Sayfa 99/149 İlkİlk ... 4989979899100101109 ... SonSon
Arama sonucu : 1192 madde; 785 - 792 arası.

Konu: ANGEN Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Arş. Geliştirme San. ve Tic. A.Ş.

1. https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik...irsin-7275285/

Test yaptırın test .
    Anatolia kiti haricinde istemeyiniz.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

2. https://www.ntv.com.tr/dunya/dso-duy...1E6Y8CQ55A9Exw

Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

3. ABD'de maymun çiçeği alarmı: Vaka sayısında ilk sıraya yükseldi

Dünya, koronavirüsü geride bırakıp derin bir nefes almaya çalışırken maymun çiçeği virüsünün hızla yayılma tehlikesi üzerine alarma geçti. Ülkeler vaka sayılarını açıklarken, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yayımladığı güncel veriler son 24 saatte rekor artışa işaret etti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Çarşamba günü bin 48 yeni vakayı doğruladı. Böylelikle, maymun çiçeği vaka sayısında ABD, toplamda 4 bin 639 vaka sayısı ile İspanya’yı geride bırakarak salgının yeni merkezi haline geldi.

Güncel verilere göre İspanya’da şu ana kadar 3 bin 738 vaka tespit edildi.

REKOR VAKA ARTIŞININ SEBEBİ

ABD’deki rekor vaka artışlarının ise sebebine yönelik olarak ise CDC, test sayılarının artış göstermesi sebebiyle olabileceğini açıkladı.

KİTLESEL AŞILAMA

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, elinde aşı bulunduran DSÖ üyesi ülkelere bilgi ve veri paylaşımı çağrısında bulunarak, “Şu anda, maymun çiçeğine karşı kitlesel bir aşılama önermiyoruz” açıklamasını yaptı.

https://www.google.com/amp/s/www.cnn...iraya-yukseldi

4. Covid-19'un sıfır noktası Wuhan, yeniden karantinada
    Dünyada Covid-19 vakalarının ilk kez tespit edildiği Çin'in Wuhan kentine bağlı Jiangxia bölgesinde yerel kaynaklı 4 korona virüs vakası görülmesi üzerine bölgede 3 günlük karantina uygulanıyor.
    Dünya genelinde etkisini sürdüren korona virüsün ilk kez görüldüğü Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen 4 asemptomatik vaka, yetkilileri harekete geçirdi. "Sıfır vaka" politikası kapsamında, 4 vakanın görüldüğü Jiangxia bölgesinde 3 günlük karantina kararı alındı. 970 binden fazla nüfuslu Jiangxia'de "geçici kontrol önlemleri" olarak adlandırılan kısıtlamalar dün sabah saatlerinden itibaren uygulamaya başladı.
    Barlar, sinemalar ve internet kafeler dahil eğlence mekanları, küçük klinikler pazar yerleri, ibadethaneler kapatılırken, konserler, konferanslar, büyük toplantılar da yasaklandı. Otobüslerden metroya kadar tüm toplu taşıma hizmetleri durduruldu ve bölge sakinlerinden zorunlu olmadıkça evlerini terk etmemeleri istendi.

Ayrıca Jiangxia'de "yüksek riskli mahalleler" tespit edildiği ve bu mahallelerde yaşayanların evden çıkmasının yasaklandığı aktarıldı. Yapılan açıklamada, insan akışını ve enfeksiyon riskinin azaltılmasının ve mümkün olan en kısa sürede sıfır vaka sayısına ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.
    İlk olarak 2 vaka tespit edilmişti
    Jiangxia'de hafta başında düzenli yapılan testler sırasında ilk önce 2 vaka tespit edildiği, diğer 2 vakanın ise yakın temaslı olduğu belirtildi. Wuhan'da ilk kez 22 Ocak 2020'de uygulanan karantina 76 gün yürürlükte kalmıştı. Wuhan, salgın nedeniyle karantina uygulanan ilk kent olmuştu.

5. https://www.hurriyet.com.tr/dunya/78...latti-42109096

78 ülkede görüldü... Maymun Çiçeği'ne yakalananlar yaşadıkları kabusu anlattı...
    Dünya genelinde hızla yayılan ve ABD ve Avrupa'yı alarma geçiren Maymun Çiçeği hastalığına yakalanan hastalar yaşadıkları süreci anlattı. Hastalığa İngiltere'de yakalanan Türk hasta Harun Tolunay ağlayarak acil servisten yardım istediğini belirtti ve "Kendi tükürüğümü bile yutamıyordum, o kadar yorgundum ki sadece yatıyordum" ifadelerini kullandı..
    78 ülkede 18 binden fazla insana bulaşan ve Dünya Sağlık Örgütünün 'acil durum' ilan ettiği Maymun çiçeği hastalığı yayılmaya devam ediyor. Hastalığı en son duyuran ülke Japonya olurken, Fransa ülkede bin 700 kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini açıkladı.

ABD dahil birçok ülke hastalığa karşı aşı çalışmalarına başlarken hastalığa yakalananlar acı tecrübelerini anlattılar.

"ATEŞİM ASLA DÜŞMEDİ"

Business Insider'ın ulaştığı hastalar arasında İngiltere'de yaşayan ve hastalığa yakalanan 35 yaşındaki Harun Tolunay da vardı. İngiltere'de hastaneye kaldırılan ve gördüğü tedavi sonrası iyileşen Tolunay, hastalık ilk belirti vermeye başladığında ateşinin asla düşmediğini belirtti ve "ibuprofen ve parasetemol gibi bana yardımı olacağını düşündüğüm tüm ilaçları denedim ama hiç birinin faydası olmadı. Daha sonra yardım almak için acil servisi aramaya karar verdim. Ama aradığımda acil servistekiler bana bunun acil bir durum olmadığını söyledi" dedi.
    Acil servisin verdiği cevap karşında şoke olduğunu belirten Tolunay "Telefonda ağladığımı çok net hatırlıyorum. Öleceğimi düşündüm çünkü yemek yiyemiyordum, su içemiyordum. Kendi tükürüğümü bile yutamıyordum, o kadar yorgundum ki sadece yatıyordum" ifadelerini kullandı.
    CİDDİ BİR DAMGALAMA SÖZ KONUSU

Matt Ford isimli bir başka hasta, semptomların ilk günlerde gribe benzediğini belirtti ve, "Ateşim vardı, çarşafları ıslatacak kadar terliyordum ve öksürüyordum. Bunlar yaklaşık 5 gün kadar sürdü." dedi.

Ford hastalıktan dolayı ciddi bir damgalama söz konusu olduğunu belirterek, "Sosyal medyada bana gerçekten çok kaba şeyler söylendi. Bunun gerçek dünyada da devam etmesinden korkuyorum" ifadelerini kullandı.
    KORKUTAN SÖZLER:SALGINI DURDURMAK AYLAR ALACAK

Nebraska Üniversitesi Küresel Sağlık Güvenliği Merkezi'nin eş direktörü Dr. James Lawler, hastalığın hızla yayılmasının önüne geçilmesinin kolay olmayacağını belirterek, "Salgını kontrol altına almamız aylar sürebilir. Umarım Dünya Sağlık Örgütü ve diğerleri bu konuda daha güçlü bir alarm durumuna geçer" dedi.

Sağlık Güvenliği Merkezi Direktörü Tom Inglesby ise daha iyimser konuşarak "Salgın konusunda silahsız ya da stratejisiz değiliz. Ancak salgının önüne geçmemiz için küresel olarak biraz daha çaba harcamamız gerekecek" dedi.�
    78 ülkede görüldü... Maymun Çiçeğine yakalananlar yaşadıkları kabusu anlattı...

Maymun çiçeği, nadir görülen bir virüs. Çiçek hastalığına benzer bir hastalığa neden oluyor.Ancak maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu söylüyor. Virüs genellikle tropik yağmur ormanlarının yakınındaki Batı Afrika ülkelerinde görülüyor. Virüsün, Batı Afrika ve Orta Afrika olmak üzere iki ana türü var.
    Haberin Devamı

Virüsün ilk belirtileri ateş, baş ağrısı, şişlikler, sırt ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik.

Ateş düştükten sonra, genellikle yüzde başlayan ve daha sonra vücudun diğer bölgelerine, çoğunlukla avuç içlerine ve ayak tabanlarına yayılan bir döküntü gelişebiliyor.
    Çok kaşıntılı olabilen döküntü değişip bir kabuk oluşturuyor ve farklı aşamalardan geçtikten sonra düşüyor. Yaraları iz bırakabiliyor.

Virüs genellikle kendiliğinden geçiyor ve hastalık 14 ila 21 gün sürebiliyor.

NASIL BULAŞIYOR? TEHLİKELİ Mİ?

Virüs, maymun çiçeğine yakalanmış başka bir kişiyle yakın temas halinde yayılabiliyor. Virüs vücuda deri sıyrıkları, solunum yolu, gözler, burun veya ağız yoluyla girebiliyor. Cinsel ilişki sırasında doğrudan temas yoluyla da bulaşabiliyor.

Virüs ayrıca bulaştığı maymunlar, sıçanlar ve sincaplar gibi hayvanlar ya da yatak takımı ve giysi gibi nesnelere temas yoluyla yayılabiliyor.

Virüse yakalananlarda vakaların çoğu hafif geçiyor. Virüs bazen su çiçeğini andırıyor ve birkaç hafta içinde kendi kendine yok oluyor.

Ancak bazen daha şiddetli olabiliyor. Daha önce Batı Afrika'da ölümlere neden olduğu bildirilmişti.

6. https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...zligi-42109098

bizde değil sadece tüm dünyada insanlar test kuyruğunda.
    unutmayın daha yeni başladık.
    nezle grip soğuk algınlığı yok artık, covid var.

7.  Alıntı Originally Posted by ozer4151 Yazıyı Oku
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...zligi-42109098

özer bey çok aydınlatıcı bilgileriniz var teşekürler fakat angenin şu an 70 lerde olması lazım acayip baskı var al sat hissesi haline gelmiş patronun bu olaya el atması lazım bence artan karlılık 70 den fazla ülkeye ihracat italya ve malezyada şirket kuruldu lotu az güçlü bilanço beklentisi ama hisse yerlerde sürünüyor.

8.  Alıntı Originally Posted by ozer4151 Yazıyı Oku
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...zligi-42109098

özer bey çok aydınlatıcı bilgileriniz var teşekürler fakat angenin şu an 70 lerde olması lazım acayip baskı var al sat hissesi haline gelmiş patronun bu olaya el atması lazım bence artan karlılık 70 den fazla ülkeye ihracat italya ve malezyada şirket kuruldu lotu az güçlü bilanço beklentisi ama hisse yerlerde sürünüyor.

Sayfa 99/149 İlkİlk ... 4989979899100101109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •