Alıntı Originally Posted by acemi353 Yazıyı Oku
Türkiye'nin en doğusundan, Iğdır'dan örnek versem aradığın cevabı bulmuş olur musun acaba.

Migrosta, gimaşta, kipaşta ve daha pek çok markette, restoran ve kafede pınar su satılmaktadır. En çok hangisi satılıyor bilmiyorum ama Desni (Erzurum), Nuhsu (Ağrı) gibi bölgesel markalardan sonra en çok karşılaştığım ulusal marka Pınar su.

Su yükte ağır, pahada hafif bir üründür. Mazot fiyatlarının yüksek olduğu ülkemizde uzak illerde satışının kurtarmayacağını yada batıdan daha yüksek fiyattan satılması gerektiğini düşünürdüm. ama hiç de öyle değilmiş. Migrosta 0,5 lt su 80 kuruş. nereden geliyor dersen Isparta da var, aydın bozdoğan da var. en yakını orası herhalde.

1700 km yoldan getir 80 kuruşa sat. kurtarır mı? kurtarmasa niye getirsin. sorun da burada zaten. bu şirket kazanıyor. Iğdırda kazanıyorsa İzmirde fazla fazla kazanıyor. yazın da kazanıyor, kışın da kazanıyor. Bundan 5 yıl önce dolar ve mazot fiyatları düşükken kaynağın 100 km uzağında kuşadası migrosta 75 kuruşa su satarken çok daha fazlasını kazandı (Sırma suyun 25 kuruş olduğu dönemden bahsediyorum). ama sonra yönetim, reklam, pazarlama giderleri devreye girer ve siz bilançoda artan borçları görürsünüz.
Sayın Acemi,benim söylemek istediğim tam buydu aslında. İzmir'e gelince pek düşündüğünüz gibi pazara hakim değil.İzmir civarı bunların kalesi olması gerekirken pazarın hakimi(benim şahsi görüşüm)Erikli.İzmir Pınarbaşı' nda,Buca da bir düğüne gidiyorsunuz bakıyorsunuz İstanbul belediyesinin suyunu görüyorsunuz.Soruyorum niye diye;abi dolap istiyoruz bin dereden su getirtiyorlar,yok aylık şu kadar mal satmalılarmış,şu kadar yıl garanti vermelilermiş gibi.Adamlar biz bunun garantisini nasıl verebiliriz diyorlar.