Sayfa 282/439 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382 ... SonSon
Arama sonucu : 3506 madde; 2,249 - 2,256 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ..
    Hisselere aşık olmamanın yolu .. Dışardan bakınca görülen tüm o güzellikler kaybolur gider
    Çok geç öğrendim bunu ve yeni yeni uygulamaya başlıyorum..

2. Dünyanın en büyük çelik ihracatçısı Çin’de çelik talebinin 6 yıl sonra ilk kez küresel talebin yarısının altına inmesi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu üreticilerde tedirginliği artırdı. Endişelerin önemli nedenlerinden biri, Çin’in gayrimenkul sektöründe talebin düşük kalacağına yönelik beklentilerin güçlenmesi… Bu tablo, 2025 yılında da ihracatın önceleneceğine işaret ediyor. Zayıflayan emlak sektörü ülkede iç tüketimi baskılarken, ihracatın da 100 milyon tonun üzerine çıkabileceği belirtiliyor. Bu, da 2016'dan bu yana en yüksek rakama işaret ediyor.

Çin’in gayrimenkul sektöründeki gerilemenin metale olan talebi düşürmesi nedeniyle Çin, altı yıl aradan sonra ilk kez 2024 yılında küresel çelik tüketiminin yarısından daha azını karşılayacak. Worldsteel, Çin tüketiminin 2024’te dördüncü yıl düşüşle 869 milyon tona gerileyeceğini, dünyanın geri kalanındaki talebin ise yüzde 1.2 artarak 882 milyon tona ulaşacağını öngörüyor. Kuruluşa göre, Çin'in payı 2025'te daha da azalacak. Dünya Çelik Birliği küresel talebin 2025 yılında yüzde 1.2 oranında artarak 1.77 milyar tona çıkacağını tahmin ediyor.

Bu durum ucuz Çeliğinden zaten rahatsız olan ülkelerin hiç hoşuna gitmedi. Çünkü Çin’in iç piyasada satamadığı çeliği dünya pazarlarına pompalamaya devam edeceği anlamına geliyor. Zayıflayan emlak sektörü nedeniyle yerel tüketim baskı altında kalırken, Çin 100 milyon tonun üzerinde ihracat gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Bu da 2016’dan bu yana en yüksek rakam. İlk üççeyrekte ihracat yüzde 21.2 artışla 80.71 milyon tona yükseldi. Çin, 2015 yılında 112.4 milyon tonluk rekor çelik ihracatına ulaşmış, 2016’da bu seviyeye yakın dışsatım gerçekleştirmişti.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Çok geç öğrendim bunu ve yeni yeni uygulamaya başlıyorum.. [/url]
    Hayırlısı olsun sevgili INVENTOR, yönetici, çalışan hatta patron kalitesi genelde hep vasattır, iyi yönetilen şirketler ciddi fark yaratabilir bu ortamda. Sadece bir ya da bir kaç şirket ise gelecek 10 yılda çok iyi büyüme grafiği yakalayabilir ama bulmak hiç kolay değil.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dünyanın en büyük çelik ihracatçısı Çin’de çelik talebinin 6 yıl sonra ilk kez küresel talebin yarısının altına inmesi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu üreticilerde tedirginliği artırdı. Çin’in iç piyasada satamadığı çeliği dünya pazarlarına pompalamaya devam edeceği anlamına geliyor. Çin, 2015 yılında 112.4 milyon tonluk rekor çelik ihracatına ulaşmış, 2016’da bu seviyeye yakın dışsatım gerçekleştirmişti.
    Bu tespitler tüm iş kolları için geçerli değil mi? Camcı, beyaz eşyacı, arabacı, telefoncu, dökümcü, benzinci, kablocu, nayloncu, bohçacı hatta gazozcu bile yeni dengelere ayak uydurmalı.

Enerji maliyeti yüksek ihtimal yükselecek,
    Karbon salınımı eninde sonunda insan sağlığı sınırına ulaşacak (Covid salgını bence hava kirliliği sınırlarıyla ilgiliydi)
    Uzakdoğu en büyük pazar ve para kaynağı haline gelecek
    Üretimde otomasyon ve diğer teknolojiler kaçınılmaz rekabet unsuru olacak.
    Üretim gittikçe büyük ölçeklerde gerçekleşecek.

EREGL son 60 dk takası, BofA aldığının tamamına yakınını son 1 saate aldı/kapandı!
    Yukarıdan sattıklarını aşağıdan alıyor ayrıcalıklı bu kurum!

EREGL günlük, BofA aldığı 4.4 m lotun 4 m unu son 1 saate aldı/kapandı!
    SPK BofA ya tanıdığı ayrıcalıklı açığa satış hakkını bütün yatırımcılara da vermelidir! dolayısıyla BofA yukarıdan açık yapıp tahtanın düşmesini istemektedir, ne kadar düşüş olursa o kadar fazla kazanç elde etmektedir, adalet bunun neresindedir SPK!

ciddi bir payımız var ky olarak yine de dinlemez bunlar bizi :P diğer kurumlar şikayetçi olsa belki ama onlar da memnun halinden demek ki. zarara girenleri anlamakla birlikte ben şikayetçi değilim gerçi hiçbir şey olmamasındansa alıp satsınlar

8.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    SPK BofA ya tanıdığı ayrıcalıklı açığa satış hakkını bütün yatırımcılara da vermelidir! dolayısıyla BofA yukarıdan açık yapıp tahtanın düşmesini istemektedir, ne kadar düşüş olursa o kadar fazla kazanç elde etmektedir, adalet bunun neresindedir SPK!
    Ayni stratejiyi sadece BofA değil BİST'te kayıtlı aracı kurumların büyük çoğunluğu da yapıyor, bunu ya bilmiyorsun ya da gözden kaçırmışsın. Buna çıplak açığa satış deniyor (naked short selling) yani sahip olunmayan bir hisseyi açığa basmak, diğer borsalarda da yaparlar bunu. BİST'te T+2 kapsamında mahsuplaşma geçerli olduğu için naked short yapan (elde olmayan bir hisseyi açığa satan) kurumlar bir şekilde karşılıksız açığa sattığı malı muhtemelen gün içi daha aşağıdan geriye alarak (ki, amaç budur) veya da diğer kurumlarla virmanlaşarak mahsuplaşma (pozisyonu kapatma) cihetine gider, aradaki fark da kurumun kârı oluyor. Sözün özü, bu bahsettiğin olay yapılmayan veya bilinmeyen bir olay değil, profesyonellerin alayı bunu bilir ve uygular.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Sayfa 282/439 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •