Sayfa 77/436 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon
Arama sonucu : 3485 madde; 609 - 616 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1.  Alıntı Originally Posted by 4N1K1H Yazıyı Oku
    Anlaşma dolar bazlı, dolar bazlı fiyat kırdıklarını sanmıyorum. Haber de altı çizilerek belirtilen güncelleme, hem usd değişkenliği için, hem de büyük şehirlerde artacak olan sağlamlaştırma yenileme (depremden dolayı) işleri için.

piyasa değeri kadar ihale almış şirket. Zamanla taşlar yerine oturur.
    Sizinle aynı fikirdeyim Sayın 4N1K1H,
    şirketin aldığı işin büyüklüğü önemli, sadece bu ihale şirketin 2022 toplam cirosunun 1,5 katı, Nokia, daichi, savunma sanayi, otomotiv elektroniği üretimi, bu yıl netleşmesini beklediğim yurtdışı işbirlikleri vb. pek çok önemli alanda meydana gelecek gelişmeler ciddi şekilde ciro ve karlılık artışı sağlayacaktır.

Şirketin mevcut durumda net karını törpüleyen finansman giderleriyle ilgili çözüm üretmek amacıyla doğan holdingin profesyonellerinin desteği ile orta/uzun vadeli bono ihraçları ve doğan yatırım bankası ile işbirliği vb çalışmaları var. Ciddi miktarda artacak olan ciro, buna paralel artacak brüt kar ve daha uygun vadeli borçlanmalar gibi nedenlerle Karel bu yıl içinde finansman gideri sorununu makul bir düzeye indirecek bence. Finansman gideri baskısı ortadan kalkınca da çok iyi net karlar görmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Biraz zaman geçtikçe Karel deki agresif büyüme hikayesi piyasada daha fazla dikkat çekecektir bence, zaman her şeyin ilacı...

2.  Alıntı Originally Posted by server Yazıyı Oku
    Sanırım birileri gelen haberi fırsata çevirdi ve elini boşalttı. Kalıcı yükseliş başka bahara kaldı gibi görünüyor. Bugün tabanı göstermeden rahat etmeyecekler. Ben ve benim gibi trade edemeyenler için sıkıntılı zamanlar.
    Hisse zaten 25-26'lardan buralara kadar gelmiş ve uzun zamandır buralarda hareket ediyor, böyle güzel bir haber ve bu fiyatlardan mal çıkılacak bir haber değil bence ama tahtacı satıp aşağıdan yerine koyma peşindeyse rezillik, beklesin bakalım.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

https://youtu.be/OXAq3xN7h0M
    Ayıp gerçekten bu habere ... neyse zaten borsada tat yok yaşayıp göreceğiz ne olacaksa
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

4.  Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku
    şirketin aldığı işin büyüklüğü önemli, sadece bu ihale şirketin 2022 toplam cirosunun 1,5 katı, Nokia, daichi, savunma sanayi, otomotiv elektroniği üretimi, bu yıl netleşmesini beklediğim yurtdışı işbirlikleri vb. pek çok önemli alanda meydana gelecek gelişmeler ciddi şekilde ciro ve karlılık artışı sağlayacaktır.

Şirketin mevcut durumda net karını törpüleyen finansman giderleriyle ilgili çözüm üretmek amacıyla doğan holdingin profesyonellerinin desteği ile orta/uzun vadeli bono ihraçları ve doğan yatırım bankası ile işbirliği vb çalışmaları var. Ciddi miktarda artacak olan ciro, buna paralel artacak brüt kar ve daha uygun vadeli borçlanmalar gibi nedenlerle Karel bu yıl içinde finansman gideri sorununu makul bir düzeye indirecek bence. Finansman gideri baskısı ortadan kalkınca da çok iyi net karlar görmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Biraz zaman geçtikçe Karel deki agresif büyüme hikayesi piyasada daha fazla dikkat çekecektir bence, zaman her şeyin ilacı...
    Parayla zaman satın aldık desenize hasan hocam

5.  Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    Ben Karel e parayla zaman satın almak olarak bakmıyorum, bir süre sonra çok değerlenecek bir varlığı zaman kaybetmeyi göze alarak ama çok iyi fiyata aldım diye bakıyorum.

Tavuğun civciv çıkması için yumurtanın üstünde, vakti gelene kadar sabırla ve inatla beklemesi sonucunda hedefe ulaşması veya başka bir örnekte bambunun filizlenmesi için yetiştiricinin sabırla uzun süre beklemesi, sulamaya devam etmesi, uzun zaman sonra bambunun filizlenip kısa zamanda çok hızlı uzaması gibi örnekler benim hissedeki bakış açımı anlatıyor.

Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    borsada değer yatırımcısının aldığı zaten "zaman" dır.

Alıntı Originally Posted by 4N1K1H Yazıyı Oku
    borsada değer yatırımcısının aldığı zaten "zaman" dır.
    Yani bize düşen,

Kurumsal işlerde büyümeyi
    Daiichi ile otomotiv elektroniğinde büyümeyi
    Savunma sanayinde büyümeyi

Yani, bu iş kollarında aynı zaman da yurt dışına da açılarak global bir teknoloji şirketi olmayı beklemek.

Bekleyen elbette çok kazanacak.

Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku

Sevgili Hasan Bey,

Karel artık eski karel değil, artık Caroline de değil, CAROL oldu. Yaman bey ve ekibi mühendislik üzerine çalışmalara tam gaz devam ediyor. Ama artık şirketin diğer operasyonel işleri, strateji-planlama, finansman, idari işler vd doğan holdingin profosyonel kadroları yönetiminde. Bence bu ciddi bir sinerji yaratacak. Çünkü şirket her zaman mühendislik tarafında güçlü, yönetim tarafaında zayıf idi. Finansman giderleri için kaptan tornistan yaptı. Ama zaman gerekiyor. Büyük gemilerde bu manevra zordur, geminin büyüklüğünden dolayı dönüş yavaş olur. Yani Finansman gierleride yavaş yavaş azalacak. Biz de her çeyrek finansman giderlerinin azaldığına şahit olacağız.

Sayfa 77/436 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •