Sayfa 592/1050 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 8399 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gene de atmıyayım bitcoin hiç ilgimi çekmediğinden bilgilerim yarımyamalak ,bitcoin hakkındaki hiç bir şeyi beynim kabul etmediğinden bilgilerim yorumlarım yarım yamalaktır,bilen biri aydınlatırsa sevinirim.Bitcoin yarılanması ne demek misal.
    Onu bende merak ediyorum. Adam 100 dolara BTC alabiliyor mu ? Eğer böyle bir alım yapılabiliyorsa sonsuz parçaya bölünebilir. Bu durumda sayı sınırlı olmaz. Benzer örnek değil ama Bizim bir tanıdık vardı. Atıyorum 10 tl’lik Sayısal loto kuponu yapar sonra milletten 1 tl toplayıp onları ortak ederdi .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sınırlıdan kastımız bölünebilir olması değil sn. Hkm, örn. son sınır 21 milyon ise artık 21 milyon 1 olamayacak demektir..bu sınırlılık söylenirken genelde kağıt para ile mukayese edildiğinden böyle..malum kağıt parayı bas basabildiğin kadar..
    Sn enki bölünerek satılabiliyorsa o zaman olay değişmiyor ki,bu da bir nevi para basma.

Valla sn enki sizin linke baktım da bir şey anlamadım,benim beynim olayı kabul etmiyor,sıkılıyorum cidden ))))

Sn enki bölünerek satılabiliyorsa o zaman olay değişmiyor ki,bu da bir nevi para basma.
    Lirayı kuruşlara böldük daha alt katlarına böldük diyelim, pek bir anlamı yokki(kağıt para anlamında, coinler ayrı)..Fakat misal coindeki tavan 21 milyonu ertesi sene 22 milyon yaptınız, yine bir sene sonra 25 milyon vs. artarak gidiyor, kağıt paraya benzer bir şekilde sınırsızlık budur benim bildiğim..zaten kağıt paranın sınırsızlığına karşı çıkartılmış ürünler bunlar..seneler sonrada olsa bir sınıra ulaşacak..

Valla sn enki sizin linke baktım da bir şey anlamadım,benim beynim olayı kabul etmiyor,sıkılıyorum cidden ))))
    bende ilgilenmediğim için pek detay bilmiyorum sn. Hkm..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Lirayı kuruşlara böldük daha alt katlarına böldük diyelim, pek bir anlamı yokki..Fakat misal coindeki 21 milyonu ertesi sene 22 milyon yaptınız, yine bir sene sonra 25 milyon vs. , kağıt paraya benzer bir şekilde sınırsızlık budur benim bildiğim..zaten kağıt paranın sınırsızlığına göre çıkartılmış ürünler bunlar..seneler sonrada olsa bir sınıra ulaşacak..
    Ama sayın enki ,total bir varlık olarak düşünün,yani misal devletsiniz,para tabanınız 100 lira ,200 lira yaparsanız alım gücü üretim sabit kalırsa yarı yarıya düşer.Bitcoinde de daha önce 100 tane varken ,siz kuruş sistemini getirip misal 1000 kuruşcoin olarak alım satıma sokarsanız bitcoine talep 100 birime saldıracakken aynı talep 1000 adete kuruş bazında da olsa dağıtılırsa değer düşer.Tabi bitcoinin alım satım dinamikleri tamamen bambaşka,kimsenin bilmediği spekulatif bir tarzı var,genel mantık olarak yazdım tabi.

Ha bitcoinde yarılanma dediğim gibi bir şeymidir başka bir şeymidir onu da bildiğim yok da neyse.)))))))

Sayfa 592/1050 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •