Sayfa 83/719 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 657 - 664 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Sn garipy maalesef ben bu süreçte büyük oranda sadece deva tuttum. Teoride herkesin bildiği doğruyu ben de biliyorum elbette ama biraz özgüven, biraz risk alarak böyle devam ettim. Ki deva tutmasam alacağım hisseler 4-5 kat yaptı bu süreçte. Ama elbette bu da bir tecrübe. Ömrümün geri kalanında böyle bir hata yapacağımı zannetmiyorum. Deva’nın zamanı da elbette gelecek. Umarım hep beraber o zamanları yaşarız.

Devacı kardeşler ben geçen sene 23,5 li rakamlardan deva alıp uzun süre sonra 30,6 dan sattım birdaha buraya ugramadım . geçen bilançoları iyi gelen hisselere bakıyordum deva 5,8 TL nerede ise hisse başi kar etmiş fiyatı 29,5 gerçi trend degişimi 26 TL den başlamış 40 a kadar gidecek gibi Bende bin lot alıp aranıza katılayım dedim. 29,52 den aldım hemen tahtacı 10 kuruş aşagı çekti Beni pişmanmı etmek istedi ne yaptı anlayamadım. Fakat F/K 5 olmaz bu kimya sektörü Tahtacı alanları sayacagına hisseyi biran önce layık oldugu yerlere götürse herhalde daha iyi olur. Herkeze bol kazançlar.

3. Şirket çok iyi ve pandeminin etkisi geçti akut ürünlerin satışı normale döndü . Ama sektör ilaç fiyatları nedeniyle kan ağlıyor . Misal asgari ücrete ocakta %50 zam yapıldı Haziran da tekrar zam gündemde . Yılda 1 kez yapılan ilaç zammı yeterli değil ve zam yapılmazsa en az 1 sene daha sürünmeye devam . Tabi deva pazar payını artırır veya ihracat patlaması yasanırsa durum değişir . İlk bilançoda çok çok pozitif birşey olursa fiyatlar diye düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    Devacı kardeşler ben geçen sene 23,5 li rakamlardan deva alıp uzun süre sonra 30,6 dan sattım birdaha buraya ugramadım . geçen bilançoları iyi gelen hisselere bakıyordum deva 5,8 TL nerede ise hisse başi kar etmiş fiyatı 29,5 gerçi trend degişimi 26 TL den başlamış 40 a kadar gidecek gibi Bende bin lot alıp aranıza katılayım dedim. 29,52 den aldım hemen tahtacı 10 kuruş aşagı çekti Beni pişmanmı etmek istedi ne yaptı anlayamadım. Fakat F/K 5 olmaz bu kimya sektörü Tahtacı alanları sayacagına hisseyi biran önce layık oldugu yerlere götürse herhalde daha iyi olur. Herkeze bol kazançlar.
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Çıkarılan dersler neler bu onemli.

1- Portfoy agirligi temettu vermeyen tek hisseye verilmemeli.
    Kağıt ustunde cok iyi deva, ozkaynak karliligi yüksek, kar marjları surdurulebilir, ar-ge si kuvvetli, yatirim yapiyor vs vs.. Ama yönetim problemli, dogru zamani bekliyor, denk getirip firmayi satacak. O güne kadar da ozkaynaklari azami tutmaya calisacak.
    İhracat, biyoteknolojik ürün, firma satışı.
    Bunlari bekleyebilecek olanlar beklemeli. Buradan birsey cikacagi kesin. Ama ne zaman!

Bir hisseyi almadikca alamamak gibi, satmadikca da satamamaktir deva..

Benim de eregliden sonra ikinci buyuk pozisyonum buradaydi, beklentim yüksekti. Ancak zamanlama hatasi yaptik sanirim, 2019 ekim ayında ( baris pinari harekati zamani) 8-10 lira idi bu.
    O gunden bakinca carpi 4,
    Ama 30 liradan alan icin hüsran.

İkinci en onemli ders: Zamanlama!

Alıntı Originally Posted by Tesla136 Yazıyı Oku
    Sn garipy maalesef ben bu süreçte büyük oranda sadece deva tuttum. Teoride herkesin bildiği doğruyu ben de biliyorum elbette ama biraz özgüven, biraz risk alarak böyle devam ettim. Ki deva tutmasam alacağım hisseler 4-5 kat yaptı bu süreçte. Ama elbette bu da bir tecrübe. Ömrümün geri kalanında böyle bir hata yapacağımı zannetmiyorum. Deva’nın zamanı da elbette gelecek. Umarım hep beraber o zamanları yaşarız.

5. merhabalar hep akıllardaki soru ile ilgili biraz bir şeyler yazalım hisse fiyatını flip bey mi baskılıyor diye akılları kurcalayan o soruya borsa yatırımcılarına olan tavrına bakılırsa eylemleri ile ile bu varsayıma çanak tutuyor yapmadığı kap bildirimleri bu durumu güçlendiriyor peki bunu yapıyor ise neden yapıyor bir amacı olmalı eğer halka açık olan paylardan da almak yada elindekini arttırmak istiyorsa ise bunu yapıyor olmalı başka mantıklı bir sebep gelmiyor insanın aklına tahtada küçük ve orta ölçekli yatırımcı pek kalmamış gibi görünüyor takaslara baktığınızda en etkili oyunculardan bir olan yatırım finans uzunca zamandır ve son zamanlarda önemli bir lot farkı görülmedi flip bey ve ekibi burada olabilir yatırım fonları son dönemde en çok alan ( son 3 ayda kabaca 2 milyon aldı ) flip bey burada da olabilir biraz yabancı ( son üç senede en çok 6 milyon civarı olmuştu takası 2,5 – 3 milyon arası dolanıyor bu ara ) birazda son dönem sürekli alan gedikteki oyuncu ( son 2 ayda 1 milyon civarı aldı) emeklilik fonları da neredeyse sıfırladı ( son üç aydaki satışı 3 milyona yakın ) evet flip beyin eğer amacı bu ise halka açık paylardan toplamak ise hisseyi tekrar 32-32 e getirirse son kalan küçük yatırımcılarda büyü ölçüde gider pek kimse kalmaz gibi görünüyor benim gibi uzuncular kalır peki bu senaryo doğru ise ne zaman son bulur tabi bilmek zor Bu arada Filip beyin neyi amaçladığı ve ne yapacağı kadar bizimde de neyi amaçladığımız ve ne yapacağımız önemli eğer taşıdığın deva hissesi senin piskolojini bozacak boyutta ise zaten adamların en güzel yaptığı için bugüne kadar olduğu gibi piskolojini bozup sağlıklı karar almanı engelleyecekler 5-6 liralardan almaya başladığım deva hisseleri şu anki portföyümde adet olarak gördüğü en tepe adedin yarısı kadar var şu an şu anki portföy büyüklüğü de toplam yatırımlarımın % 10 nu kadardır ve tek hisse olarak devayı taşıyorum şu an benim için fk ortalaması olarak son 3 yılın dibindeki bu fiyatın artık çok fazlada önemi yok şirketin işleri bozulmadığı sürece pozisyonumu korurum biraz daha geri çekilir ise bir miktar daha arttırırım benim tarzım böyle size uygun olmayabilir mesela ttrak 25-26 TL ye düştüğünde traktöre bodozlama dalmıştım ne yazık ki 2 ayda iki katına çıktı diye sattık zaten hep ah keşke dediklerim hep erken sattıklarıma dair. Bu varsayım doğru ise amaçlarına ne zaman ulaşırlar bilmiyoruz tabi ve tekrar bu varsayın doğru ise hedefledikleri seviyeye geldiğin artık bir paradigma değişimi olduğunu göreceğiz mesala bir sabah flip beyi Bloomberg de göreceğiz sonra şu an yapılmayan kap bildirimlerinin yağmur gibi yağdığını göreceğiz ancak onları gördüğümüzde sürecin bittiği anlayabiliriz tabi dediğim gibi bir çok kişi tarafından dile getirilen şirketin hisse fiyatı yönetim tarafından kasıtlı olarak baskılanıyor varsayımı doğru ise.

6. Kimsenin bir şey biriktirdiği yok adam sadece kurumlar arasında mal takası yaparak hacmin belli bir seviyenin altına düşürmüyor Çünkü o da biliyor ki hacım düşerse kağıtta bir alt pazara düşer o yüzden bu hissede takasa bakmak bir anlam ifade etmez adamın her aracı kurumda zaten bir robotu vardır

7. Neden hep bir komplo teorisi üretiyoruz acaba . Sektör, devletin ilaç fiyatlarını baskilamasi nedeniyle negatif etkileniyor ve hisse performansı endeksin gerisinde kalıyor . Zaten piyasada para sınırlı oda deva gibi riskli bir hisseye gitmiyor. Nezaman ilaç fiyatları duzelir veya deva da ihracat patlar ozaman fiyatlama düzelir.
    Örnek ptf, hrc fiyatları, rafineri marjı vss.. günlük güncelleniyor ve her güncelleme şirket fiyatlarına yansıtıyor . Deva yılda sadece 1 kez zam alıyor .
    Önceki yıllarda kur daha stabil ve enflasyon düşük iken yılda 1 kez yapılan zam çok sıkıntı olmuyordu ama artık sürdürülebilir değil.
    O yüzden yok spek , yok patron sallamaya gerek yok .

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Borsada fiyatlar böyle belirlenseydi SPK hiçbir aracı kurma kişiye ya da patrona veyahut şirkete Ceza kesmezdi

birileri galiba borsayı çocuk parkı zannediyor

Sayfa 83/719 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •