Sayfa 210/1312 İlkİlk ... 1101602002082092102112122202603107101210 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Maketten ev alan milyonlar yok mu bu ülkede?

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Maketten ev alan milyonlar yok mu bu ülkede?
    Bence onlar da şirkete çiçek yollasınlar.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Maketten ev alan milyonlar yok mu bu ülkede?
    Bu cümle ontolojik olarak yanlış.Maket ve ev almak bu iki kavram nasıl aynı cümlede bir araya geliyor ki.Maket varsa ev yoktur ,ev varsa maket yoktur.Ev almak eylemi içinde ev barındıran bir fiildir,ev yoksa ev almak da sözkonusu değildir.Şimdi size bu yaştan sonra türkçe dersi mi verelim sn patrick bence cümleyi düzeltin ,maketten ev aldığını sanmak falan gibi bir cümle kurun lütfen.))))))))))

4. Evi bilmem de maketten babayı alan çok duydum. :d 3 harfli inşaat teröristleri ünlüymüş bu konuda.

O iş bildiğiniz banker faciası hükümet bir tarafını yırtıyor o şirketler batmasın diye ama maalesef kurtarılamazlar.Ev alanlar acilen hukuki yollara başvursunlar,bizim hukuki sistemde iflas masasına ilk başvuran hak alımında önceliklidir.Gerçi gene ilk alacaklı devlet ondan çok çok sonra vatandaşa sıra gelir.

6.  Alıntı Originally Posted by azorka Yazıyı Oku
    5 yıl sonunda kiranın düşük kaldığını düşünüyorsan dava açabiliyorsun. Ve bunda da kiranın yükselmesi kesin degil site ya da apartman sokaktaki diger kiralardan daha ucuza oturuyor olman lazım kiranın yükselmesi için.(Bunun için mal sahibinin kirayı az gösterip ya da elden almayıp dava açabilmesi için elinin rahat olması gerek)

Burda okuyunca ne kiracılar ne mal sahipleri var diyorsun üniversiteye başladığımdan bu yaşıma(29) kiracıyım 4 ev degiştirdim hiç bu tarz şeyler yaşamadım.

Şu ara kiraların artmasıyla beraber eski kiracılar göze batar oldu mal sahipleri tarafından bizzat arkadaşımın başına geldiği için paylaşmak istedim. 3 yıldır aynı yerde oturuyor son yıl kiralar fazla arttığı için haliyle çogu eski kiracı gibi düşük kaldı kirası işler ev sahibinin lehine dönünce ev sahibi emlakçıyı aratıp daireyi boşaltmasını istemiş kendi oturacakmış bir tek kendisi akıllı! bizimkide hemen avukata belge hazırltıp 1 yıl içinde kendi oturmadığı tespit edilirse 50k tazminat maddesi ekletip göndermiş adama evden çıkmıyorum mahkemeye ver diye şimdi ev sahibi kendi kovalıyor yigenim gelecekti o olacaktı bu olacaktı diye

demem o ki bir iş yapmaya niyetliyseniz 8 takla atmaya gerek yok elalemin akıllısı sadece kendiniz degilsiniz. bu hem kiracılar için hem mal sahipleri için geçerli.

Bundan önceki kiracı olduğum yerde çok memnundum ev satıldı yeni ev sahibiyle oturduk konuştuk o beklentisini söyledi ben beklentimi söyledim anlaşamadık sözleşmemin bitmesine 2 ay vardı ekstradan 3 ay daha kal kiran aynı kalsın birbirimize zorluk çıkarmayalım dedi yolumuza devam ettik. bu tarz güzel kabul gören şeylerde sıkça oluyor burada hep ev sahibinin kötüsü kiracının kötüsünden bahsediliyor.
    Ben 2017 nin Mart ayında yatırımlık bir daire aldım.Hemen kiraya verdim, kiracim 3 aylık peşin veriyor,ufak tefek masrafları bana hiç söylemeden kendisi hallediyor.....Ama tabi şunu da belirtmek isterim,emsallerine göre 300 TL daha düşük fiyata oturuyor.....Burda amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalı,her iki taraf içinde........

7. Ev sahipleri daha yüksek kira için mahkemeye koştu: Kira davalarında büyük artış

https://www.ntv.com.tr/amp/ekonomi/e...40Sb1nRzAHyy_Q

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

8.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Ben 2017 nin Mart ayında yatırımlık bir daire aldım.Hemen kiraya verdim, kiracim 3 aylık peşin veriyor,ufak tefek masrafları bana hiç söylemeden kendisi hallediyor.....Ama tabi şunu da belirtmek isterim,emsallerine göre 300 TL daha düşük fiyata oturuyor.....Burda amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalı,her iki taraf içinde........
    Emsallerine göre 300 TL düşük oturmasında iki taraf arasında zaten kimse problem çıkarmaz. O fark 3000 TL olsun gör bak o zaman neler oluyor!

Sayfa 210/1312 İlkİlk ... 1101602002082092102112122202603107101210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •