Sayfa 400/406 İlkİlk ... 300350390398399400401402 ... SonSon
Arama sonucu : 3246 madde; 3,193 - 3,200 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ...... mesela benim örneğimde su içinde 1-2 milyar dolarlık mal varığına sahip ve 1 milyar dolarlık yatırım yapan şirket bir milyar dolardan daha aşağı fiyatlanıyor ise beklemez misiniz?
    Uzun vade beklemek BİST ortamında iyi bir strateji değildir, reel bazda para kaybettirir. Burada hisseler rekabetçi oranda veya tatmin edici rakamlarda temettü ödemez, hatta büyük çoğunluk hiç temettü vermez. Burası vurkaççıların tekelinde olan bir al-sat borsasıdır. Bu gerçeğin farkında olmayanlar para kaybeder.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2. ALARKO'da karlılık büyük darbe almış pek çok şirkette olduğu gibi. Muhtemelen bu durum geçicidir, KCHOL de muhtemelen geçici olacağı gibi. Defter değerine oranla %44 gibi iskontolu şu anda ALARKO. Ama DD ye oranla ciddi bir iskonto taşıması bir hisse için alım nedeni değildir. Hatta DD ye oranla çok derin bir iskonto o şirkette bir şeylerin doğru gitmediğine işaret eder, ekstrem durumda ise batıklığı bile temsil edebilir. Yanlış anlama, ALARKO ya işaret etmiyorum genel konuşuyorum.

3. Madem ALARKO süper bir şirket ama piyasa şirketin gerçek değerinden ve potansiyelinden habersiz, o zaman şirket borsa kotasyonundan çıkmalı. Olması gereken budur. Piyasada işlem gören %37 lik payı tümüyle geri alıp borsa kotasyonundan çıkmalı. Şirketin hakim ortağı veya sahibi ben olsaydım aynen böyle yapardım. Hele hele hisse kelepir fiyattan işjem görüyorsa hiç beklemez borsa kotasyonunu sona erdirmek için icraata geçerdim.

4. BİST'te işlem gören şirketlerde halka açıklık oranı ortalama %33 olduğu için ve ayrıca imtiyazlı hisse yoluyla çok ufak paylarla kontrol elde tutulduğu için borsada kelepir pozisyondaki şirketlerin borsadaki hisselerini toplayarak şirketi ele geçirme operasyonları hayata geçemiyor. Böyle olmasaydı borsaya müthiş hareketlilik gelir ve kelepir durumda olup da piyasanın fark edemediği veya kötü yönetim sonucu potansiyelinin çok altında çalışan şirketler el değiştirirdi en başta da İŞCTR.

5. Defter değerine göre ciddi iskontolu işlem görme durumu şirketin potansiyeli hakkında piyasanın farkında olamamasından kaynaklı olabileceği gibi serbest nakit akımındaki problemlere, karlılıktaki problemlere, rekabetçi veya inıvatif olamamaya, pazar payı kaybına da işaret edebilir yani şirkette işlerin ters gittiğini de söyleyebilir. Bunların hangisinin doğru olduğu ile ilgili analiz ve muhakeme yapma işi yatırımcıya aittir.

6. Ama genellikle piyasanın muhakemesi doğru çıkar. Piyasadaki kolektif akıl bireysel akıldan üstündür, tabii çoğu zaman durum böyle, her zaman değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ALARKO'da karlılık büyük darbe almış pek çok şirkette olduğu gibi. Muhtemelen bu durum geçicidir, KCHOL de muhtemelen geçici olacağı gibi. Defter değerine oranla %44 gibi iskontolu şu anda ALARKO. Ama DD ye oranla ciddi bir iskonto taşıması bir hisse için alım nedeni değildir. Hatta DD ye oranla çok derin bir iskonto o şirkette bir şeylerin doğru gitmediğine işaret eder, ekstrem durumda ise batıklığı bile temsil edebilir. Yanlış anlama, ALARKO ya işaret etmiyorum genel konuşuyorum.
    Enflasyon muhasebesi şirketlerin büyük çoğunluğunu hazırlıksız yakaladı. bir de gerçekten özkaynak büyüdükçe fazla sorun kalmıyor sadece yüce Devletimiz vergi almakta zorlanmaya başlıyor... kar ile ilgili sürecin en önemlisi de enerji kullanımının zayıflaması. Sanayinin enerji kullan/amadığı bir dönemde fiyatlar yükselmediği için üretim karı pek fazla olmuyor, olan da enflasyona yenik düşüyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ama genellikle piyasanın muhakemesi doğru çıkar. Piyasadaki kolektif akıl bireysel akıldan üstündür, tabii çoğu zaman durum böyle, her zaman değil.
    piyasanın muhakemesi bence doğru çıkmaz... eğer çöpe atacak paranız yok ise piyasada dalgalardan uzak durmalı benim gibi küçük yatırımcılar, tabii ki ben iyi sörf yaparım diyen varsa işte meydan...
    ben önünde sonunda piyasanın oluşan karı göreceğini düşünüyorum. bu şirket hisseleri 20 centten el değiştirdi o zamanlar korkudan alamamıştık. tabii 5 dolardan da satmadığımızı ifade etmek gerekiyor. benim gibiler hedef fiyata ulaşmak için 5 dolarlarda biraz oyalanıp yürüyeceğini düşünürken çok süründürdü ve gerçekten çok zaman kaybettirdi... eğer hedef fiyatınız 10 dolar ise şimdiki fiyatlarda da korku hakim der belki de züğürt tesellisi yaparsınız/ yapıyoruzdur...

Sayfa 400/406 İlkİlk ... 300350390398399400401402 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •