Goldman Sacks,,Merkezin faiz artırmasını bekliyor,,dolayısı ile bankalar için olumsuz bir durum olduğu için,endekse baskı yapıyor.
Bütün ümitler hisse bazında sanayi hisseleri,,,bu da 3 aylıkta ne yapacak o önemli.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
2025 Nisan ayında toplam 20 borsa iş günü var, anlık olarak Ülker'in Mart ayında gördüğü en tepe fiyata da (...en azından) 21,30.-TL. var..
Not edelim, bir kenarda dursun...
...
ÜLKER'in en iyi 2 Çeyreği 1. ve 4. Çeyrekler olarak dikkat çekiyor bakıldığında.Okullar faal,Ülkerci çocuklar alışverişte..O bakımdan ben 1.Çeyrekden ümitliyim..Bu arada bir-iki gün Boykot Listesinde adı geçti,sonra da yazılı listeden adı silindi..Bu boykotun pek etkili olacağını sanmıyorum..Kaldı ki 1.Çeyrek sipariş ve sevkiyatları o arada zaten tamamlanmıştır diye düşünüyorum..Sonuç:1.Çeyrek 2.5-3.0 Milyar arasında gelebilir,daha fazlası ise çok hoş bir sürpriz olur diyorum..Diyorum daaa... 4.Çeyrek birkaç firma müstesna neredeyse Borsaya kote tüm firmalara tur bindirdi..Pekiyi bize ne yararı oldu?????Ülker bu..Sağ gösterir sol vurur..![]()
Onumuzdeki hafta genel kurul ve temettu bilgilendirmesi gelir diye dusunuyorum... Beklentiniz nedir ?
3 lira civarinda bir temettu fena olmaz bence
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ülker hep kar eden firmadır. Halka arz edildiğinden sonra 2014-2015 lerde 2 milyar dolar piyasa değeri vardı. 2021 ağustosunda Önem gıdayı satın aldı. O zamanın parasıyla 4 milyar liraya ki dolar 8,5 liraydı. Yani 450 milyon dolara aldı. Sonra dolar malum patladı ve ülker zarar tmeye başladı. Mum gibi eridi eridi. Bir ara koskoca ülker 300 milyon dolar piyasa değerine bile indi.
Yalnız o dönem tüm borsa o durumdaydı. Koskoca işbank akbank, yapı kredi 2,5 milyar dolardan işlem görüyordu. Garanti 4 milyar dolardı. Bu durum 2022 temmuzunda geçerliydi.
Aradan geçen 3 yıldan sonra yeniden kara geçti.450 milyon dolara aldığı şirketinde borçlarını azalttı ve kar elde etmesinde önem gıdanında payı vardır.
Halen piyasa değeri 1.1 milyar dolar.
2 milyar dolar hedefi çok uzakta değil. 150-200 ler bekleneblilr.
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri