Sayfa 399/406 İlkİlk ... 299349389397398399400401 ... SonSon
Arama sonucu : 3246 madde; 3,185 - 3,192 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,276
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST özelinde şu detayların bilincinde olmak çok önemli:

1- Katılımcıların büyük çoğunluğu bilinçsiz, yeterli bilgiye sahip olmayan, tecrübesi olmayan yani kısaca cahil kesimdir.

2- Buradaki hisselerin pratik anlamda içsel getirisi yoktur.

3- Piyasa manipülasyona açıktır.

4- Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusudur.

5- Bu piyasada yatırımcılık konseptinin yeri yoktur.

6- Her daim coşku, korku ve açgözlülük ön plandadır.
    2010 sonrası böyle oldu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,276
    İşte bunlar borsayı bir sanat alanı yapıyor. Bu yüzden de temel analiz özellikle BİST gibi içsel getirisi olmayan bir borsada pek çalışmaz, millet çıkıyor diye defter değerinin 10 katından işlem gören hisselerin peşine takılır, karlılık vs gibi en temel rasyolara hiç kimse bakmaz. Açgözlülük ve coşku sürücü koltuğundadır.
    Tmamda ben seni hiç tabandan alırken görmedimki

3.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    2010 sonrası böyle oldu
    Evet, böylece robotlara, kendi hesabına işlem yapan aracı kurumlara, yurtdışı ve yurtiçi menşeli vurkaççı fonlara, kısa vade çalışan carry'cilere gün doğdu.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Tmamda ben seni hiç tabandan alırken görmedimki
    Hiç beceremiyorum.

Bu arada Giresun spor çok kötü gidiyor ☹️. GSRAY da bir türlü vitese geçmiyor yahu.

5. refaba, GSRAY da yıllık maaş vs futbolcu giderleri 110 milyon euro ya dayanmış. Bu giderin altından nasıl kalkacak sportif a.ş.? Yeni bir bedelli korkusu başladı bende. Eskiden alıp satardım bunu ama uzun zamandır yanından bile geçemez oldum.

6. Bir hisse senedinin en önemli 2 parametresi açık ara ile karlılık ve karlılıktaki büyümedir. Diğer tüm parametreler ikinci plandadır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,276
    Hiç beceremiyorum.

Bu arada Giresun spor çok kötü gidiyor ☹ï¸. GSRAY da bir türlü vitese geçmiyor yahu.
    Giresun kümeye gidiyor borcu çok olduğu için,cenikli denen şahış içinden kaymağını yedi peşinden tekme attı,süper ligde onun işi neydi,iyi kötü yağıylan kavruluyordu,gs gelince çok açıldı saçıldı milleti lota boğdu,ama yinede lider fb arkadan bu sefer yine nal toplar,bizim takımlar avrupaya göre dizayn edilmemiş,iyiki derval biraz futbola katkı sağladı yoksa 1-2 gol yememize hala sevinir olurduk...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    BİST özelinde şu detayların bilincinde olmak çok önemli:

1- Katılımcıların büyük çoğunluğu bilinçsiz, yeterli bilgiye sahip olmayan, tecrübesi olmayan yani kısaca cahil kesimdir.

2- Buradaki hisselerin pratik anlamda içsel getirisi yoktur.

3- Piyasa manipülasyona açıktır.

4- Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusudur.

5- Bu piyasada yatırımcılık konseptinin yeri yoktur.

6- Her daim coşku, korku ve açgözlülük ön plandadır.
    bunların bilincinde olsak da başka nereye yatırım yapacağız...
    alanınız değil ama bu ülkede inancı nedeniyle faizle iştigal etmeyen bir kesim var. bunlar saçma sapan bir şekilde döviz ve altın almaktalar. öyle ki mesela banka ve benzeri kurumdan alış satış kutajları zaten bir kaç ay yükseliş kadar...
    bu durum sadece bizde dedeğil sizin de yazdığınız gibi osuruk koin çıkıp 3 dolara alıcı bulabiliyor. hoş bit coin de benim için aynıdır. aslı yok yaylasında 1500 koyunum var benim hikayesidir ve o saçmalığa yatırım yapan bir gün sıfırlanma olasılığını da düşünmek zorundadır. geçmişte kuveyt ,işgal edildiğinde benzer bir sıfırlanma olmuştu kuveyt dinarında sonradan düzeldi işgalden sonra, ama paranın değeri itibari olunca böyle olmakta...

Hisse senedinde daha önce okumuştum, yahudiler 2. dünya savaşında gerçekten yatırımlar yapmışlardı ama çoğu şirket savaşta iflas etmişti diye... soruyu tekrarlayalım ne yapacağız nasıl biriktirim yapacağız...

kendi adıma ALARK aldım ve bu dönemde de oğlum için biriktiriyorum aylık olarak. şirketin yatırımları gerçekten göz alıcı, halen enerjide ve önümüzdeki 5 yılda da dünyada önemli sera üreticisi olmaya çalışıyor ( Türkiyede 5000, Kazakistanda 5000 dönüm sera) ve diğer tarımsal faaliyetlere yatırım yapmaktai ama piyasa bunu görmüyor. şirket kendi hisselerinin halka açık kısımından ( sanırım % 5) alıp yakmak için çalışmalara başladı. yatırımlar nedeniyle bu yıl temettü ödemeyebilir ama bir şekilde temettü vermekte ... kendi hesapları ve bazı analistlerin çalışmaları sonucunda bir kaç yılda dolar bazlı değer artışı elzem gibi... al sat beceremeyen insanlar olarak ne yapmalıyız sahi...

kumar oynamıyorum sakince sizin başladığınız ama tamamlayamadığınız gibi yapı kredinin satılmasını bekliyoruz diyelim, tabii biz satış değil yatırımların bitmesini ve üretimin normalleşmesini bekliyoruz. bu arada bütün senetler pul olursa yapabileceğimiz bir şey yok...

dünyada öyle veya böyle fiyatların beklentilere ulaşmadığı bir dönem var mı? mesela benim örneğimde su içinde 1-2 milyar dolarlık mal varığına sahip ve 1 milyar dolarlık yatırım yapan şirket bir milyar dolardan daha aşağı fiyatlanıyor ise beklemez misiniz?

Sayfa 399/406 İlkİlk ... 299349389397398399400401 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •