Sayfa 172/582 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Şunu kabullenmek lazım,

- İşler iyi gitmiyor, Piyasa özellikle bizim piyasa bozuk
    - Resesyon vs nedense bizim tepemizde
    - Hissenin momentumu vs yok, bazen işler ters giderken hisseler farklı olumlu tepkiler verebiliyor, ama olması gereken zaten bu değil.

Kısa vadede hisseden çok bir şey beklemek mantığa aykırı. Hisse olması gerekeni yaşıyor.

Olumlu tarafı, hisse 2023'de 5-8 tl arası bir temettü verecek. Bunu ne zaman fiyatlar bilmiyoruz, bir gece ansızın.
    2023 olumsuz fiyatlanıyorsa, 2024 ile birlikte bir momentum söz konusu olabilir.

Sabırla toplayanlar için 2024'den sonra bambaşka bir dünya olabilir, tabii her şeyin riski olduğu gibi bunun olmama riski de mevcuttur...

Şahsi görüşüm hisse özüne döndüğünde çoğu kişiye fırsat vermeyecektir, üstünde oturup tutanlar yani tekkeyi bekleyenler hariç...

O yüzden ne altta kaldım diye üzülüyorum ne de üste çıktım diye seviniyorum. Gözlerimi diğer hisselere kapatabildiğim kadar kapatıp, 3'ün 5'in zararına da bakmayarak, şirkete sektöre uzun vade yatırımlarıma devam ediyorum...

Süreci ben de heyecanla bekliyorum, keşke elimde sihirli bir değnek olsa şu 3 yılı ileri sarabilsem... ( ömürden yemek de istemem tabii )

Sevgiler saygılar...

2. ENİGMA, yukarıda londra metal borsası hurda grafikleri var.

İlk grafik aylık. sanki 2018 tepe değerden güç alacak gibi görünüyor. 600 dolardan sonra bu 2018 tepe değer destek olmuş.

İkinci grafik haftalık ve haftalık grafiklerde MACD cımbız yapmış, dönerse bizimdir diyor gibi.

Üçüncü grafik aylık, RSİ diplerde ve sanki ikili dip yapmış gibi.

ENİGMA, görmek istediklerimi yazdım, sende desteklersen sevinirim, yok muhalefet olacağım dersen de başka bir yol buluruz.

3.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    48 yaş 10 bin prim ödeme günü olan 1991 de 17 yaşında işe başlayan bir EYT li olarak iki kelam etmek isterim. Öncelikle emeklilik dediğimiz mevzu bir matematiksel denge meselesi. Çalışan kesimin emekli kesimi finanse etmesi. Benim en basit mantığım şunu söylüyor. İnsan emekli olduktan sonra max kaç gün prim odediyse o kadar süreyle sınırlı emekli maaşı almalıdır. Şahsen kendi anam babam dahil 90 larin sonunda 40 li yaşlarda emekli olan binlere insan var. 25 sene çalışmış ama belki 40 sene emekli maaşı alacak. Öldükten sonra sağ eşine kalacak o ölünce kızına kalacak vs vs. Zengin memleket olsak eyvallah ama bu yükü taşıyan sonraki Çalışan çalışmakta olan kuşak yazık günah bu matematik sürdürülebilir bir durum değil. EYT formülünde de (bana kişisel olarak yaş ya da prim günü farketmiyor yanlış anlama olmasın!!) baz alınması gereken temel gösterge prim ödeme günü olmalıdır. 5 bin prim ödeyenle 8-9 bin prim ödeyen aynı kefeye konulmamalı saçmalıktır. Kişisel görüşlerim olup herhangi bir polemiğe yol açmak istemem. Sadece 5500 asgari ücrete talim eden insanlar emeklileri finanse etmek zorunda bunu unutmamak lazım
    Maaşlarında prim gün sayısına göre hesaplanması lazım kesinlikle. Az prim ödeyenle çok prim ödeyenin arasında fark olması lazım. Ama enflasyon, intibak vs. gibi düzeltmelerle en düşük asgari ücret şu olacak diyorlar 3600 günle bile emekli olan adam 6-7 bin gün prim ödeyen adama yakın maaş alıyor.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

4. Dünya başka biz başka, adam hala bankaları zengin ediyor. Bu ülkede son üç yıldır yolu bulmayan kalmadı. Eksi faize gideceğiz.

5.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    48 yaş 10 bin prim ödeme günü olan 1991 de 17 yaşında işe başlayan bir EYT li olarak iki kelam etmek isterim. Öncelikle emeklilik dediğimiz mevzu bir matematiksel denge meselesi. Çalışan kesimin emekli kesimi finanse etmesi. Benim en basit mantığım şunu söylüyor. İnsan emekli olduktan sonra max kaç gün prim odediyse o kadar süreyle sınırlı emekli maaşı almalıdır. Şahsen kendi anam babam dahil 90 larin sonunda 40 li yaşlarda emekli olan binlere insan var. 25 sene çalışmış ama belki 40 sene emekli maaşı alacak. Öldükten sonra sağ eşine kalacak o ölünce kızına kalacak vs vs. Zengin memleket olsak eyvallah ama bu yükü taşıyan sonraki Çalışan çalışmakta olan kuşak yazık günah bu matematik sürdürülebilir bir durum değil. EYT formülünde de (bana kişisel olarak yaş ya da prim günü farketmiyor yanlış anlama olmasın!!) baz alınması gereken temel gösterge prim ödeme günü olmalıdır. 5 bin prim ödeyenle 8-9 bin prim ödeyen aynı kefeye konulmamalı saçmalıktır. Kişisel görüşlerim olup herhangi bir polemiğe yol açmak istemem. Sadece 5500 asgari ücrete talim eden insanlar emeklileri finanse etmek zorunda bunu unutmamak lazım
    Sn Steel size katılamıyorum.

Emeklilerin yükü asgari ucretlilin değil orta sınıfın üzerindedir.

Asgari ucretlinin 1 yılda ödediği vergiyi orta sınıf 2,3 ayda ödüyor.

Yetmiyor özel sağlık sigortası, gücüne göre çocuğuna özel okul vs diye gider.

Zaten son yıllarda feryat eden de orta direktir. Ülkeden kaçan da aynı kesim.

Asgari ucretlinin maaşı 1 birim eridiyse orta direkte bu erime 4 birim veya fazlasıdır.

Dolayısı ile orta direği mevcut sistem asgari ücretliye yaklaştırmistir. Herkesi asgari ucretli yapma hedefleri yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

5500 TL maaş alan asgari ücretli emeklileri zaten finanse etmiyor, onun yükü de orta direğe bnmis durumda.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. https://www.odatv4.com/ekonomi/buyuk...lantida-251277

Büyük bir alıcı imdada yetişti... Borsa sallantıda

ALINTI:

https://www.youtube.com/watch?v=4wvDWBRD5q4
    Bu konuşmada söylenene göre; işi akbankın emekli fonunun hisse satması bozmuş.
    Taşeron veya taşeronlar kimler ise ,onları kurtarmak adına bankaya geri alım için baskı yapmış olabilirler mi diye aklımdan geçirdim.

7.  Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Sn Steel size katılamıyorum.

Emeklilerin yükü asgari ucretlilin değil orta sınıfın üzerindedir.

Asgari ucretlinin 1 yılda ödediği vergiyi orta sınıf 2,3 ayda ödüyor.

Yetmiyor özel sağlık sigortası, gücüne göre çocuğuna özel okul vs diye gider.

Zaten son yıllarda feryat eden de orta direktir. Ülkeden kaçan da aynı kesim.

Asgari ucretlinin maaşı 1 birim eridiyse orta direkte bu erime 4 birim veya fazlasıdır.

Dolayısı ile orta direği mevcut sistem asgari ücretliye yaklaştırmistir. Herkesi asgari ucretli yapma hedefleri yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

5500 TL maaş alan asgari ücretli emeklileri zaten finanse etmiyor, onun yükü de orta direğe bnmis durumda.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Steel dostumuz gün konusunda doğru söylemiş. Fakat gün ile prim tutarı birlikte düşünülmeli, bu şekilde sizin düşünceniz ile Steel dostumuzun düşüncesi aynı noktada buluşur. Keza sizin söyleminizde doğru. Mevcut sistem orta direk bırakmadı. Asgari üçret ile orta direk ve çok düşük prim ödeyen Bağkur hatta malulen emeklilik eşitlendi. Herkes aynı üçreti alıyor. Orta direğin kaçması tamamen buna bağlı. Ülkede en zenginler ve en fakirler kalacak. Arada kimseyi bırakmadılar.

Sayfa 172/582 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •