Sayfa 985/1002 İlkİlk ... 485885935975983984985986987995 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,873 - 7,880 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Bu osmanlınında özel sektör boŕç fonu da 1 gün valörlü olmuş. Eskiden sabah emir verdimmi aynı gün alıyordu. Dün deneme amaçlı bir miktar koydum. Para blokeye alındi. Herhalde faiz işlemez diye düşündüm 1 gece. Sanırsam 1 gecelik faiz vermiş. Bugünde fon geldi. Şöyle söyleyeyim 100 bin tl emir verdim 98999 tl lik alış yapmış 1084 tl de hesapta kalmış. Yani 83 tl faiz gelmiş bi gecede.

Gesendet von meinem SM-S918B mit Tapatalk

2.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Arkadaşlar özel sektör tahvillerinin yoğunlukta olduğu yatırım fonu var mı, varsa kodu nedir? Ayrıca en yüksek getirisi olan ppf hangisi?

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    HVZ ve NZH sorunuzun cevabı olabilir.
    y.t.d.

3. eveet 3 ağustosta sattığımız abd fonlarını bugün yaklaşık %8 karla tekrar yerine koyduk. benim için 1 aylık maaşım demek. bugün fonları ortalama %2 aşağıdan tekrar aldım, %6 da RIK getirisi oldu bu 3 haftada. görüldüğü gibi her zaman tam dipten aldığımı iddia etmiyorum ama çok yükselmiş endekste zamanlamayı iyi yaparsanız böyle güzel ekstralar mümkün. bunu yılın ilk 6 ayında bistte de 2 kez yaptım ama ikinci yarı işler değişti, ben fonumu hiç bozdurmam diyenler on senede bir denk gelecek şansı yakaladı. fakat uzun vadede hep böyle şansları olmaz. yıllar sonra gelecekte bist yine eskiden olduğu gibi 2 sene boyunca yerinde saydığı zamanlara elbet dönecektir. bu baya bir bekleme maliyeti demek.

4. bir de 20 senedir değişmeyen fon alanlara uygulanan 1 gecelik %4 repo muhabbeti nedir yav? birincisi politika faizi %25 iken neden devlette böyle çifte standart? ikincisi madem alımda valöre repo uygulanıyor satıldığında neden 3-4 gün valörde repo uygulanmıyor?

5.  Alıntı Originally Posted by Marluk Yazıyı Oku
    Bu osmanlınında özel sektör boÅ•ç fonu da 1 gün valörlü olmuş. Eskiden sabah emir verdimmi aynı gün alıyordu. Dün deneme amaçlı bir miktar koydum. Para blokeye alındi. Herhalde faiz işlemez diye düşündüm 1 gece. Sanırsam 1 gecelik faiz vermiş. Bugünde fon geldi. Şöyle söyleyeyim 100 bin tl emir verdim 98999 tl lik alış yapmış 1084 tl de hesapta kalmış. Yani 83 tl faiz gelmiş bi gecede.

Alım fiyatı ertesi gün değişeceğinden marj uygulaması var. Duruma göre değişkenlik gösterebiliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Aracı kurumda portföyümde görünen fiyat ile tefaş fiyatı farklı(IPV için)
    Aracı kurumda dünki fiyat görünüyor

Edit: TMG'de de aynı durum
    Teşekkürler halen de düzelmiş değil yarın bakalım ne olacak.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

7.  Alıntı Originally Posted by Marluk Yazıyı Oku
    Bu osmanlınında özel sektör boÅ•ç fonu da 1 gün valörlü olmuş. Eskiden sabah emir verdimmi aynı gün alıyordu. Dün deneme amaçlı bir miktar koydum. Para blokeye alındi. Herhalde faiz işlemez diye düşündüm 1 gece. Sanırsam 1 gecelik faiz vermiş. Bugünde fon geldi. Şöyle söyleyeyim 100 bin tl emir verdim 98999 tl lik alış yapmış 1084 tl de hesapta kalmış. Yani 83 tl faiz gelmiş bi gecede.

Fon OSD ise 1 gün valörlüydü diye hatırlıyorum valörlüz olan OSL devam ediyor görünüyor.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bir de 20 senedir değişmeyen fon alanlara uygulanan 1 gecelik %4 repo muhabbeti nedir yav? birincisi politika faizi %25 iken neden devlette böyle çifte standart? ikincisi madem alımda valöre repo uygulanıyor satıldığında neden 3-4 gün valörde repo uygulanmıyor?
    Nemalanma faizini mi diyorsunuz sanırım. Aracı kurumlar repo yada BPP üzerinden değerleme yapıyor benim işlem yapıp denediklerim böyleydi. Banka ise para piyasası fonu var ise onda değerleme yapıyor repo gibi %4 olmuyor benim fonlar aktifte para piyasasında değerleniyor mkk saklama ücreti gibi masrafları da almıyorlar fonun dönüşünde de hemen bono alıp o günü de değerleme şansı var.

Sayfa 985/1002 İlkİlk ... 485885935975983984985986987995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •