Sayfa 491/1009 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,921 - 3,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ın Kara petrolden de kara bir ticaret başlıklı köşe yazısına AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından erişim engeli talep edildi.

30 Mart 2023 tarihinde yayımlanan yazıya, İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

O hafta gündeme oturan Reuters haberine değinen Balbay yazısında, Uluslararası Tahkim Mahkemesi nin Kuzey Irak tan kaçak petrol ticareti yaptığı gerekçesiyle Türkiye yi Irak merkezi yönetimine 1.4 milyar dolar tazminat ödemeye mahkûm etmesini konu almıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı'nın karara itiraz etmediğini ve uyacaklarını ifade eden Balbay ın yazısında aktardığına göre, Petrol ticaretini yapan Powertrans firması 2011 yılının mart ayında kuruldu. Aynı yılın temmuz ayında Erdoğan ın başbakanlığındaki Bakanlar Kurulu kararı ile Irak tan petrol ticaretinde tek yetkili kılındı. Tekel yapıldı. Şirketin yetkili makamları ise tanıdık: damat Berat Albayrak, enişte Ziya İlgen ve Pınarhisar koğuş arkadaşı Hasan Yeşildağ idi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...st%C3%BC%205li

Durum bu ise, gerçekten inanılmaz.
    Bunu acilen yalanlamaları lazım. Yalan haberse tabi.

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim anladığım Kılıçtaroğlunun yanındakilere bu kkm deki bombayı görmüyor mu. Seçimden önce ben bunu ödemeyeceğim demesi lazım. Bunlar dolara faize her nereye gidecekse seçimden önce gitmeli. Bomba RTE nin elinde patlamalı. Seçimden sonra Kılıçtaroğlunun kucağında kalırsa bomba kkm ye müdahale edemezler.
    Bilge Yılmaz burda kkm, batık krediler, 418 milyar doların nasıl getirileceği ve izlenecek ekonomik politikaları anlatıyor.
    Vaktiniz varsa izlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=Or7g6H5TnMs

4. Dikkatimizi çeken bir şey daha oldu. Alagöz ün adının karıştığı, Ankara Adliyesi nde ondan fazla dosya vardı. 2018 de bir başka kadın daha tecavüz mağduru olduğunu söylüyordu. Yazdığımız kitabın ardından kadınlar, sosyal medyadan bize ulaştı. Üniversitede kadro arayan bir akademisyen, Alagöz ün, kendisiyle birlikte olma karşılığında devlette kadro teklif ettiğini anlattı. Kadın akademisyen onu reddettiğini Ankara da çok güçlü, ben yurtdışında doktora yapıp kadro ararken, o üniversitelerde konferans veriyor, anlattıklarınızı görünce hiç şaşırmadım diyerek durumu anlattı. Onu en çok şaşırtan, Alagöz ün, gayet normal bir şeymiş gibi bunu teklif edebiliyor olmasıydı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...Slider%20Haber

Kimisi paraya cokuyor, kimi namusa.

5. Yeni gelecek olan iktidarın Pardusu kamuda zorunlu kılması ile yılda 2 milyar$ tasarruf olacak. Seçimde kim gelirse gelsin bunu acil en öncelikli konu olarak gündeme alması lazım.

Tübitak başkanı ağlıyor adam, ne yaparsak yapalım kamu yeterince kullanmıyor diye. Herkes mirasyedi gibi hazır kolayı yemeye alışmış. Yılda 2 milyar$ az para değil.

6.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Durum bu ise, gerçekten inanılmaz.
    Bunu acilen yalanlamaları lazım. Yalan haberse tabi.
    Doğru olsa bile yalanlanacak zaten

Ha, aslında yalan olsa, yalanlansa bile, herkesin aklında doğruymuş gibi kalacak...

Sosyal medya çok fena, twitter falan tam çöplük..

Gene ne varsa bizim emektar forumda var

7. Ehonomi çok eyi...

TOGG, Bayraktar, MMU, TCG Anadolu, yol yabdık, hastane yabdık...

Ha bi de vatanı soğana satmadık..

Yapıştır olm endeks direk 5100 üstüne

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim anladığım Kılıçtaroğlunun yanındakilere bu kkm deki bombayı görmüyor mu. Seçimden önce ben bunu ödemeyeceğim demesi lazım. Bunlar dolara faize her nereye gidecekse seçimden önce gitmeli. Bomba RTE nin elinde patlamalı. Seçimden sonra Kılıçtaroğlunun kucağında kalırsa bomba kkm ye müdahale edemezler.
    aynen katılıyorum bu tonlarca basılan başımıza bela olacak serseri paradır her şeyi patlatır millet şimdiden bilsin haberi olsun seçimden önce söylemesi bile yeter

Sayfa 491/1009 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •