Sayfa 187/191 İlkİlk ... 87137177185186187188189 ... SonSon
Arama sonucu : 1528 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Eurobond konusu uzun zamandır kafamı kurcalıyor ama bir türlü alım fırsatım olmadı, ya zamanını kaçırdım ya da başka yatırım araçlarında mecburen bekleyip durdum, şimdilerde yine aklıma takılmaya başladı.
    Şöyle örnek vereyim 150 bin dolar değerindeki nakiti para piyasası fonlarında tutmak ve 100 bin dolarlık evin 400 dolarlık kirasını almak mı daha mantıklı yoksa 250 bin dolarlık 2030 sonrası için eurobond alıp onun kupon faizlerini almak mı? tabi çok fazla değişken var ileriye dönük dolar tahmini yapmakta çok zor ama nasıl bir mantık yürütülmeli.
    EB getirileri riske /cds'e bagli olarak dustu ve cazibesini yitirdi. Ilerde ABD'de faizler duserse daha da dusebilir.
    Ben sahsen su an, yeni yatirimlarin icin yakin vadeli EB ve TL mevduat tercih ettim, 50-50.

2.  Alıntı Originally Posted by ratso Yazıyı Oku
    EB getirileri riske /cds'e bagli olarak dustu ve cazibesini yitirdi. Ilerde ABD'de faizler duserse daha da dusebilir.
    Ben sahsen su an, yeni yatirimlarin icin yakin vadeli EB ve TL mevduat tercih ettim, 50-50.
    Evet orası öyle eurobond eski cazibesini kaybetti, dolar da pek artmıyor ama diğer türlü TL faizi yüksek olsa da para enflasyon karşısında eriyor, bir yandan da konut satıp dolar almak ne kadar mantıklı olur orası da meçhul, anlaşılan düzgün bir getirisi olan parayı da fazla eritmeyen bir yatırma karar vermek zor şu sıralar.

Alıntı Originally Posted by ratso Yazıyı Oku
    Eurobond getirisi bağladığınız günkü faizle itfa tarihine kadar devam eder.Al sat yapmazsanız alacağınız faiz itfa gününe kadar kuruşu kuruşuna bellidir.Al sat yapanlar içinse eurobond faizi düşerse elinizdeki eurobond değer kazanır para kaybetmez aksine para kazanırsınız,aksi de geçerlidir eurobond faizi artarsa al sat yapanlar için zarar yazarsınız.

4. merhaba, örn. 9500 usd'ye alınan nominal 10bin usd'lik eurobondun itfada 500 usd'si mi 10bin usd'si mi gelir beyan edilip vergi odenir? itfada olusan kur farklari vergi matrahina dahil edilmez derken 500 usd mi beyan edilir deniliyor?

Hatırladığım kadarıyla 500$ gelir elde ettiğinizden, bu gelirin itfa tarihindeki tl karşılığını beyan etmeniz gerekiyor.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

Yillik beyan limiti 330bin liradir bunun uzerinde bir kupon geliriniz olur ise beyan vermek ve vergi vermek durumunda olursunuz bu konularda bolca yazi bu forum da mevcuttur. Akliniza takilan bir sey oldugunda sorabilirsiniz

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Eurobond konusu uzun zamandır kafamı kurcalıyor ama bir türlü alım fırsatım olmadı, ya zamanını kaçırdım ya da başka yatırım araçlarında mecburen bekleyip durdum, şimdilerde yine aklıma takılmaya başladı.
    Şöyle örnek vereyim 150 bin dolar değerindeki nakiti para piyasası fonlarında tutmak ve 100 bin dolarlık evin 400 dolarlık kirasını almak mı daha mantıklı yoksa 250 bin dolarlık 2030 sonrası için eurobond alıp onun kupon faizlerini almak mı? tabi çok fazla değişken var ileriye dönük dolar tahmini yapmakta çok zor ama nasıl bir mantık yürütülmeli.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Acaba yabanci ulkede usd ile konut alip ordan gelen doviz bazli kira gelirimi yapsak ama orda da o bicim risk mevcut

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Evet orası öyle eurobond eski cazibesini kaybetti, dolar da pek artmıyor ama diğer türlü TL faizi yüksek olsa da para enflasyon karşısında eriyor, bir yandan da konut satıp dolar almak ne kadar mantıklı olur orası da meçhul, anlaşılan düzgün bir getirisi olan parayı da fazla eritmeyen bir yatırma karar vermek zor şu sıralar.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Acaba yabanci ulkede usd ile konut alip ordan gelen doviz bazli kira gelirimi yapsak ama orda da o bicim risk mevcut.
    Göreceli olarak o risk çok daha az.

Özellikle Atina'da, Türklerin çok sayıda konut aldığını okuyorum orada burada.

Amsterdam, Berlin gibi kentlerde o risk hemen hiç yok.

Sayfa 187/191 İlkİlk ... 87137177185186187188189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •