Sayfa 140/544 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon
Arama sonucu : 4352 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

Tahminime göre süreç şöyle olacak;

1) Tahsisli sermaye artırımı onaylanıp tamamlanacak.
    2) Birkaç olumlu haber kapa düşecek.
    3) Mzhld’nin mevcut durumda sahip olduğu 4.043.070 adet hisse borsada işlem görür hale getirilecek.
    4) Bu arada hisse fiyatı yükselmeye başlayacak.
    5) Hedeflenen fiyattan hisseler yeni sahiplerine devredilecek.
    6) Hisse fiyatı yeniden düşüşe geçecek.

Sadece senaryodur. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın sakın.

2. iyi senaryo ama

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Aslında Mzhld zararda. Tahsisli yapıldıktan sonra Eplasdaki hisse oranı, başlangıç notasına göre azalıyor. ( fabrika binası geri alımı için yapılan hisse satışından önceki oran)
    Önceki aylarda buna ilişkim bir hesaplama yapmıştım. Bulabilirsem yeniden burada paylaşırım.
    Sy; Egeduk ; Mzhld in sattığı eplas paylarının tamamı fabrika binası alımı için kullanılmadı . Bu neden ile tahsisili artış ile nerde ise 2019 oranlarına döndüğü düşünülürse Mzhld karlıdır. En son 26 dan sattığı 2 milyona yakın hisse var. Bunun fabrika alımı ile ilgisi yok. hatırladığım geçen senede öyle bir satışı daha oldu. Ayrıca bilancolarda faizde işlendi.Eplas da fabrika için egeyıldız paylarını da satmıştı.Yanlış anlaşılma olmasın. eplas-yada mzhld ayrımı yapmak için söylemedim. Durum tespiti için bildiriyorum.

Alıntı Originally Posted by NURO Yazıyı Oku
    Sy; Egeduk ; Mzhld in sattığı eplas paylarının tamamı fabrika binası alımı için kullanılmadı . Bu neden ile tahsisili artış ile nerde ise 2019 oranlarına döndüğü düşünülürse Mzhld karlıdır. En son 26 dan sattığı 2 milyona yakın hisse var. Bunun fabrika alımı ile ilgisi yok. hatırladığım geçen senede öyle bir satışı daha oldu. Ayrıca bilancolarda faizde işlendi.Eplas da fabrika için egeyıldız paylarını da satmıştı.Yanlış anlaşılma olmasın. eplas-yada mzhld ayrımı yapmak için söylemedim. Durum tespiti için bildiriyorum.
    Sayın NURO,

2019 yılında Holding, Eplas’ın % 47,63’üne sahipti.
    2019 yılı Eplas’ın bilançosunda fabrika binası yoktu.
    Tahsisli sermaye artırımından sonra (son 10 işgünü kapanış ortalaması olan 17,82 baz alınırsa tabi) ;
    Holding, Eplas’ın % 42,72’sine sahip olacak.
    ( 5 puan payı azalımış oluyor)
    Eplas’ın bilançosunda fabrika binası var.

5.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Sayın NURO,

2019 yılında Holding, Eplas’ın % 47,63’üne sahipti.
    2019 yılı Eplas’ın bilançosunda fabrika binası yoktu.
    Tahsisli sermaye artırımından sonra (son 10 işgünü kapanış ortalaması olan 17,82 baz alınırsa tabi) ;
    Holding, Eplas’ın % 42,72’sine sahip olacak.
    ( 5 puan payı azalımış oluyor)
    Eplas’ın bilançosunda fabrika binası var.
    bilançodaki fabrika degeri ile farkı karşılaştırarak mı düşündünüz bilmiyorum. ancak sattığı para ile aldığı paranın alım gücü, değer kaybı, enflasyon vs.. üst üste konursa holdingin bu işten kazançlı çıkıyor. Ondan beklenen bu kazancı yatırımcılarla paylaşması. zira yatırımcı bu süreçte mağdur edilmiştir. ..patronun bu aralar bir saftirik daha denk getirip bu defa yine şahsi olarak 15 milyon dolar almadığına ve borcu ileride mahkeme veya bilirkişi marifetiyle size yıkılmayacağına/ buna benzer atraksiyonlar olmayacağıa emin olmalısınız. ilke ilke ilke... bu olmayınca yapılanlara iyi niyetle bakılamıyor.

i

6. şöyle oldu böyle oldu şimdi en azından eplas faiz ödemeyecek...
    savunma sanayiydi, çukurdu, romanya arsasıydı, almanya arsasıydı, üretim artışıydı ne olursa artık peşpeşe haberler bekliyoruz....

15 tl lik boru oldu 75 tl....49 gördüğünde bu hisse mamul satış fiyatı ortalama 1 ise su an 5 ...
    2022 yıl sonu bilançosunda esas faaliyetten bi 100 m kar beklemek abartılı olmaz sanırım...

tabi arkadaşların dediği gibi bir çek daha çıkmazsa 12 mdolar gibi....
    Ateşteki ağaç menem, dönüp duran şu taş menem,
    Bak şu ateş yalımına, ben bu yanana sığmazam...

7.  Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    bilançodaki fabrika degeri ile farkı karşılaştırarak mı düşündünüz bilmiyorum. ancak sattığı para ile aldığı paranın alım gücü, değer kaybı, enflasyon vs.. üst üste konursa holdingin bu işten kazançlı çıkıyor. Ondan beklenen bu kazancı yatırımcılarla paylaşması. zira yatırımcı bu süreçte mağdur edilmiştir. ..patronun bu aralar bir saftirik daha denk getirip bu defa yine şahsi olarak 15 milyon dolar almadığına ve borcu ileride mahkeme veya bilirkişi marifetiyle size yıkılmayacağına/ buna benzer atraksiyonlar olmayacağıa emin olmalısınız. ilke ilke ilke... bu olmayınca yapılanlara iyi niyetle bakılamıyor.

i
    Ah be arkadaş sattığı para ile aldığı demişsin, para satmadı eplasın %28 hissesini sattı eplas a kıyak yaptı, yerine ne alıyor %22 civarı birşey, halen mazhar kazançlı diyorsunuzda oturduğu yerden elini cebine atmadan fabrika sahibi olan eplas a toz kondurmuyorsunuz, nasıl hesap yapıyorsunuz siz ya, aldığı faizlerle beraber sattığı hisseleri yerine koyamayan mazhara halen çok karlı yatırımcıyla bunu paylaşmalı falan diyorsunuz, yazmayacağım dedim tutamıyorum kendimi, ayıp ya ayıp mazhar yatırımcısının hakkını yemeyin, hiç seslerini çıkarmadıkları için gidip ellerini öpseniz azdır. Onlar sayesinde eplasın varolduğunu unutmayın. Tahsisli hisseleride mazhar alacak kemal değil, burada kemal alıyor patron kazanıyor diyenlere dikkat edin, birilerinin adamı olabilir, sizleri gaza getirip algı yaratıyor da olabilir.

8. mış...miş... cak...cuk... gidecek ....düşecek.... BU GÜNDEN SONRA formda 2.3.4. rumuzla yazan HAYAT denilen 70 yıllık zamanda felsefe olarak FIRILDAKLIĞI BENİMSEMİŞ , baskılama ADINA OYUNA girmiş malı kaptırınca VERYANSIN DÜŞECEK nidalarına girenler YOLUNUZ AÇIK OLSUN.......

Sayfa 140/544 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •