Sayfa 351/401 İlkİlk ... 251301341349350351352353361 ... SonSon
Arama sonucu : 3201 madde; 2,801 - 2,808 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

  1. güzel bir bilnço geldi

    4.çeyrek bilançosındaki değerlemeler ile şirketin pd/dd oranı düşecek hisse yeniden cazip hale gelecek diye düşünüyotum

    güzel bir kar açıkladık tek handikap hisse çok arttı bu sene . ondan dolayı yataya dönebilir diye düşünüyorum
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

  2. #2802
    arkadaşlar merhabalar... bol kazançlar dilerim.. hisse dikkatimi çekti teknik olarak anlizim liktedir.

    https://twitter.com/borsauzayi/statu...582529536?s=20

  3. #2803

  4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Yapmayin gözünüzü seveyim. 219 dan 245 e çıkınca nasil %112 oluyor. Ben demek istediginizi anladim ama matematik te bu artis %112 değil %12 diye ifade edilir.

    Aynı gelseydi %100 artmış mı diyecektik yani.

    SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Uyariniz ve Duzeltmeniz icin tesekkur ederim...cumartesi ve pazar gunu 20''ye yakin bilanco inceledim. Ve onemli ksim ve verileri deftere not etmistim. . ...Kafada epey sismisti. Muhtemelen ya baska bir sirketin bilancosu ile karistirdim yada dikkat daginikligindan dolayi defetete yanlis not etmisim.
     Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    * 1. çeyreğe göre 2. çeyrekteki artış %11

    * 22 No'lu Bilanço dip Not'u değil, 21 No'lu dipnot söz konusu olan dipnot

    * 110 milyon değil 113 milyon söz konsuu olan tutar

    bu 113 milyon da bence elektrik gelirleridir. nereden çıkardın diyecek olursanız, 113 milyon tl / 51 milyon kWSaat elektrik üretimi = 2,2 TL/kWsaat oldukça denk düşüyor da ondan.

    2023 yılı hazirana kadar elektrik üretimi 51 milyon kWsaat. 2022 tamamı için bu sadece 11 milyon kWsaatti. Yıl sonunda büyük olasılıkla 2022'ye göre 10 kat artış kesin gibi elektrik gelirlerinde. bu da 220-250 milyon tl gibi bir değere ulaşacaktır.

    ges detayları için bkz: https://www.reysas.com/green-logistics-project
    Su anda seyahateyim. Bilgisayara bakamam. Ama dipnot numarasinin hala 22 oldugunu hatirliyorum.

    Dogru. Olagan disi gelir 113 milyon dur. ..Ben genellikle bu tur tutarlari yuvarlatirim. Mesele yeniden degerleme artisida yanilmiyorsam 950 milyon civari idi 900 diye yazdim.

    Tesbitiniz dogru olabilir. Hesaplariniz uyusuyor. Ges uretim mevzusu Hic aklima gelmemisti. Pazar gunu Yatirimci iliskilerine emal attim. Ama donmediler.


    Bu arada gecen hafta sirketin ana hakim ortagi(%61.95) Reysas Lojistik MSCI Turkiye kucukler grubuna girdi.

    Bu haberden dolayi Reysas 2 gunden beri tavan ila acilis yapiyor tavanla kapatiyor. Carpanlari epey sisti. Neredeyse Rygyo nun 10 kati kadar olmus.

    Reysas lojistigin carpanlarinin makul seviyelere dusmesi icin Rygyo nun primlenmesi lazim.

    Cogu yatirimci Rygyo'yu hala bir lojistik depoculuk firmasi degilde siradan bir gyo sirketi gibi gordukleti icin dusuk carpanlari normal karsiliyor. Oysa oyle olmadigini ve olmayacagini ilerde hep birlikte tanik olacagiz.

  5. Diğer Olağandışı Gelir ve Karlar 114.593.837 -

    Bu kalem önemli, elektrik gelirleri ise muazzam yükselmiş

    şirketten öğrenebilen yazarsa memnun oluruz

  6. * dipnot 22 kkm ile ilgili olan ve 115 milyon.

    * elektrik gelirlerini uzun süredir bilançonun neresinde diye merak ederken, paylaşımınızı gördüm ve işte bu elektrik geliri olabilir diyerek incik cincik baktım. dolayısı ile 21 mi 22 mi 115 mi 113 mü eminim.

    * bu ges gelirlerini "Diğer Olağandışı Gelir ve Karlar" başlığına atmaları da bir tuhaf. 10 yıllardır düzenli, beklenen vs gelir getiren bir yatırım, ne diye olağanüstü olsun. nasıl kira geliri önemliye, çatıdaki ges gelirini şak diye bilmemiz de pek güzel bir şey. ges ile övünüp, gelirini gizlemek kadar tuhaf bir şey olamaz yani.

  7.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    Diğer Olağandışı Gelir ve Karlar 114.593.837 -

    Bu kalem önemli, elektrik gelirleri ise muazzam yükselmiş

    şirketten öğrenebilen yazarsa memnun oluruz
    2022 bilançosunda, ilgili dipnotlarda, bu dönemdeki gibi bir olağanüstü gelir yok. geçen yıl 11 milyon kwsaat elektrik üretimi için 1,8 tl fiyat biçsek 20 milyon tl ges geliri olmalıydı ama hangi kaleme soktularsa artık, ortalıkta böyle bir gelir kalemi görünmüyor. ama geçen seneki ges gelirinin bu yılın 6 ayında 4,6 katlanması bu yıl için artık ges gelirlerinin tamamen ayrı ve şeffaf bir şekilde gösterilmesi gerektiğinin kanıtı. hem ges kapasitesi sürekli artıyor, 2023 için 40mw ve 2024 için 50 mw hedefleniyor, hem de dövize, enflasyona bağlı bir gelir olduğundan katlanarak büyüyor.

  8. Şirketin elektrik gelirlerini detaylı yayınlaması lazım, hasılat içinde önemli kalem sonuçta

    Diğer olağan dışı gelirler elektrik geliri değil , gebze arazisi satım parası büyük ihtimal ,

    Vakti olanlar şirketi arasa veya mail atsa güzel olur..Syg

Sayfa 351/401 İlkİlk ... 251301341349350351352353361 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •