Sayfa 636/1003 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,081 - 5,088 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bir yatırımcı olarak nedenini sormak en doğal hakkınız ama fonlara psikolojik baskı kurmak telefonla vs. orta vadede fonu daha iyi değil, daha kötü hale getirip en başta fonun yatırımcısına zarar verir kanımca. Günlük üç günlük veriler zaten ölçü olmaz, ama eğer başarısızlık orta vadeye yayılıyorsa değiştirmek daha iyi bir tercih olacaktır bence. En azından ben o yolu seçiyorum.
    eib de kendi segmentinde, bunun altını çiziyorum, kendi risk aralığında en iyi fonlardan.
    Kesinlikle katılıyorum, özellikle bazı küçük ekipli yatırım şirketleri en ufak baskıya gelemeyip, daha defansif davranıp endeks fonuna dönüşebiliyorlar. Tabi profesyonellik gereği olmaması lazım ama ülke olarak duygusal bir yapımız var.

Eib için Qinvest Müdürü, en az 3 aylık periyotlar için bakılmalı gibi birşeyler söylemişti youtube'da diye aklımda kalmış.

2.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    eib donunu yönetenleri tebrik ediyorum. bu başarısızlık herkesin harcı değil
    Sivamaya basladi artık
     Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    Qinvest telefon ettim. Sebebini sordum. Hisse pozisyonları terste kalmış falan dediler. Pozisyon değişikliği yapıyorlarmış.
    ya tutarsa hesabı..

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    benim sıtratejimde tcd istisna olmak üzere değişken fona yer yok. yüzde 30 hsyf ile yüzde 70 hsyf arası duruma göre azaltıp çoğaltma yaparak hareket ediyorum. orrtalama olarak ta genelde yüzdde 50 civarına yakın hsyf, geri kalanı da ppf yapıyorum. geçen haftaya kadar uzun süre yüzde 70'ler civarı hsyf ile devam ettikten sonra şu an yüzde 30 hsyf'ye düştüm. eib eic gibi fonlarla alâkalı şöyle bir düşüncem var: 50 liralık defansif değişken alacağıma 40 liralık ppf, on liralık ta hsyf alırım ve kendi defansif değişkenimi oluştururum. oldu ki hsyf'lerde düşüş oldu, bir on liralık daha alır olası yükselişlerde veya dirençlerde satıveririm. hsyf'lerde her ne olursa olsun en kötü durumda yüzde 30 ile 35'lerde kalırım, bunu bir ağacın kökü veya barajın dip seviyeleri gibi görürüm. turkishbulls sitesinde endekse al sinyali verdiği zamanlarda da genel konjongtüre de baktıktan sonra yüzde 70'e doğru yavaş yavaş ilerleyip belli yerlere gelindikçe de yüzde 30 40 bantlarına doğru pozisyon azaltırım. bunu fon treyit mantığıyla değil, piyasadaki orta vadeli gidişatın durumuna göre ara ara yaparım. yani her gün fon alıp satmam. bir de son günlerde şu anlaşıldı: bazı fonlar düşüşlerden korunmayı iyi başarıyor. en azından daha az düşüyor. bunları da göz önünde bulundurmak lazım gibi. asla ve asla ytd
    Düşünceniz gayet mantıklı, eib'i ve sirf akrabası oldugu icin eic'i yoluyorum, hsyfleri cesitlendirme ve ekleme yapiyorum kademeli olarak

3.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    evet orada da öyle.
    Burayı mı kastediyorsunuz: https://www.qnbfi.com/

Eğer öyleyse ben de 2 senedir burada işlem yapıyorum ve erken yatırmıyor. 14:30 da yatıyor satılan fonun tutarı

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    TCD alımı sınırlandırmış.
    Alım yapılamıyor
    Saygılar.
    hangi bankadan işlemyaptınız? ya da nasıl bir sınırlandırma var? ben ziraatten denemelik 4 bin liralık alım girdim anında eşleşti ve günlük repo yaptı.

5. Dünyayı hisse senedi piyasasından ibaret kabul edersek haliyle ne gerek var deriz değişkene. Ne de olsa düşmeyen piyasa yapmışlar.

6. Benim kendi kriterlerime göre, orta ve düşük riskli değişken fonlara bakış açım, en az 6 aylık periyot. Acil durumlar, beklenmedik harcamalar için ayırdığım miktar, enflasyona karşı erimesin bir-iki tık üstünde getirsin diye önemli bir kısmını burada değerlendirebilirim. Tabi bu durumda valör önemli, acil durumda ulaşabilmem için t+1 den uzun olmaması gerekir. Tabi böyle fonlara yatırım yaparak, anormal bir piyasada kısa vade de ana paradan biraz kaybı göz alıyorum.

Bunun dışında sn Hayrani'nin dediği gibi, uzun vade yatırımcısı olarak kendi değişken fonumu, farklı fon karışımlarından kendim yapıyorum. Daha ileride belki, emeklilik yıllarında, yaş çok ilerlediğinde, risk algım azaldığında vs. fonlardan kendi değişkenimi yapmak yerine bu fonlara daha fazla yer verebilirim.

Tabi bunlar kendi kriterlerim, herkesin risk algısı, yaşı, zaman/getiri hedefi, vs duruma göre değişir. Ama düşük riskli değişkenlere 3 ay, orta riskli değişkenlere 6 ay, yüksek riskli değişkenlere 1 yıl vakit tanınmalı desem çoğunluk itiraz etmez sanırım.
    Son düzenleme : tradestop; 19-01-2021 saat: 12:12. Sebep: düzeltme.

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Benim kendi kriterlerime göre, orta ve düşük riskli değişken fonlara bakış açım, en az 6 aylık periyot. Acil durumlar, beklenmedik harcamalar için ayırdığım miktar, enflasyona karşı erimesin bir-iki tık üstünde getirsin diye önemli bir kısmını burada değerlendirebilirim. Tabi bu durumda valör önemli, acil durumda ulaşabilmem için t+1 den uzun olmaması gerekir. Tabi böyle fonlara yatırım yaparak, anormal bir piyasada kısa vade de ana paradan biraz kaybı göz alıyorum.

Bunun dışında sn Hayrani'nin dediği gibi, uzun vade yatırımcısı olarak kendi değişken fonumu, farklı fon karışımlarından kendim yapıyorum. Daha ileride belki, emeklilik yıllarında, yaş çok ilerlediğinde, risk algım azaldığında vs. fonlardan kendi değişkenimi yapmak yerine bu fonlara daha fazla yer verebilirim.

Tabi bunlar kendi kriterlerim, herkesin risk algısı, yaşı, zaman/getiri hedefi, vs duruma göre değişir. Ama düşük riskli değişkenlere 3 ay, orta riskli değişkenlere 6 ay, riskli değişkenlere 1 ay vakit tanınmalı desem çoğunluk itiraz etmez sanırım.
    Ben de benzer şekilde düşünüyorum. Şu anda %30'larda olan hsyf oranımı portföy büyüdüğünde 2-3 yıl sonra 45 yaşımda %20'ye ,50 yaşımda %10'lara düşürmeyi hedefliyorum. ( Ölmez sağ kalırsak tabii ) İleride yüzde getiri azalsa da portföy daha büyük olduğu için nominal getiri artacak ben de getiriyi değil ''stabilite''yi, daha düşük volatiliteyi öncülleyeceğim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    TCD alımı sınırlandırmış.
    Alım yapılamıyor
    Saygılar.
    Alıma açık.

Sayfa 636/1003 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz