Abi benim babada tam 2 adet bes bir kavc seneye doluyor.
Ta ilk zamanlardan.beri yaptırıyor gecen acti getirileri ne.filan baktık yani ben sistemi biliyorum getiriyi goturuyu fon değiştirmeyi devlet katkısını filan.
Babamla da tartisiyoruz bu konuda
Kendisi bundan seneler öncesinde bir emeklilik sistemine daha girmişti orada paralar gitti.
Ctugrul hocam misali sistemi savunuyor duruyor ama hak veririm babama çünkü son 10 yılında girmişti
Ama.45 yas altı için gerek yok.
Şöyle düşünün beş nedir abicim ? Fona parayı koyuyor 10 20 yıl sonra fondaki parayı alıyorsunuz.
Peki fon olayı senelerdir yok mu
Yani simdi devletin verdiği 10 yıl 20 yıl sonra vereceği 5 bin TL katkı parasını sistemi super yaptı ?
Fonlar her zaman vardı AC banka hesabını istediğin fona gir çık hem çıkarsn keserim ha da demiyor.
Benimde bir teklifin var sözleşme imzalayabiliriz.
Bana her ay 100 TL yatır en az 10 yıl kalmak şartıyla çıkaran kesintiler yaparım.
Yıllık ortalama getirin yatirdigin paranın Yüzde 30 u olacak ayrıca erhan katkı sistemine gore tıpkı devletini gibi devletin verdiği 25 ler 10 yıl sonra 3000 yapiyor faiz filan de 5000 yap.
Bende extradan 5000 vereceğim.
Simdi.seni cezbeden 5 yıl sonra enflasyon hariç alacağın 5000 mi yani ?
demek istediğini.anlatabildim mi yani devlet bu işin reklamini yapincami sistem super oldu devlet toplamda 10 yıl sonunda 5000 TL verecek olmasını mi super sisteme dönüştürdü.
Bunlar küçücük avuntular değil mi.
Bildiğimiz bankaların fon duzeneginin içine 10 yıl kitlemek şartı ile 5000 yerleştirdiler
5000 TL extra param olacak diye en az 10 yıl paranın kitkeyecekler
Bana 10 yıl para yaptıracağını taahhüt et bende verem 5000 sana
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri