Sayfa 172/610 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon
Arama sonucu : 4880 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1. Ozak kasasindaki nakiti euro ve dolar olarak tutmakta. Buyukyali ve gokturk satislari ise dolar bazinda. Otel ise dolar cinsinden degerleniyor. Dolarin artisi sirket icin piyasa degerinin artmasi anlamina gelmekte. Eger yasaklanan 10 milyon ustu ev kredileri serbest birakilirsa ozak icin super bir haber olur. Zira satilan 3 evden birisi kredi ile idi.

2.  Alıntı Originally Posted by lasvegas Yazıyı Oku
    Ozak kasasindaki nakiti euro ve dolar olarak tutmakta. Buyukyali ve gokturk satislari ise dolar bazinda. Otel ise dolar cinsinden degerleniyor. Dolarin artisi sirket icin piyasa degerinin artmasi anlamina gelmekte. Eger yasaklanan 10 milyon ustu ev kredileri serbest birakilirsa ozak icin super bir haber olur. Zira satilan 3 evden birisi kredi ile idi.
    Doların düşmesi ne anlama gelir bir de onu anlat sana zahmet..!!

Yatırım tavsiyesi değildir..!!!

3. Eline sağlık.

Bir yandan da şunu düşün. Benim yüklü alım yerim 4 lira, 6.17 gördüğü zamanlarda da epey trade ettim düşerken de aldım verdim filan falan 3 lira maliyetim oluştu.

Kağıt 2 ye bölündü. Maliyet 1.5

Benim açımdan bakarsan ki Benim açımdan bakmana da gerek yok hacim olarak bakarsan tahtada pek çok maliyetler şu an bölünme sonrası 3 lira altıdır.

Yani tabi bi isgyo değil ve halka arz edildiği andaki sirket ile şu anki şirketin en ufak alakası yok. Ve çok ucuz. Ama kimse kazanmadı algısı da doğru değil. Sadece patron halka arz ederken her patron gibi olabilecek maksimum fiyata koklemiş eh bu da doğal değil mi 14 senelik borsaciyim tek lot halka arzdan mal almadım hatta ilk 4 çeyreği görmeden hiç bir tahtaya adımımı atmadım.

Millet çok kazandı arzlarda benle dalga geçen oldu. Ama bence prensipler kazançtan daha önemlidir. Halka arzdan mal almak benim mantigima ters o nedenle 1 yıl geçmeden almam alanı da kınamam kazanıyor ise haklıdır.
     Alıntı Originally Posted by 11.Muratblsk Yazıyı Oku
    Şimdi size özak halka arz olduğu günden beri yatırımcısına ne kazandırmış hesaplayarak anlatayım..!!!

Toplam 157 milyon lot sermaye ile kurulmuş şirketin 39.250.000 lotu halka arz olmuş %25 lik kısmı..!!!

Şirketin şu anki toplam lotu 728 milyon lot, bunu 157 milyona bölersek 728÷157=4,63 kat bedelsiz verdiğini buluruz..!!

Şirketin şu anki öz sermayesi 7,659 milyar TL bunu 157 milyon lota bölersek 48,80 TL yi yani hiç bedelsiz vermeseydi bugün defter değeri ne olacaktı onu buluruz..!!!

Bu fiyatı bu günkü dd/pd ile çarpınca da 48,80×0.77=37,57 TL yi yani olması gereken fiyatı buluruz..!!!

Şimdi bomba geliyor;

37,57 TL yi yukarıda bulduğumuz 4,63 bedelsiz oranına bölünce de 37,57÷4,63=8,11 TL yi yani bu günkü fiyatını buluruz..!!!

Sonuç; Özak GYO geride kalan 10 yıl boyunca aslında hiçbir şey vermemiştir, ilk gün hisseyi alan kişi hala aynı yerinde saymaktadır..!!!

Sürekli bedelsiz verilerek hisse ucuz gösterilmiş ve ky nin parasına göz dikilmiştir..!!!

Hiç bedelsiz verilmeseydi şu an 36 TL ye işlem gören Algyo ile aynı seviyede olacaktı..!!!

İşte Halep, işte arşın; istediğiniz gibi çarpın bölün sonuç 0+0 elde var sıfır çıkacaktır..!!!

Özak sadece kendini düşünen aç gözlülerin yönettiği bi şirkettir..!!!

Yukarıdaki hesapları yaparak yıl sonu hisse fiyatı ne olur varın siz hesaplayın..;-))

Not: Halka arz fiyatı 2 dolar olmuş, ben 1,5 dolar yazmışım özür..;-))
    18,16×2=36,32 TL şimdi özak neyin hesabını yapıyor hepiniz öğrendiniz..;-))
    37,57-36,32=1,25 TL Halka arz fiyatından pahalı şu an..;-))

Hani bu şirket %40 iskontolu işlem görüyordu Ahmet efendi..???

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Eline sağlık.

Bir yandan da şunu düşün. Benim yüklü alım yerim 4 lira, 6.17 gördüğü zamanlarda da epey trade ettim düşerken de aldım verdim filan falan 3 lira maliyetim oluştu.

Kağıt 2 ye bölündü. Maliyet 1.5

Benim açımdan bakarsan ki Benim açımdan bakmana da gerek yok hacim olarak bakarsan tahtada pek çok maliyetler şu an bölünme sonrası 3 lira altıdır.

Yani tabi bi isgyo değil ve halka arz edildiği andaki sirket ile şu anki şirketin en ufak alakası yok. Ve çok ucuz. Ama kimse kazanmadı algısı da doğru değil. Sadece patron halka arz ederken her patron gibi olabilecek maksimum fiyata koklemiş eh bu da doğal değil mi 14 senelik borsaciyim tek lot halka arzdan mal almadım hatta ilk 4 çeyreği görmeden hiç bir tahtaya adımımı atmadım.

Millet çok kazandı arzlarda benle dalga geçen oldu. Ama bence prensipler kazançtan daha önemlidir. Halka arzdan mal almak benim mantigima ters o nedenle 1 yıl geçmeden almam alanı da kınamam kazanıyor ise haklıdır.
    Prensipler kişiliği yansıtır, bu konuda sizi taktir ediyorum..!!
    Evet özak halka arz olduğu fiyatın bile üzerinde şu an, o gün öz kaynak büyüklüğü 600 milyon TL idi ve 400 milyon TL borç yükü vardı, şimdi bunun tam 12,5 katı 7,659 milyar TL öz kaynağa sağip, bu orana göre 25 dolarda olası gerekli..!!!

Buradan halka arz da nasıl bir ırza geçme yapıldığı ortada..;-))

Yada hissede ki uzun vadecilerin nasıl soyulduğunu görebiliriz..!!!

Her iki seçenekte de tek kazaman her zaman kasa ve kısa vadeciler olmuş..!!!

Ben zaten herkes zaratda demiyorum, benim 2017 de aldığım lotların maliyeti şu anda 0,77 kuruş yani 12,5 oranı ile paralel gidiyor..;-))

Yazdıklarımı okuyan uyunu çözer, gayet açık yazdığımı düşünüyorum..;-))

5.  Alıntı Originally Posted by 11.Muratblsk Yazıyı Oku
    Doların düşmesi ne anlama gelir bir de onu anlat sana zahmet..!!

Dolar yıl sonu beklentim 23+ . Notunuzu alın , yıl sonunda hatırlatırım inşallah

6.  Alıntı Originally Posted by lasvegas Yazıyı Oku
    Ozak kasasindaki nakiti euro ve dolar olarak tutmakta. Buyukyali ve gokturk satislari ise dolar bazinda. Otel ise dolar cinsinden degerleniyor. Dolarin artisi sirket icin piyasa degerinin artmasi anlamina gelmekte. Eger yasaklanan 10 milyon ustu ev kredileri serbest birakilirsa ozak icin super bir haber olur. Zira satilan 3 evden birisi kredi ile idi.
    Seçimden sonra en kötü krediler açılır, son kalan büyükyalı satışlarını da 150.000 liradan m2 si krediyle satarız , varsın dursun😉

7. Şu an büyükyalı satışları büyüklere ve yabancılara satılmakta. Arap jet sosyetesi büyükyalıyı seviyor , referans oluyorlar ev alınması İçin . Bu diğer projelerde de sürecek çünkü özak gyonun kaliteli inşaatları yabancıları cezbediyor . Bir marka olma yolunda hem İnşaatta hem de değişen yeni yüzüyle ela excellence ile birlikte büyük yol alındı. Özak eski özak değil , edindiği tecrübeyle Ahmet patronuyla , Çalışkan ve yaratıcı ekibiyle rakiplerinden oldukça ayrışmış durumda bu böyle biline 😎

8.  Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    Dolar yıl sonu beklentim 23+ . Notunuzu alın , yıl sonunda hatırlatırım inşallah
    23×2=46÷4,63=9,93 TL eder bu da sana notum olsun, dediğin fiyatı görse bile dolar gırafiğini kırmadığı sürece, hissenin gideceği maksimum yer bu ancak..;-))

Sayfa 172/610 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •