Ovvlum siz kadın ruhundan anlamayan ve dolayısıyla yalnız kalıp ütü yapan yemek yapanlar ..perdeyi de kendiniz asıyorsunuz muhtemelen
Ovvlum ..bi Trabzon burma alacaksınız ..oturup televizyon izleyeceksiniz..çayınız yanında tatlısıyıla gelecek
9679.75
Hayat hoş gerisi boş
Yarın palaya gelsin,, https://twitter.com/HaberReport/stat...2L9Jz8-sg&s=19
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
İris Cibre
Ekonomi yönetimi büyük ikilem içerisinde
Sorun ne? Çözüm ne?
Buyurunuz;
İlk geldiğinde yurt dışı kaynaklara güvenip stabilizasyonu böyle sağlayacağını ümit ediyordu
Kurun tam yönetimine sahip MB'nin son 1 ayda, kur gidişatı ile alakalı bir planı olmadığını gördük. Sürekli günlük swapın altında tutma planı, ilk yüksek talepte çöküverdi. Bunu gören yabancı, pozisyon kapatmya başladı ve
bu durum, yönetimde panik yarattı. Bir defa çıkıp kendini en iyi iletişimle anlatabilecekken, yanlış anlattı ve zaten kırılgan ve düşük güveni iyice bozdu.
Ardı ardına twitler ve TV programları, "bunu demedim, şunu demedim" ile iş iyice arap saçına döndü.
Güvendikleri tek plan, yabancı akışı, konjonktürü bozuverdi.
Asıl hedeflenmesi gereken iç talep görmezden gelindi.
İç talep ancak güven ve alternatif getiri ile kırılabilirdi. KKM erken sonlandırıldı. Daha ne güven ne de alternatif getiri vardı. İlk başta yavaş faiz artırımları da iyi zamanın kötü kullanılmasına neden oldu.
Bulunduğumuz noktada, 45% faize rağmen, döviz ve altın talebi, seçim sonrası atak beklentisi ile artarak devam etti.
Şimdi, yavaş yavaş alternatif getiri oluşuyor. Fakat, bu sadece piyasa profesyonellerinin dikkatini çekecek boyutta. Halkın algısı o kadar bozuk ve enflasyon beklentileri o kadar yüksek ki, bunu kırmanın tek yolu artık yeni bir faiz artırımı ve kuru düzgün yönetebilecek bir ekip.
1 ayda yaktıkları rezerv, şimdiye kadar olmamış hızda bir süre ve montana ulaştı. Makro ihtiyati tedbirlerle birleştirdiğimizde, şikayet ettiğimiz eski yönetimden daha kötü bir haldeler çünkü 45% faize rağmen bu durumdalar.
Politika faizini 50%'ye çektiklerinde bileşik 61,24% nete denk gelecek. Bu çok daha çekici bir yatırım aracı haline gelecektir. Tabii, düzgün bir likidite yönetimi, 5%'e çıkmış banka spreadleri de çözmeleri gereken diğer sorunlar.
Benim aklıma gelen kısa vadeli çözüm, para politikasında, budur. Kur artık çok daha etkin ve planlı yönetilmeli. Bu faizle bu rezerv ve bu kur gidişatı olacak iş değil ve bunu sadece biz değil, yabancı da görüyor
Operasyonel tarafı bilmem, ama elinizde 50bin çeşit model vardır, bu modellerle işin bu hale gelmemesi gerekirdi. Bu konuda kafam net
Artık, yabancıdan para gelecek bizi kurtaracak beklentisi ile hareket etmekten vazgeçin ve yerliyi hedefleyin.
Çünkü o beklediğiniz Ağbal dönemi geri gelmeyecek.
Yüzbinler aynı anda dövize saldırdığında bir plan olsun. Ve proaktif olup, o saldırıyı engellemeye yönelinsin. Zaten döviz değil, et almaya gücü yetmeyen KMH'çıları hedefleyerek enflasyonu çözemeyeceğinizi herkes biliyor.
İçimi döktüm, uzun oldu[emoji847]
İyi geceler...
Yer İmleri