Finlandiya İsveç NATO ya girerse bizim gaz da arıza çıkar derken Rusya tarafında ki gaz da arıza çıkar diyorum.
Finlandiya İsveç NATO ya girerse bizim gaz da arıza çıkar derken Rusya tarafında ki gaz da arıza çıkar diyorum.
Güzel soru. Eskiden dediginiz o tarihteki 1 milyon tl kaç dolar ediyorsa hesaplayın ve 1.5 ile falan çarpın. Abd de yaşayan adamda eskiye göre aynı dolara sahipken kendini o kadar zengin hissetmiyordur şuanda bence. Bu hesaba göre 5 sene önceye göre 1 milyonu olana zengin diyorsak şimdi yaklaşık 10 milyonu olan eh işte zengin sayılır bence..3 tane range rover ancak alıyor. Pek de zengin sayılmazmış.
Sent from my LG-M400 using hisse.net mobile app
Her mahalleye 1 milyoner sloganı adnan menderese aittir. O deönemlerde 1 dolar 2 tl idi. Tabi 6 sıfır atılmamış hali
O zamanın 500.000 dolarına milyonerdin. Yanlış mı hesap ediyorum bilmiyorum ama düz 500.000.000.000 dolar ilezengin oluyorsun. Nasıl hesaplanır başka türlü çözemedim
bir halt olacağı yok.
Naptın başkan...türkiye nin gmsh ı zaten 700 milyar usd..500 milyar usd gerekiyorsa zenginlik için, hepimizi toplasak 1 zengin ediyor, ikinci çıkmaz
Bence oturduğun ev ve araban, bir de yazlık dışında, 500 bin usd ya da bunun karşılığı bir mal-mülk varsa, zengin sayılırsın.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
dedim ya yanlış mı hesap ediyorum
menderes her mahalleye bir milyoner demişti
demekki milyon çok iyi paraydı
dolara vuruyorum 1 dolar 2 tl
eee 1 milyon 500.000 dolar
6 sıfır eklevalla bu rakam çıkıyo
öyle olmazsa
abd de enflasyonu 60 dan bu yana %150 desek
1.250.000 doalr sahibine zengi eskinin deyimi ile milyoner diyebiliriz.
bir halt olacağı yok.
1950'den bugüne ABD de enflasyon endeksi 291/24.98=11.65 kat artmış,
yani 1950 yılında 1 milyon doların satın alma gücü şu anın 11.65 milyon dolarına eşit.
Dolayısıyla o zamanın TL milyonerinin bugünkü satınalma gücü 1usd=2 TL varsayımıyla 500 bin usd*11.65=5.824 milyon dolar, bugünün eşdeğer dolar karşılığı
1950 yılındaki 1 milyon TL'nin bugünkü satın alma gücü=5.824 milyon dolar*17.3=100.8 milyon TL'ye eşdeğer.
Yer İmleri