Sayfa 66/147 İlkİlk ... 1656646566676876116 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1. - Abi, bugün borsa ne olur?
    - Ehhh!.... Tam adamına sordun!... Kim biliyor ki ben bileyim?
    - Abi, bir tahmin alsam???
    - Bana göre kesin olan tek bir şey var: Yatay olmayacak. Ya aşağı, ya yukarı...
    - Sağ ol abi, çok aydınlatıcı oldu!...
    - Oğlum, niye kızıyorsun, dünkü düşüşe kim bir anlam verebildi ki?
    - Evet abi, gece bir 02.00 kararnamesi bekledi herkes; ama olmadı.
    - Evet, sadece TCMB Başkan Yardımcılarından birini değiştirmişler. O da etkilemez.
    - Abi, dışarıda da olumsuz bir durum yok. Üstelik Dax rekor kırmış.
    - Aynen öyle. Yani, kimse ne olduğunu bilmiyor. Ne olacağını nereden bilsin?
    - Sen ne yaptın abi?
    - Oğlum, biz amatörüz. Millet satarken biz sazan gibi atlarız. Yine atladık, şimdi heyecanla açılışı bekliyoruz.
    Tüm yazdıklarım şahsi fikrimdir. Yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Amatör bey, bu sefer eksiye bastım haberin olsun

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Canınız sağ olsun!...

Birkaç ay öncesinde kanal hakkında ben de böyle bir yorumda bulunamazdım. Ama şu an öyle bakıyorum.
    Tüm yazdıklarım şahsi fikrimdir. Yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir.

3. - Abi, erken seçim falan diyorlar???
    - Oğlum, sen hasta mısın?
    - Niye abi?
    - Şu an mecliste çoğunluğu elinde bulunduranlar her şeyin bombok olduğu bu ortamda seçime gider mi?
    - Gitmez mi?
    - Gitmez tabii... Adamlar keriz mi?
    - Ne biyelim abi, öyle diyorlar.
    - Oğlum, şu an erken seçim, iktidar için intihar olur. Mantıklı düşün.
    - Ne zaman giderler?
    - Ya normal zamanı beklerler, ya da arka arkaya çok olumlu gelişmeler olduğunda "buyurun hodri meydan" derler.
    - Nasıl gelişmeler yani?
    - Karadeniz doğalgazı çıkarılmaya başlanır, Akdeniz'de de doğal gaz bulunur, pandemi biter, dış ilişkiler iyileşir, ekonomide çarklar dönmeye başlar....
    - Oooooo, abi, ölme eşeğim ölme!...
    - Sözün özü, önemli bir siyasi kriz olmadıkça, bu durumda hiçbir iktidar erken seçime falan gitmez. Atını ona göre oynama bence.

4. - Abi, önce biraz yüksek gitti, şimdi yavaş yavaş saldı.
    - Evet, aynen öyle oldu.
    - Yani, buna göre ne olur?
    - Ya "endeks gitmeyecek hemşerim, daha da düşecek" mesajı verip, dün satmayanlara da sattıracaklar, sonra yükseltecekler; ya da iyice düşürmeden önce biraz çıkarıp milletin atlamasını sağlayacaklar.
    - Abi, sen de öyle bir şey söylüyorsun ki!... Ne yapayım abi ben şimdi, onu söyle!...
    - Oğlum ben bu kadar bilsem bugün burada mı olurdum? Borsa böyle bir şey işte. Sen kendin değerlendirip ya bunu fırsat olarak göreceksin, ya da kendini emniyete alacaksın.
    - Tamam abi, sen kendi fikrini söyle o zaman.
    - Bak, bana göre hareket etme, ama ben birinci olasılığı daha kuvvetli görüyorum. Aksini düşünmek için çok fazla bir sebep yok.

5. sormak istediğim bir konu var, cevabına fon dokümanlarında ulaşamadım.
    yatırım fonları için soruyorum, fon yöneticileri fon sözleşmesindeki varlık çeşitlendirmesine uymak kaydıyla alım satım yaparak fon değerini büyütmeye çalışırlar mı?
    mesela altın fonu, %80 altına yatırım yapıyor, fakat bunu yaparken fon yöneticisi kararlarıyla al-sat yaparak fon değerini arttırmaya çalışıyor mu ?

Yanilmiyorsam altin fonlarinin getirisi birbirlerine ve altina cok yakin..
    O yuzden al sat yapilmadigini dusunuyorum
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

7.  Alıntı Originally Posted by anlsmsk Yazıyı Oku
    sormak istediğim bir konu var, cevabına fon dokümanlarında ulaşamadım.
    yatırım fonları için soruyorum, fon yöneticileri fon sözleşmesindeki varlık çeşitlendirmesine uymak kaydıyla alım satım yaparak fon değerini büyütmeye çalışırlar mı?
    mesela altın fonu, %80 altına yatırım yapıyor, fakat bunu yaparken fon yöneticisi kararlarıyla al-sat yaparak fon değerini arttırmaya çalışıyor mu ?
    Al-sat yapan fonlar var. ama büyük fonlar genelde dar kapsamlı tanımlama yapıp enstürmanları çok değiştirmezler.

yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 66/147 İlkİlk ... 1656646566676876116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •