Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
Geçmiş mesajlarimda defalarca dile getirdim.

Iddia etmiyorum..ama,

isyat eski isyat değildir.

(Bu gün bakanın bir tanesi açıklama yaparken şunu dedi.
"Karlarinizi dagitmayip sermayeye ekleyin gibi")

Böyle bir düşünce hayata geçerse (ben dahil) isyat ta temettu bekleyen arkadaşlar olarak elimize başka birşey geçebilir.Benim korkum budur.
Yaklaşık 9 aydır hiç bir getirisi olmadı bana. 3,5 ay daha temettu yu bekleyecez.
Ne olacağını kestiremiyorum.
Endeks 102 den 109 olmuş
bu hala 89 mu olsam 90 mı olsam diye karar veremiyor.
Ya 102 endekste düş adam gibi tam girelim..Yada bu yükselişe ayak uydurki Yeni girenler biraz yukarıdan maliyetlensinki elimizdeki hisselerin biraz anlamı olsun.
Benim elimdeki kağıtlar (dolayısıyla param) paçavra oldu.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse temettü vermek zorunda zarar bile etse temettü verir. 2014 yılında duyurulan kar dağıtım politikası Şöyledir;

KÂR DAĞITIM POLİTİKASI
AMAÇ :
Bu politika, pay sahiplerinin beklentileri ile Şirketin büyüme gereği arasındaki hassas dengenin bozulmaması ve Şirketin kârlılık durumunun gözönüne alınması kaydıyla, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde kârın dağıtımının usul ve esaslarının belirlenmesi
amacıyla oluşturulmuştur.
Kârın dağıtımı, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve Şirketin tabi olduğu sair mevzuat hükümleri dikkate alınarak Yönetim Kurulu önerisi doğrultusunda Genel Kurul tarafından karara bağlanır.
ESASLAR :
- Ana Sözleşmenin 33. maddesi gereğince, Şirketin net dağıtılabilir dönem kârının en az % 20’sinin birinci temettü olarak nakden dağıtılması zorunludur.
- Bir önceki yıl sonu itibariyle oluşan net aktif değerin % 5’i veya ilgili yıla ait net dağıtılabilir kârın % 30’undan hangisi yüksek ise asgari söz konusu tutarın nakit olarak dağıtılmasının Genel Kurula teklif edilmesi kâr dağıtım politikası olarak benimsenmiştir.
- Nakit kâr payı dağıtımı, en geç kâr dağıtım kararının alındığı genel kurul toplantı tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar yapılır. Kaydi pay şeklindeki kâr payıdağıtımı ise yasal izinleri takiben gerçekleştirilir.
- Pay sahipleri için genel kurul kararı ile belirlenen nakit kâr payı ödenmedikçe yönetim kurulu üyelerine, Şirket çalışanlarına kâr payı ödemesi yapılmaz.
Yani en kötü 240milyonun %5'i dağıtılacak. Bu politika değiştiğinde zaten haberimiz olur. temettü beklemez senetleri satarız.