Sayfa 193/343 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293 ... SonSon
Arama sonucu : 2737 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1.  Alıntı Originally Posted by smry28 Yazıyı Oku

**pay alım satım bildirimi başlığı ile gönderilmesi DOĞRU mu?...

**ana sayfada özet bilgi verilmesi gerekmez miydi?

**seans kapanışından sonra gönderilmesinde bir sakınca-mahsur var mıydı?
    İşin içinde Murat Ülker olunca ve söz konusu işte yine şirketler arasında değer transferi olunca insanın midesi bulamıyor değil, ancak düşünüyorum da Bu şirket cari durumda daha ne kadar kötü bir fiyatlama içinde olabilirdi ki? 14-15 milyar yıllık favok yazacak pazar hakimiyeti tekel düzeyinde böyle bir şirket kaç liraya fiyatlanacak? Yabancı çıkacaksa da çıksın, borsa yabancıyla bir yere gitmedi ki sonuç 4 senede. Neyse umarım hayırlısı olur.

2. **İÇSEL BİLGİ bile sayılmayacak bir haber bu, hisse ha yıldız holdingin kasasında olmuş, ha horizonda yatırım kararını etkileyecek bir bilgi-gelişme değil...
    **yıl sonlarında yapılan bu işlemler, genellikle vergi ile ya da temettü ödeme ile ilgili olur...

3. temettüye örnek:

**2018 yılının 3. çeyreğinde AKSA nın özsermayeden pay alma ile konsolide ettiği DOWAKSA nın (61.499) milyon TL zararı (aksaya yansıyan, gerçek zararı iki katı) vardı, dolar kuru son çeyrekte daha da yükseldi; çok ciddi zarar yazacaktı (kur farkından)
    **aşağıdaki yöntem ile 100 milyonu bulacak zarar; yıl sonunda 11 milyona indi. AKSA da istediği temettüyü dağıtabildi.
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/727504

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,034

Daha önceden de burada paylaştığımız gibi, Candle Stick analiz sistemi yeniden Ülker'in alış noktasını aşağı çekti, bugünkü kapanışa eşitledi,109,40 olarak, muhtemelen yarın yeniden AL komutu gönderecektir....umarım yeni gelecek komut, 15-20 gün için varlığını sürdürür...
    ...

5. **Bu hisse alımının HORİZON a olumlu etkisi olur mu?; devlete vereceği vergi azalır mı?,
    ...YILDIZ holdinge vergi ekler mi?.

6. HORİZON 1,529 milyar a almış, yıl sonunu hisse 110 tl den kapattığında menkul kıymetin borsa rayici 739 milyon olacak; aradaki fark 790 milyon TL; bu rakamı zarar yazıp matrahtan düşme hakkı var mı?... ya da 1 yıl sonra hisse başı 70 tl den sattı diyelim...aradaki farkı zarar yazabiliyor mu?

7. Şirket hissesine 227 lira değer biçiyor

Alan şirket ise bu değeri makul

bulup hisseyi alıyor

Pay alım satım haberinin kısa

Ve öz açıklaması budur. Demek ki

Ülker borsada şu an kelepir fiyatlarda geziyor
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

8. Şirket borsadaki piyasa yapıcılara

açıkça mesaj verdi. Benim

hissenin şu anki değeri bu

diyor, tahtasında işlem yapan

kodamanlara net bir mesaj
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 193/343 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •