Sisirilmis bilancolarla jet hizi onayla halka arz edilecek pardon irz edilecek baskaca bir sirket daha. 6 ay sonra patron satislari baslayacak. 40 FK ile halka itelenecek sirketin pay basi degeri 60 TL belirlenmis ama iskontoyla 45 TL olarak irz edilecek. Bizim piyasa sever boyle arzlari.
Halka arz edilen 45 milyon TL nominal değerli payların 3,13 katına denk gelen 140.952.749 TL nominal değerli pay talebi geldi.
340.447 adet yurt içi bireysel yatırımcı halka arzdan pay alırken, tahsis edilen payların yaklaşık 1,84 katı talep geldiğini söylendi. Yurt içi bireyselyatırımcıya 18 milyon TL nominal değerli pay dağıtımı gerçekleşti.
2.715 adet yüksek başvurulu yatırımcıya pay dağıtımı yapılırken, 12,93 katı talep geldi.
148 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya pay dağıtılırken, tahsis edilen payların 2,2 katı oranında talep geldiği görüldü.
Toplamda 343.310 adet yatırımcıya pay dağıtımı gerçekleşti.
Bireysel katılım beklentimin altında kalmış. 500.000 kişi olur diye tahmin ediyordum.
Tüm katılımcılar yeterli talepte bulunsaydı kişi başı 52-53 lot düşecekti ama anlaşılan öyle olmamış ve 80 lot alan da olmuş. Mustafa bey daha fazla talep edip 80 lot alabildiyse en fazla 80 lot dağıtım yapılmış demektir, ama 80 lot talep ettiyse daha fazla alanlar da olabilir.
Yüksek başvurulu kesimde ise dağıtım oranı %8 civarında olmuş.
Arz edilen hisselerin %5'inden fazlasını alan yatırımcı olmamış, talepte bulunan kurumsal yatırımcı sayısının 150 olması bence iyi.
Uzun bir aradan sonra gerçekleşen bu arzın, hisse performansının tatminkar olacağını düşünüyorum. Ki, sırada bekleyen şirketler kendi arzları için müşteri bulabilsinler ve daha fazla zaman kaybetmesinler.
Umarım öyle de olur ve herkes kazançlı çıkar.
Cümleten bol kazançlar.
Yazdıklarım küçük bir yatırımcının görüş ve düşünceleri olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Yer İmleri