Sayfa 88/343 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon
Arama sonucu : 2737 madde; 697 - 704 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. kardeşim ne alaka 1 ben ülkerle ilgili olumsuz yazmıyorum
    kafamda 3 konu var
    1) ciro hedefi tutatcakmı
    2) hedgelerin bilançoya etkisi
    3) 2025 maliyetelri
    hiç fiyattan söz etmedim düşmüşsede piyasada benim gibi düşünüyor olabilir dedim

hisse 250 olduğunda 300 olucak dersem haklısın
    ama 33 tl %100 getirisi olduğunu söylemek üstüne bir kaç iyi hareketle 5 kat artabileceğini söylemek ki bunuda ralliden 1 yıl önce söylemenin sizin yazdığınızla ne alakası var sizin yazdığınız 250 iken 300 olcak ben söylemiştim

1 yıl önce yazmışım hisse çıkmadan 1 hafta değil 1 ayda değil nezaman yazmak gerekli milatton önce 250 vs yaterlimi

kafamdaki sorunlardan dolayı bunlar tamamen fiyattan bağımsız hisse fiyat yatırımda en son baktığım yer fiyattan çok bana getiri si önemli kerevitaşı kısa vadede daha mantıklı buldum onu tercih ettim
    şubatta kerevitaş beklediğim yerlere gelirse ülkerde istediğim durumdaysa neden yatırım yapmayayım
    hepimizin amacı para kazanmak

bence kendi yazdıklarınızı bi gözden geçirin benim yazdıklarımı okumamak anlamamakta ısrar ediyorsunuz

2. Sn Tarık1234
    Yaşanız kaç bilmiyorum ama biraz çocuk gibi hareket ediyorsunuz....
    Bilmem kim sizi bilmem hangi başlık da şöyle dediydi diye yaftalamaya kalksa inanın ben sizin/kimsenin hakkında kötü düşünmem....
    O başlığa gideceğim de sizinle onun arasında polemikleri okuyacağım da ölme eşeğim ölme....
    Biraz relax...
    Polemiklerden uzak durduğunuz anlarda gayet güzel paylaşımlar da yapıyorsunuz,en azından ben faydalanıyorum....
    Hadi bir dışarı çıkın ,temiz hava alın....
    İnanın iyi gelecek bunun garantisini verebilirim....
    Baktı ki siz/cevap veren yok onlar da 1-2 mesaj sonra sıkılır susarlar...
    Tecrübe ile sabit....

Saygılar/Başarılar...
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sn Tarık1234
    Yaşanız kaç bilmiyorum ama biraz çocuk gibi hareket ediyorsunuz....
    Bilmem kim size bilmem hangi başlık da şöyle dediydi diye ben sizin/kimsenin hakkında kötü düşünmem....
    O başlığa gideceğim de sizinle onun arasında polemikleri okuyacağım da ölme eşeğim ölme....
    Biraz relax...
    Hadi bir dışarı çıkın ,temiz hava alın....
    İnanın iyi gelecek bunun garantisini verebilirim....
    Baktı ki siz/cevap veren yok onlar da 1-2 mesaj sonra sıkılır susarlar...
    Tecrübe ile sabit....

Saygılar/Başarılar...
    haklısın normalde ama hala devam ediyor
    özür dilemişim diyorum zamana takılıyor
    hisseyi övmüşüm 1 yıl sonra çıkmaya başlamaış 15 günle bir tutıyor olayı basitleştirmeye çalışıyor
    ülkerle ilgili hakketten kötü yazmadım düşmüşse piyasada benim gibi soruları var diyorum hisseyi kötülüyorsun ben niye bu fiyatta onu anlamaya anlatmaya çalışıyorum
    hep savunma halindeyiz maalesef

4. Kötü/olumsuz da yazabilirsiniz ayrıca....
    Yanlış olan fikrinizi diretmeniz yada diğer insanların görüşlerini hakir görmeniz,polemiklere girmeniz...
    Siz bunları yapıyorsunuz demiyorum ama bunlar yanlış....
    Hepimiz kaç hisse de kaç defa yanıldık..
    Yanılmıyorum diyen yalan söyler....

Saygılar/Başarılar...

5.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Kötü/olumsuz da yazabilirsiniz ayrıca....
    Yanlış olan fikrinizi diretmeniz yada diğer insanların görüşlerini hakir görmeniz,polemiklere girmeniz...
    Siz bunları yapıyorsunuz demiyorum ama bunlar yanlış....
    Hepimiz kaç hisse de kaç defa yanılıyoruz..
    Yanılmıyorum diyen yalan söyler....

Saygılar/Başarılar...
    çok doğru hata yaptığımızda yanlış yaptık deyip özür dileme olgunluğuna sahip olmak gerekir burda kimse kimseyle yarışmıyor
    ortak bir hedefimiz var para kazanmak
    fit arkadaş biraz ayrı eskiden doxa vardı ülkerde yine yazardım bu önem gıda zamanı ben düşeceğini o çıkacağını idda etti 20 küsürlerden başladı 14 lerde bitirdik maalesef
    oda biraz sabit fikirliydi sonuçta sattı çıktı fit arkadaşı doxa benzetiyorum araştırması olumlu ama banada artık ülkere yanlı olumsuz baktığı intibası verdi

6.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    kardeşim ne alaka 1 ben ülkerle ilgili olumsuz yazmıyorum
    kafamda 3 konu var
    1) ciro hedefi tutatcakmı
    2) hedgelerin bilançoya etkisi
    3) 2025 maliyetelri
    hiç fiyattan söz etmedim düşmüşsede piyasada benim gibi düşünüyor olabilir dedim

hisse 250 olduğunda 300 olucak dersem haklısın
    ama 33 tl %100 getirisi olduğunu söylemek üstüne bir kaç iyi hareketle 5 kat artabileceğini söylemek ki bunuda ralliden 1 yıl önce söylemenin sizin yazdığınızla ne alakası var sizin yazdığınız 250 iken 300 olcak ben söylemiştim

1 yıl önce yazmışım hisse çıkmadan 1 hafta değil 1 ayda değil nezaman yazmak gerekli milatton önce 250 vs yaterlimi

kafamdaki sorunlardan dolayı bunlar tamamen fiyattan bağımsız hisse fiyat yatırımda en son baktığım yer fiyattan çok bana getiri si önemli kerevitaşı kısa vadede daha mantıklı buldum onu tercih ettim
    şubatta kerevitaş beklediğim yerlere gelirse ülkerde istediğim durumdaysa neden yatırım yapmayayım
    hepimizin amacı para kazanmak

bence kendi yazdıklarınızı bi gözden geçirin benim yazdıklarımı okumamak anlamamakta ısrar ediyorsunuz
    Olumsuz algı yaratıyor izlenimi oldu.
    1- ciro hedefleri saparsa bile, mevcut karlılık ve favök piyasa değeri ile uyumsuz mu?
    Ne kadarlık bir sapma olursa olumsuz nitelendirirsiniz?
    2-hedge neden yapılır. Riskten korumak için. Risk gerçekleşmedi. Bunun için bir zarar yazılacak. Bunun kontrollu bir zarar olduğunun farkında mıyız? Esas faliyetleri etkiyen bir olumsuzluk değil
    3-2025 maliyetleri tüm ülkedeki şirketlerin sorunu, Kerevitaş da bu sorun olmayacak mı? Ülker de gündeme getirmenin ne anlamı var? Migrosa da yazalım, bimasa da vs vs.
    Tabiki de 2025 maliyetlerini yapılabilecek mi bilmiyoruz. Ama Ülker in yurt dışı iştirakleri var, tüm maliyetleri Türkiyede olan şirketlere görece daha az etkilenebilir

7. Son (berbat) bilançodan sonra Pnsüt de 3 taban bekliyorum diye yazdım hisse yukarı gitti..
    Yanılabilirim,gayet doğal....
    Özür dilememi gerektiren bir durum yok,çünkü ben karşıt fikirleri aşağılamadım,karşıt fikirlilerle polemiğe girmedim,onları birilerinin adamı olmakla suçlamadım......
    Bilançoya bakıp yorumumu yaptım o kadar....
    Yorumumu da bilanço ile temellendirmeye çalıştım...
    Ben genelde yanlış/hatalı bilgi paylaşırsam özür diliyorum...

Galiba olgunlaşıyorum ya da yaşlanıyorum....

Saygılar/Başarılar...

8.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Olumsuz algı yaratıyor izlenimi oldu.
    1- ciro hedefleri saparsa bile, mevcut karlılık ve favök piyasa değeri ile uyumsuz mu?
    Ne kadarlık bir sapma olursa olumsuz nitelendirirsiniz?
    2-hedge neden yapılır. Riskten korumak için. Risk gerçekleşmedi. Bunun için bir zarar yazılacak. Bunun kontrollu bir zarar olduğunun farkında mıyız? Esas faliyetleri etkiyen bir olumsuzluk değil
    3-2025 maliyetleri tüm ülkedeki şirketlerin sorunu, Kerevitaş da bu sorun olmayacak mı? Ülker de gündeme getirmenin ne anlamı var? Migrosa da yazalım, bimasa da vs vs.
    Tabiki de 2025 maliyetlerini yapılabilecek mi bilmiyoruz. Ama Ülker in yurt dışı iştirakleri var, tüm maliyetleri Türkiyede olan şirketlere görece daha az etkilenebilir
    mesela açığa satış nasıl oluyor bir hisse düşecek düyorsunuz pozisyon alıyorsunuz örnek ülker 100 tl açığa satış yaptığınızda 100 sizin satış fiyatı oluyor değilmi hisse 95 düştümü 5 tl kar 105 çıkarsa 5 tl zarar ediyorsunuz
    hedgede böyle bişey normalde 10 birim finasanman kur gideri yazacaktın şuan durum muamma
    bu 14 birim mi oldu 17 birim mi oldu 8 birim mi oldu ?
    2-ciro saparsa favök kar hepsi sapar satış düşmesi birim maliyetlerin yükselmesi demek
    3-esas sorun yurt dışında euro usd artmazsa ciron nasıl artacak hem ihracat hem mena
    kur seneye 40 tl den kapattı
    %10 yurt dışı ciro artışı olacak demek
    bu artışla hangi ciro karı favökü tutturabilirsin aynı şekilde ihracattada
    iç piyasada rekabet kurulu caza yerse ki bu cezanın direk ülkerle bir ilgisi yok ama rekabet normalleşmesi de marjları törpüleyebilir
    horizon ciro 10 tahnin ettim ama kat ve kat fazladır
    giodiva kadar olmasada grubu sarsıcı bir ceza çıkabilir vs
    ben kerevitaşı 1 yıl tutucam diye bişey yazmadım şubat sonu yazdım

Sayfa 88/343 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •