Sayfa 614/1002 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,905 - 4,912 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Eli kulaginda oda dusurur.
    doğru düşürebilir tam anlamadım ama bunda aktifbono gibi yatırdığın faizle gitmiyor herhalde, günlük olunca düşüşten etkileniyorsun, o zaman bir anlamı kalmaz tabi.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Pazartesi 19,50 devam ediyorsa iyi oran.
    Boşta kalanı düşerseniz 19 oluyor.

Ama oranın devam taahhüdü yok galiba
    Geçtikten sonra indirim yaparsa ve hemen mevcut hesaplara da indirimi uygulayacaksa işe yaramaz.
    büyük ihtimal öyle oluyor daha önce güldüren hesap kullanıyordum ama işleyişini unuttum, pazartesi kontrol edip bir miktar göndereyim bakalım düşerse çekerim diyorum.

Nkolayda düşürecek pazartesi .

4. RPD nin performansı azaldı gibi. Birikimleri korumak çok zor ne yazıkki.

5.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    RPD nin performansı azaldı gibi. Birikimleri korumak çok zor ne yazıkki.
    Şu an da üç aylık getirisi hisse ve değişken fonların çoğundan iyi gidiyor. Düşüşlerde de daha sağlam duruyor endişe edecek bir durum yok bence. Keşke diğer değişkenleri de rpd yapsaymışım.

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Garanti Portföyün Dördüncü Değişken Fonu (TGA) mıymışlanırken Atak Değişkene dönüştürülmüştü ve ondan sonra performansı bayağı yükselmişti. Hatta herkesin sevgilisi Azimut Çoklu Varlık'ı bile geride bırakmış olabilir. Ondan esinlenmişler galiba.
    Garantiyle bunun arasinda kaldim.garanti cok oynak geldi.garanti ne zaman atak fon oldu.gecmis grafigini ona gore inceleyelim.

7. PPF'ler %15,5 - 16 civarına gerileyecek.

Çoğu değişkende faizli enstrüman içerdiğinden gerileyecek.

Enflasyonu %20 kabul edersek en az net %21 getirmeyen hiçbir fon parayı koruyamamış olacak.

Ayrıca fonları değerlendirirken şu son 1 ayına bakmayın, son 1 ayda dolar da borsa da arttı o yüzden çoğu fon iyi getirmiş gibi gözükse de aslında onların başarısı sayılmaz pekte.

8. fon sayfasında faizli fon konuşulması garibime gidiyor, herkesin risk algısı farklı ama risk almadan kazanç yok arkadaşlar.

bu forumda TGE emtia fonunun keşfettim ve bir miktar aldım şimdi keşke daha fazla alsaydım diyorum.

son altı ayda 42% bırakmış allah bereket versin.

kesinlikle ahkam kesmek veya iyi bir yatırımcı olduğum iddia yok, tek emin olduğum TL varlıkta durmamak ve biraz da olsa risk almak gerektiği.

benzer şekilde şirketten aldığım yıllık primi (kabaca 3 maaş) shitcoine yatırdım orada oynuyorum. dolar cinsinden çok az kazanmış olsam da dolar cinsinden işlemler olduğu için orada da şimdilik kahrolacak bir durum yok.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE

Sayfa 614/1002 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •