Sayfa 138/1002 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238638 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: Viop LXIV

İnsanlar akıl yürütme veya iyi yargılarda bulunma yeteneklerini kaybettiklerinde ne olur?

Bayanlar ve baylar, sizlere Donald Trump'ın gümrük tarifesi politikasını sunuyorum.
    On yıllar boyunca birçok politikayı ele aldım, bazılarını destekledim, bazılarını da karşı çıktım.
    Ancak bu kadar aptalca bir politika görmedim. Yanlış varsayımlara dayanıyor.
    Lehinde tutarlı bir argümana dayanmıyor. Hiçbir deneysel kanıta dayanmıyor.
    Yanında neredeyse hiçbir uzman yok - soldan, sağdan veya merkezden.
    Karmaşıklığın örneklendiği bir durum. Trump'ın kendisi aptallığın temel özelliğini temsil ediyor - kendini tatmin etme, düşüncenizdeki kusurları fark edememe.
    Ve tabii ki bu yaklaşım kesinlikle öngörülebilir bir kargaşaya yol açtığında,
    tutarlı bir planı olmayan Trump geri adım attı,
    fikrini değiştirdi ve ekibi ayak uydurmaya çalışırken anın baskılarına dürtüsel bir şekilde yanıt verdi.

Bu kadar aptalca bir şey üretmek bir günde olacak bir iş değil; bir ömür boyu sürecek bir başarıdır;
    onlarca yıllık meraksızlığa, onlarca yıllık kitap açmamaya, onlarca yıllık kanıtlara karşı duyarsızlığa güvenmek gerekir.
    https://www.nytimes.com/2025/04/10/o...g-tariffs.html

((Bizde de kendisi aptallığın özelliklerini temsil eden sürekli kağıttan okuyan biri var,ismi lazım olmayan bir politikacı...!!
    Dünya APTALLARIN elinde..
    ))

Bizde olanlar gibi nas ve araç yada telefon alımları havaya civaya vergi artı dağıtım ,okuma,bakım veya işletim bedelleri gibi.1 araba kendine 2 tane iktidara örnek.

Böyle giderse küresel sistem ve çin de duruma ayak uydurur.

Sonuç olarak bizde olduğu gibi küresel bir enflasyon sarmalı yaşanır.YTD.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Kendi kendine en azından gıdada yeteydik.

Şimdi birde gıda olarak önümüze gelenlerede güvenilmiyorki.

Dna gdo oynanmış gıdalar glikoz şurubu tatlılar ortada ve nice gençler kalp krizinden göçüyor.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

4. Amerika bu işi planlı programlı yapamaz, buna vakti yok, fabrika kur, üret, sonra vergi getir, çok uzun iş. Trump en doğrusunu en cesur şekilde yaptı. 300 milyar dolar Çin kaynaklı cari açık var. Çin 150 alıyor, 450 satıyor. Bu 300 milyarı aşağı çekmek için yapılan en doğr adım getirilen vergilerdir. Günün sonunda tedarik başka ülkelerden daha uygun şartlarla yapılır ve çinle vergi konusunda kısmı uzlaşmalara gidilir. Çin Trump'ı arasın, adam iki gündür telefon bekliyor. Eli mecbur arayacak.

5. Trump verisiz dan dun iş yapıyor algısı tuhaf geliyor. Adam gayet mantıklı aksiyon alıyor

Sıradan bir insan

6. Senin yeni müşterin, başkasının küstürdüğü müşterisidir. Üretim yapanlar bunu iyi bilir, pazarın zaaflarını. Şimdi adam alışmış, Çin'den alıyor, başka ülkede daha kaliteli var mı, daha ucuza alrım mı diye araştırmıyor bile. Şimdi araştıracak ve Çin'e muhtac olmadıklarını öğrenecekler. Biraz enflasyon olur ama 2-3 aya tedarik dengesi düzelir. Çin dünyanın en kötü en sahtekar ülkesidir. Fırsat bulduğunda dünyadaki tüm insanlığı diri diri toprağa gömecek kadar kötüler.

7.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Trump verisiz dan dun iş yapıyor algısı tuhaf geliyor. Adam gayet mantıklı aksiyon alıyor

Trumpın yanındaki adamlar dünyayı bilen adamlar.
    ben de bu işlerin rasgele temelsiz yapıldığını düşünmüyorum.

Bu düzen böyle gitseydi bütün sanayi Çine kayacaktı. Avrupa ya döneceklerdi. Avrupa kendi elleriyle otomotivini ağır sanayisini başka yerlere kaydırdı istihdamı hizmet sektörüne aldı herkesi eşitledi ağır işleri göçmenlere verdi sonuç bu. Bir de Almanyanın cillop gibi nükleer santrallerini kapatan sol liberal eklenince al başına bela.

Bizdeki sorunlar da bence Avrupaya benzer. istihdam hizmet sektörüne doğru gitti falan filan.
    şu anda yımırta dahil her üretim kaleminde bişiler.

8. Tüm viop hisse ve altın gümüş hepsine alınan teminatı gösteren bir tablo var mı?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 138/1002 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238638 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •