini , yöneticilerini takip edin, olumsuz değişikliklere reaksiyon verin, gerekirse fonu değiştirin. Ancak bunda periyot ne 2-3 gün gibi kısa, ne yıllar kadar uzun olsun. 2-3 aylık dönemleri gözlemleyin. 3-4 aydır kötüleşen fonu değiştirin.

Fonların benchmark yani kıyas kriteri başarısına bakın, asla sadece getiriyle yetinmeyin.
    Endeksi geçemeyen hisse fon, usdtry'i geçemeyen döviz bazlı fon, mevduatı geçemeyen faiz bazlı fon benim şahsi görüşüme göre gereksizdir. Uzun vadede size hiç bir şey katmaz.

Tüm bunlar bir doğruluk içermez, sadece kendi kişisel bakışımdır elbette, herkesin fikrine saygı duyarım.

Bol kazançlar dilerim.

Edit : faiz bazlı 4 lü fon sepetimi 1 ppf, 2 defansif değişken ( cüzi hisse taşıyan değişken), 1 katılım fonu ile oluşturdum ben. Farklı şekilde kurgulanabilir. Performanslarına göre değiştirebiliyorum. Ancak ben fon sepeti fonlarına sıcak bakmıyorum. Zaten fon sepeti fonları genelde başarısızlık abidesi büyük özel bankaların paketleyip paketleyip sattığı , ikinci kez yönetim ücreti aldığı ürünler çoğunlukla, ben kişisel olarak büyük özel banka fonu almıyorum. Hele fon sepeti fonu çok iyi değilse almıyorum.

Bu arada nikim hellistheothers, kısaltınca hellis yunan ismi gibi oluyor maalesef.
    Ama aslında ''hell is the others'' yani, varoluşçu filozof Jean Paul Sartre'ın çok sevdiğim ''başkaları cehennemdir'' ya da ''cehennem başkalarıdır'' olarak tercüme edilebilecek yalnızlığa övgü yapan, bireyselliği yücelten sözüne atfendir. Bu vesile ile bunu da belirtmek istedim.
    Üstadım harikasınız ya. Vallahi sizin sayenizde ben de parça parça fonlara katkı tapmayı öğrendim. Merak ettiğim bir konu var. Döviz bazlı fonlarınızda bir değişiklik yapmayı düşünüyordunuz. Performansını beğenmediğinizi hangi fonlarla değiştirmeye karar verdiniz acaba? KUB, GBC benim hatırladıklarım ama 3. hangisi olduğunu bilmiyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Üstadım harikasınız ya. Vallahi sizin sayenizde ben de parça parça fonlara katkı tapmayı öğrendim. Merak ettiğim bir konu var. Döviz bazlı fonlarınızda bir değişiklik yapmayı düşünüyordunuz. Performansını beğenmediğinizi hangi fonlarla değiştirmeye karar verdiniz acaba? KUB, GBC benim hatırladıklarım ama 3. hangisi olduğunu bilmiyorum.
    Çok içime sinmemesine rağmen 3. olarak TFF'ye girdim. Ancak yenilenebilir enerji fonu AOY açılırsa işleme muhtemelen onla değiştireceğim hocam. Kurum itibarıyla ( ak portföy) pasif yönetileceği için, benchmarkın gerisinde kalacaktır ama sektörel olarak dayanak varlıktan dolayı uzun vadede dolar bazında reel getiri elde edilebilecek bir ürün olacaktır diye düşünüyorum şimdilik.
    Son düzenleme : hellistheothers; 04-01-2021 saat: 13:57.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu EIB iyice saçmaladı kaç gündür eksi. portföyünde bulundurduğu hisse senedi %2.6 civarı hemde faizin yüksek olduğu şu piyasada bu beceriksizlik.

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    KTM stopaj kesin 0 mıdır ?
    Kesindir.

Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

7.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    Bu EIB iyice saçmaladı kaç gündür eksi. portföyünde bulundurduğu hisse senedi %2.6 civarı hemde faizin yüksek olduğu şu piyasada bu beceriksizlik.
    içeriğinde eıd de var hsyf olarak. Onunla beraber yaklaşık %10 ediyor. Ayrıca altın ve döviz türü varlıkları da var.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    içeriğinde eıd de var hsyf olarak. Onunla beraber yaklaşık %10 ediyor. Ayrıca altın ve döviz türü varlıkları da var.
    3-4 gündür eksi getiri başarısızlık. öyle çok risk düzeyi yüksek olmayan fonda. eid bulundurduğuna dikkat etmemişim

Sayfa 487/1003 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •