Sayfa 652/1003 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Anladığım kadarıyla yaşınız genç.
    Yurtdışı borsalar, türk borsası hisse yoğun fonları , doviz bazlı fonlar ve emtia fonlarına dağılım yapabilirsiniz. Böyle bir portföy oldukça riskli ama uzun dönemde getirisi yüksek olabilir.
    Risk alma haleti ruhiyeniz de önemli , risk sevmem bir ginde -5 ,-10 düşüşleri kaldiramam derseniz o zaman buna uygun değişken fonlar biriktirebilirsiniz
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende sizin söylediğiniz tarzda fonlardan biriktirmek istiyorum. Merak ettiğim husus örneğin hisse yoğun fonlardan birisini seçeceğim diyelim fon kıyaslaması yaparken tefas da hangi kriterlere bakmalıyım. Yönetim ücreti, vergisel avantaj v.b. bu gibi kıyaslamalarda özellikle dikkat etmem gereken birşey var mıdır? Başta seçtiğim fonlara düzenli yatırım yapacağım için hata yapıp sonradan değiştirmek istemiyorum. Paradan ziyade zaman kaybı yaşamamak açısından.

2.  Alıntı Originally Posted by Timsah Yazıyı Oku
    Merhabalar geçmiş sayfalarınızı biraz okuma fırsatım oldu bugün vakit buldukça daha çok sayfayıda okumayı düşünüyorum. Faydalı bilgiler olduğunu gördüm. Bu ay başlamayı düşündüğüm ve Allah ömür verirse 20 sene kadar devam edeceğim birikim planım için her ay belli miktarda fon almayı düşünüyorum. Bunu yaparken 5-6 tane farklı fon almayı düşünüyorum. Sizce biriktireceğim fonları seçerken nelere dikkat etmeliyim? çeşitlendirmeyi ne şekilde yapmayalım? Bu konularda fikir verebilirseniz sevinirim. Birikimi uzun vadeli düşündüğüm için risk oranı daha yüksek fonlara yatırım yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    Tamamen kişisel doğrularım olup genel doğrular olmayabilir.
    7 yıllık fon tecrübemden vs. sonra.

Benim kişisel tavsiyelerim değil ama yaptıklarım şunlar ;

1. Kırmızılı ve yoncalı büyük özel bankaların fonlarını asla almam. ( hangisi diye sormayın rica ediyorum )
    Her açıdan en kötü yönetilip, en yüksek yönetim ücreti olanlar bunlardır.
    2. Hisse yogun fon alacaksam , getiriye değil bist100'e göre getirisine bakıyorum.
    3. Trade etmeye, kar satışı yapmaya alttan yerine koymaya vs. ugrasmıyorum. Uzun vadeli olarak biriktiriyorum. Bunlar hisse değil fon, ucuzu pahalısı yok, iyisi kötüsü var.
    4. Hangi piyasa düşükse o sırada o fonlardan biriktiriyorum, döviz zayıfsa yabancı hisse senedi fonu ve döviz bazlı fonlar, endeks zayıfsa hsyf, ikisi de güçlüyse faiz bazlılar gibi.
    5. Döviz bazlı fonlara bakarken usdtry kurundan arındırarak bakıyorum, bunu yapmadan bakmak, buğulu bir camla bakmak gibidir, hiç bir şey net anlaşılmaz.
    6. Alacağım fonun kıyas kriteri /benchmarkına göre başarısına mutlaka ama mutlaka bakıyorum. Zira uzun vadede getiri garantisi ancak bu şekilde mümkün olacaktır.
    7. ''iyi '' oldugunu düşündüğüm ve yatırım yaptığım fonun, ayda bir yönetimini kontrol ediyorum, fon yönetimi kurumsal değil aslında epey kişisel bir iş.
    8. Tek kalemde almak bir sürü dezavantajlara sahip, günlük-haftalık vs gibi periyotlarda düzenli alım yapmak en doğrusu diye düşünüyorum, öyle yapıyorum.

Bunların bazısı, yanlış bulunabilir, öyle de olabilir. Ben doğrusu bu demiyorum, benim mantalitem 7 yıldır bu.
    Bir sürü başka doğru yol da vardır. Benim yolum bu.

Bol kazançlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yani ben çabuk mızmızlanmam ama MAC aralık başından beri yani epey uzun süredir endeksin gerisinde kalıyor. Önce aylıkta geride idi, artık 3 aylıkta da geri kalmak üzere. Benim kendi ratinglerime göre 5 senedir relatif en kötü zamanlarını test ediyor sürekli. Umarım toparlar artık.
    Allah göstermesin, Haydar Acuna bişey olsa fonun hali ne olacak. Sosyal medyadada rasliyorum, sık sık bu konuyu dile getiriyorlar kendisine.

Şeffaflık, tek bildiği işe yoğunlaşma, iyi niyetinden şüphe vs duymuyorum, takdir ediyorum ama kurumsal olarakta uzun vade yatırımcıların kafasındaki tek adam fonu görüntüsünü ve gelecekle ilgili tereddütlerini gidermesi gerekir diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yani ben çabuk mızmızlanmam ama MAC aralık başından beri yani epey uzun süredir endeksin gerisinde kalıyor. Önce aylıkta geride idi, artık 3 aylıkta da geri kalmak üzere. Benim kendi ratinglerime göre 5 senedir relatif en kötü zamanlarını test ediyor sürekli. Umarım toparlar artık.
    Haydar Bey'in tarzı malum yine deger yatırımı tarzında uzun vadeli beklentiyle oluşturulmuş bir portföyü var

5.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Haydar Bey'in tarzı malum yine deger yatırımı tarzında uzun vadeli beklentiyle oluşturulmuş bir portföyü var
    Evet bir itirazım yok, 3 yıldır taşıyorum yaklaşık, sadece elimdeki matematiksel veriler, relatif getiriler uzun süredir olmadığı kadar geride kaldı. 2017'den sonraki neredeyse ne kötü 3 ayını yaşıyor. Sadece bir tespit benim için.

Verileri biraz zayıfladı son zamanlarda 3 yıldır raslamadığım kadar, sadece onu söylüyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. Fonların bir sonraki gün fiyatlarını nasıl öğreniyorsunuz bilmiyorum ancak bana bugün gelip de PR çalışması yaptığımı, belli zümrelerin adına çalıştığımı iddia eden arkadaşın bu konuya yorumunu merak ediyorum. Garanti portföy yönetimini beğenmediğini söyleyen de anlaşılan tek ben değilim, görünen köy kılavuz istemiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Allah göstermesin, Haydar Acuna bişey olsa fonun hali ne olacak. Sosyal medyadada rasliyorum, sık sık bu konuyu dile getiriyorlar kendisine.

Şeffaflık, tek bildiği işe yoğunlaşma, iyi niyetinden şüphe vs duymuyorum, takdir ediyorum ama kurumsal olarakta uzun vade yatırımcıların kafasındaki tek adam fonu görüntüsünü ve gelecekle ilgili tereddütlerini gidermesi gerekir diye düşünüyorum.
    Kesinlikle hiç bir itirazım yok. Sadece söylemek istediğim bir çok algoritmik/matematiksel veri ile bir çok periyotta , birden çok değişken ile takip ediyorum fonlarımı, mac son 3 yıllık diplerini test ediyor performansta. Sadece onu ifade ettim. Şanssız bir dönem muhtemelen.

8.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    Fonların bir sonraki gün fiyatlarını nasıl öğreniyorsunuz bilmiyorum ancak bana bugün gelip de PR çalışması yaptığımı, belli zümrelerin adına çalıştığımı iddia eden arkadaşın bu konuya yorumunu merak ediyorum. Garanti portföy yönetimini beğenmediğini söyleyen de anlaşılan tek ben değilim, görünen köy kılavuz istemiyor.
    eib ziraat bankasında akşam saat 8- 9 gibi açıklanıyor, nnf twitterde kurumsal hesapta kendi açıklıyor. mac da bazı günler hesaplara yansıyor oradan hesaplıyoruz. gece 12'de mkk'da fonların bir çoğu açıklanıyor, yüzdeleri değil ama hesaplara yansıyan miktarlar görünüyor, oradan hesaplayıp söylüyor, söyleyen arkadaşlar. ( istisnaları var bazı fonlar sabahtan önce belli olmuyor )

PR falan kim dediyse de ayıp etmiş biraz. Mevzu oraya gelirse, şu iyi fon bu kötü fon bir şey yazamaz oluruz. Her 'beğeniyorum/beğenmiyorum' dediğimiz yanlış anlaşılır.

Sayfa 652/1003 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •